Έτσι θα είναι οι νέοι υπεράνθρωποι

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Δεκαπενταύγουστος ήταν και πάει. Ό,τι χαρήκαμε – χαρήκαμε. Τώρα τα κεφάλια μέσα γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται με ακριβά γούστα και τα χαράτσια θα πέφτουν σαν τη φθινοπωρινή βροχή.

Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές! Αύξηση του ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκτακτη εισφορά σε ΙΧ, είσπραξη ΕΤΑΚ 2009 και Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.  Τον Οκτώβριο ακολουθούν νέα γούστα, με αύξηση στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, αλλά και εισφορά υπέρ ανεργίας για δημόσιους υπαλλήλους, εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και εισφορά για συνταξιούχους κάτω των 60 με υψηλές συντάξεις.

Στα τελευταία θα με βρείτε σύμφωνο, αφού  «μαζί τα φάγαμε» και τώρα είναι απόλυτα δίκαιο οι κροίσοι των 12.001 ευρώ  να σταθούν άξιοι αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Αυτούς που λυπάμαι πραγματικά είναι τους μεγαλοσυνταξιούχους κάτω των 60 που δούλεψαν τόσο πολύ σκληρά, τόσα πολλά χρόνια και βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαράμι.

Πλάκα στην πλάκα οι τύποι μας έχουν κυκλώσει από παντού. Μας έχουν μαρκάρει τόσο στενά, που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα τη γλυτώσει. Εκτός κι αν απώτερος σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν το νέο υπεράνθρωπο που…

… θα έχει εισόδημα 11.999 ευρώ και δεν θα είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά ούτε ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν θα καπνίζει (εννοείται ότι δεν πίνει) και φυσικά δεν έχει ΙΧ, αφού πιστεύει στα πράσινα άλογα κι έχει για πρότυπό του τον Γιώργο Παπανδρέου. Για δικό του σπίτι ούτε λόγος να γίνεται, καθώς γαλουχήθηκε με την έννοια της κοινοκτημοσύνης, ενώ δεν έχει ανάγκη ούτε από φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, αφού η εκγύμναση εντός της οικίας τον χειμώνα θα τον κρατάει πάντα ζεστό. Όσο για τις νύχτες, δεν νομίζω να χρειάζεται να σας πως τι θα κάνει!

Τελικά έχουν μεγάλη πλάκα οι άνθρωποι. Και μη μου πείτε γιατί διακωμωδώ αυτή την κατάσταση, γιατί αν την πάρουμε στα σοβαρά, θα πρέπει να τους κρεμάσουμε όλους στο Σύνταγμα. Κι έτσι δεν θα δούμε τους κόπους των 6 δισ. ευρώ που με αίμα θα μαζεύουμε κάθε μήνα, να πηγαίνουν χαμένοι…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.