Οι δουλάρες της ευρώπης

xreos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

 Κάποτε, όταν ήμουν στην τρυφερή – επαναστατική ηλικία των 17 χρόνων, άκρως πολιτικοποιημένος και κομματικοποιημένος (κάτι φυσικά που απέβαλα σε πολύ σύντομο διάστημα), με θυμάμαι να λέω γεμάτος στόμφο και έπαρση την ατάκα.

«Τους γερμανούς δεν τους γουστάρω, αλλά τους σέβομαι. Κυρίως για την εσωτερική τους πειθαρχία. Να το θυμηθείτε πως μια μέρα θα μας κατακτήσουν και πάλι, αυτή τη φορά οικονομικά και δυστυχώς τότε θα είμαστε υπόδουλοι για πάντα».

Πραγματικά δεν θυμάμαι αν την είχα ακούσει από κάπου αυτή τη κουβέντα ή την είχα γεννήσει εγώ. Κάτι οι γκομενίτσες που γουστάραν ν’ ακούνε περίεργα και «ψαγμένα», κάτι η δήθεν ανησυχίες της εποχής και τσουπ γινόταν η σπίθα πυρκαγιά. Αυτό πάντως που ξέρω με σιγουριά, είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν έχω αλλάξει γνώμη για την πειθαρχία τους, η οποία τους βοηθά να πραγματοποιούν τους στόχους τους.

Η αλήθεια είναι πως χέστηκαν όλοι για την Ελλάδα, καθώς αδιαμφισβήτητα είναι το πειραματόζωο της Ευρώπης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνει το φθηνότερο εργατικό δυναμικό της Γηραιάς Ηπείρου. Οι δουλάρες τους με απλά ελληνικά.

Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο, αφού απότερος σκοπός είναι πρώτα να πάρουν όλα τα φιλέτα της Ελλαδίτσας μας (είτε αυτό λέγεται ήλιος, θάλασσα, νησιά, μεταλλεύματα, κλπ) και μετά να μας κάνουν δουλάρες μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Δηλαδή και νταβατζήδες και σαδιστές!

Κι επειδή όλα αυτά μπορεί κάποιος να πει ότι είναι γνωστά, καλό είναι να δούμε και μερικά πραγματικά στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με τον μετρητή του Economist (www.economist.com/content/global_debt_clock), μέχρι προχθές το απόγευμα το χρέος των κυβερνήσεων του πλανήτη ήταν 43.363.443.841.898 δολάρια. Στο «κόκκινο» οι καταχρεωμένες χώρες που δεν μπορούν να διαχειριστούν το Δημόσιο χρέος τους. «Πρωταθλήτρια» στο κατά κεφαλήν χρέος είναι η Ιαπωνία (86.262 δολάρια), ο Έλληνας χρωστά 34.304 δολάρια, ο Γερμανός 27.750, ο Γάλλος 33.083, ο Νορβηγός 37.915, ο Ιταλός 37.313 κι ο Αμερικάνος 33.555 δολάρια. Άλλη μί απόδειξη ότι ο Έλληνας είναι το… παγκόσμιο πειραματόζωο σ’ ένα πλανήτη που χρωστάνε οι πάντες και η θέση του θα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο όσο βαθαίνει η ύφεση και πέφτει το ΑΕΠ της χώρας.  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.