Δύο συλλήψεις για κλεμμένο πίνακα του Rubens

newego_LARGE_t_1101_53769837_type12128
Facebook
Twitter
LinkedIn


Δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν για κατοχή πίνακα του Peter Paul Rubens με τίτλο “το κυνήγι του χοίρου”, η οποία είχε σημειωθεί το 2001 από το μουσείου του Βελγίου.

Το κυνήγι του Καλιδώνιου Κάπρου

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο εν λόγω πίνακας χρονολογείται στο 1618 και βρέθηκε στο αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άντρας παλιότερα ασχολούνταν με αντίκες, ενώ η γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, είναι παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως αγοραστές του κλεμμένου πίνακα. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν έξι εκατομμύρια ευρώ και όταν τον μετέφεραν με αυτοκίνητο να τον παραδόσουν στους “αγοραστές”, συνελήφθησαν.

Ο πίνακας που βρέθηκε στην κατοχή του ζευγαριού ήταν στον κατάλογο με τα κλεμμένα έργα της Ιντερπόλ και ερευνάται το πως βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς (Peter Paul Rubens, 28 Ιουνίου 1577 – 30 Μαΐου 1640) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους, του οποίου το έργο εντάσσεται στην περίοδο του μπαρόκ.

Οι πίνακές του χαρακτηρίζονται κυρίως από θέματα θρησκευτικού περιεχομένου ή εμπνευσμένα από τη μυθολογία. Ανάμεσα στις σημαντικότερες δημιουργίες του περιλαμβάνονται η Μάχη του Ανγκιάρι, οι Τρεις Χάριτες, το Προσκύνημα των Μάγων καθώς και η εικονογράφηση της οροφής της αίθουσας συμποσίων στο μέγαρο Γουάϊτχολ, παραγγελία του Καρόλου Α’ (1635).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αποσύρθηκε στον Πύργο του Στέεν, όπου και ζωγράφισε (παρά την ασθένειά του) μια σειρά από υπέροχα τοπία και σκηνές από την αγροτική ζωή.

Πέθανε το 1640, σε ηλικία 63 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Το σπίτι στην Αμβέρσα όπου έζησε τα τελευταία του χρόνια λειτουργεί σήμερα ως μουσείο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.