Φεστιβαλ Αθηνών και Επιδαύρου… Βδομάδα θεατρικών Παραστάσεων

theatr
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Το Εθνικό Θέατρο, Σταμάτης Φασουλής, 16 Ιουλίου, στις 21:00μμ, παρουσιάζει τους Σκηνοβάτες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

«Σε μια ετερόκλητη σκηνική σύνθεση που πηγαίνει στο βάθος του χρόνου και στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας για να φτάσει στη Pωμαϊκή περίοδο, η ιστορία του θεάτρου ζωντανεύει επί σκηνής. Αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών, ύμνοι και χορικά, μίμοι καθώς και στοιχεία της ρωμαϊκής αρένας –εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές– συνθέτουν ένα πολύχρωμο και γοητευτικό κολάζ!»

 

  • Η Ταράτσα του Αυτόχειρα 

Η Ομάδα Χάπι Εντ / Πολεοδομία #4: Η ταράτσα του Αυτόχειρα, για δυο παραστάσεις 16 -17 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 

«Εγώ, το ον, το οργανικό, το εκουσίως κινούμενο, το σπονδυλωτό, το θηλαστικό, εγώ ο δίχειρ, ο άνθρωπος, το θήλυ, η Κοραλία, εγώ, δεν θα σωπάσω τώρα, όχι τώρα, δεν έχω ανάπαυση, όχι πια»

Οι στίχοι της ποιήτριας Κοραλίας Θεοτοκά προαναγγέλλουν την πτώση της από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου έζησε δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της Γιώργου Θεοτοκά. Η ποίηση και η ιστορία της εμπνέουν τη νέα, site specific παράσταση της Γεωργίας Μαυραγάνη. Με φόντο μια αστική ταράτσα  –χώρο που τυπικά διαχωρίζει το δημόσιο από το ιδιωτικό–  μια γυναίκα απευθύνει στο πλήθος το λόγο του ενός. Του καθενός που έρχεται αντιμέτωπος με τη ζωή και το νόημά της. ΗΥβόννη Μαλτέζου, ηθοποιός με μακρά θεατρική πορεία, συνεργάζεται με το νεανικό θίασο.

Σκηνοθεσία

Γεωργία Μαυραγάνη  

Μουσική

Νίκος Βελιώτης 

Φωτισμός

Αλέκος Γιάνναρος
 
Ερμηνεύει η 

Υβόννη Μαλτέζου

 

  • “Λίγο Ακόμα” 

Πειραματική Σκηνή ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου, παρουσιάζει 16 – 17 – 18 Ιουλίου 2011, τη θεατρική παράσταση «Λίγο Ακόμα». Πειραιώς 260, Κτίριο Η 

Δεκατρείς άνθρωποι συναντιούνται σε ένα δωμάτιο ευχών, γύρω από ένα τραπέζι τοποθετημένο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο για τις επιθυμίες που δεν εκπληρώθηκαν ακόμα. 

Ο χορογράφος Φώτης Νικολάου και ο ηθοποιός Θανάσης Γεωργίου συν-σκηνοθετούν ένα χοροθεατρικό έργο πλαισιωμένοι από μια ομάδα νεαρών ερμηνευτών της Πειραματικής Σκηνής του ΘΟΚ. Πιστός στις υπαρξιακές αναζητήσεις του, ο χορογράφος παρακινεί το θίασο σε μια συνάντηση του λόγου με την κίνηση – μια εκ βαθέων σκηνική κατάθεση που επιθυμεί να συγκινήσει το κοινό με την αμεσότητά της.

Σκηνοθεσία – Έρευνα – Συρραφή κειμένων

Θανάσης Γεωργίου – Φώτης Νικολάου

Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Διασκευή – Ενορχήστρωση – Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Ευαγγέλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου 

 

 

  • Όνειρο στο κύμα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, οΘανάσης Σαράντος καταπιάνεται με το Όνειρο στο κύμα, ένα από τα κορυφαία έργα του συγγραφέα και το πρώτο διήγημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας στο οποίο υπάρχει περιγραφή γυμνού. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18, Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε 

Η ιστορία της γνωριμίας του νεαρού βοσκού με τη Μοσχούλα μιλάει για τη νεανική ξεγνοιασιά, τη βουκολική απλότητα και την ευτυχία μες στη φύση, αποκαλύπτοντας παράλληλα έναν τραυματικό και ανολοκλήρωτο έρωτα, σε μια παράσταση όπου η δραματοποιημένη αφήγηση σμίγει με την κινηματογραφική εικόνα, για να μεταφέρει στο κοινό την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του παπαδιαμαντικού έργου.

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος

Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Μανιδάκη

Μουσική – σχεδιασμός ήχων: Λάμπρος Πηγούνης

Kινηματογραφικές προβολές: Θανάσης Σαράντος

Εμφανίζονται στο βίντεο: Μοσχούλα: Kαλλιόπη Σίμου, Βοσκοπούλο: Μιχάλης Θεοφάνους

 

Επίσης δείτε :  

  • Ομάδα Projector / Πολεοδομία #5: Ταξίδι με Τρένο – 18-20 Ιουλίου, 21:00, ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) 


  • Sadler’s Wells – Sylvie Guillem / 6000 μίλια μακριά Χορογραφίες Εκ, Φορσάϊθ, Κύλιαν 19-20 Ιουλίου, 21:00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

  • Αντώνης Αντύπας / Μήδεια του Ευριπίδη 22-23 Ιουλίου, 21:00, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.