Σκληρή δήλωση Μ. Θεοδωράκη κατά Γ. Παπανδρέου

mikis_theodorakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο» κατάντησε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει σε δήλωσή του ο Mίκης Θεοδωράκης. 

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα, στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας» και καταλήγει λέγοντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα, αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη: 

«Είναι επικίνδυνος. Είτε τα έχει εντελώς χαμένα, είτε περιβάλλεται από αγνώστους σε εμάς διεθνείς συμβούλους που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας». 

» Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας. 

» Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.