Πικνίκ στην Πανεπιστημίου

lunch_street_party
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εάν την Κυριακή στις 13:00 περάσετε από την Πανεπιστημίου και αντί για λεωφορεία και Ι.Χ. συναντήσετε καλαθάκια του πικνίκ, μην αιφνιδιαστείτε. Εάν πάλι, βρεθείτε εκεί γύρω στις 16:00

και αντί για κορναρίσματα ακούσετε μουσική και δείτε κάποιους να λικνίζονται υπό swing ήχους, μην το σκεφτείτε καν! Χορέψτε κι εσείς!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καθώς διανύουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι Ποδηλάτ(ισσ)ες (ναι, είναι εκείνοι που συναντάμε κάθε «παρασκευιάτικο» βράδυ και οι οποίοι είναι αναρίθμητοι) έχουν προγραμματίσει ποδηλατοπορεία, σε διαδρομές της πόλης που διεκδικούν να γίνουν ποδηλατόδρομοι. Παράλληλα όμως, έχουν σκεφτεί να καταλάβουν το οδόστρωμα με πικνίκ, δρώμενα, μουσικές ακόμα και έκθεση αφίσας.

Η ομάδα του Lunch street party θα βρίσκεται επίσης εκεί, καθώς έχουν προγραμματίσει την… «Κάθοδο των walkmobile». Πρόκειται για ένα εργαλείο περπατήματος, το οποίο επινόησε ο καθηγητής Hermann Knoflacher κατά τη δεκαετία του ΄70, με σκοπό να δείξει την ανοησία του να καταλαμβάνει ένας άνθρωπος τόσο χώρο μέσα στην πόλη, εννοώντας το αυτοκίνητο!

Όσοι δεν είστε κάτοχοι walkmobile, μην ανησυχείτε. Η ομάδα Lunch Street Party θα σας περιμένει κατά τις 12:00 στην διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως 14-18 στο Γκάζι, για να φτιάξετε επιτόπου το δικό σας walkmobile! Μια ώρα μετά, στις 13:00 θα αναχωρήσουν όλοι μαζί από την Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση την Πανεπιστημίου.

Η γιορτή δε σταματά εδώ καθώς τώρα αρχίζουν οι χοροί! Στις 16:00 έρχονται με swing διαθέσεις οι Athens Lindy Hop. Mε μότο: «Πάμε να ξεσηκώσουμε την Αθήνα σε ρυθμούς swing», η ομάδα διαδίδει τον αυθεντικό χορό swing του ‘30 και ’40, που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Διαφέρει από το αυστηρό και περιοριστικό ballroom swing αφού είναι περισσότερο αυτό που αποκαλούμε street dance ή free style.

Το party θα συνεχιστεί στο Ginger Alle στην Πλατεία Εξαρχείων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.