H συμπεριφορά του Ρήγα έθεσε Βαλαβανίδη εκτός θεάτρου

valavadis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

 Ο κ. Ρήγας δεν με σεβάστηκε. Θα μπορούσαμε να έχουμε έρθει και στα χέρια…» Λίγο πριν την πρεμιέρα  της επιθεώρησης «Ζείτε παίδες Ελλήνων;» των Αλέξανδρου Ρήγα –Δημήτρη Αποστόλου  στο θέατρο «Λαμπέτη» , ο Χρήστος Βαλαβανίδης  τα βροντάει και φεύγει καταγγέλλοντας τον δημιουργό και σκηνοθέτη της παράστασης Αλέξανδρο Ρήγα για μειωτική εις βάρος του συμπεριφορά. Ο σπουδαίος ηθοποιός μεταφέρει την οργή του μιλώντας στην “Avecnews” εξηγώντας παράλληλα τους λόγους , που τον έφτασαν ένα βήμα πριν συμβούν τα χειρότερα.

« Φόρεσα στραβά το καπελάκι μου και αποχώρησα για καλλιτεχνικούς λόγους. Διαφώνησα κάθετα με την σκηνοθεσία και αισθάνθηκα μειωμένος από τον κ. Ρήγα» σχολιάζει στην «avecnews» ο πρώτος του επιθεωρησιακού σχήματος .

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης από τους πολύ καλούς ηθοποιούς της γενιάς του, άτομο χαμηλών τόνων, είχε πολύ σοβαρούς λόγους για να αφήσει μια δουλειά λίγο πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι.

«Αποχώρησα χωρίς επεισόδιο. Θα μπορούσα να είμαι και εν βρασμώ ψυχής , όπως συμβαίνει πολλές φορές στο θέατρο, που μπορεί να πιαστούμε στα χέρια και να ξαναγυρίσουμε στην δουλειά . Διαφώνησα γιατί είχα τελείως διαφορετική γνώμη για την παράσταση. Και δεν μιλάω για την παραδοσιακή επιθεώρηση, αλλά για την σύγχρονη. Και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ανεβάσει κανείς μια σύγχρονη επιθεώρηση. Αυτή που εφαρμόζει ό κ. Ρήγας δεν με αφορά. Ευχαριστώ, αλλά  δεν θα πάρω.»

Στο νούμερο που είχε αναλάβει, ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής , θα υποδυόταν ένα βουλευτή που θα δικαιολογούσε όλα τα σκάνδαλα….

«Δεν συμφώνησα με την όλη αντιμετώπιση της παράστασης, για την οποία αυτοί με πλησίασαν ως έμπειρο του είδους. Έχω παίξει σε περισσότερες από 10 επιθεωρήσεις.  Φαίνεται, ότι η μνήμη του κ. Ρήγα είναι αδύνατη» δηλώνει ο Χρήστος Βαλαβανίδης  και, ο οποίος διάλεξε το δύσκολο δρόμο….

«Προτιμάει κανείς να είναι άνεργος και στο σπίτι του με μειωμένα εισοδήματα , παρά να αισθάνεται, ότι μειώνονται η προσωπικότητά του, η ιστορία του στο θέατρο , επίσης η νοημοσύνη του.»

Παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Ασπασία Κράλλη, εξαιρετική ηθοποιό, καθηγήτρια παντομίμας και μαθήτρια του Μαρσέλ Μαρσό στο Παρίσι, αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτεχνών που έχουν παίξει ρόλο στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

«Τώρα, είμαστε και οι δυο άνεργοι» θα πει ο Χρήστος Βαλαβανίδης και εκφράζει την  άποψή του για την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μα..

«Δεν με φοβίζει , αλλά με τρομοκρατεί η κατάσταση.  Εγώ είμαι βέβαια συνταξιούχος, αλλά η σύνταξή μου δέχεται συνέχεια περικοπές, όπως όλων των Ελλήνων. Δεν σας κρύβω, ότι σκέφτομαι πολύ , αν θα καταβάλω τους έκτακτους  φόρους.»

Μέσα σε όλα ο σπουδαίος ηθοποιός σχολιάζει και το τηλεοπτικό γίγνεσθαι με την  εισβολή των Τούρκικων σίριαλ:

  «Τι να πω. «Το φθηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι» . Προφανώς τα κανάλια τα παίρνουν κοψοπροχρονιά , γιατί δεν πληρώνουν σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ. Τα παίρνουν στο 1/3 της τιμής από την Τουρκική τηλεόραση.   Εδώ, δεν γίνονται πια αναθέσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα».

Η ελπίδα πάντα πεθάνει τελευταία και ο Χρήστος Βαλαβανίδης κάπου μακριά βλέπει φως στο τούνελ…

«Κάτι υπάρχει. Αλλιώς θα έπρεπε να είμαστε στο τελευταίο  σκαλί . Να  να βγούμε στους δρόμους και να ζητιανεύουμε. . Εύχομαι να μην δούμε τουμπανισμένα πτώματα στο δρόμους όπως στην κατοχή.»

Είναι τόσο εκλεκτικός στη δουλειά του, μέχρι που φθάνει να απέχει συνειδητά από το σανίδι. Τι κόστος έχει αυτό για τον Χρήστο Βαλαβανίδη…

«Το κόστος είναι, ότι δεν βρίσκομαι πάντα στη βιτρίνα . Δεν είμαι η κουκλίτσα της βιτρίνας , αλλά ένα εμπόρευμα στο ράφι που δεν χάνει ποτέ την αξία του . Κάτι σαν κατάθεση χρυσού, που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή , γιατί και οι βιτρίνες κινδυνεύουν στις μέρες μας πιο πολύ από τις θυρίδες».

Παρά την συνεχή προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Αλέξανδρο Ρήγα δεν στάθηκε δυνατόν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.