Η ζωή του Γκάντι σε απευθείας σύνδεση απο την Metropolitan Opera

gandhi_metrpopolitan_opera
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το έργο του Φίλιπ Γκλας, “Satyagraha” ή “Επιμονή στην αλήθεια”, προβάλλεται το Σάββατο σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα

Η ζωή του Γκάντι έχει γίνει όπερα από τον Φίλιπ Γκλας,

στο έργο του “Satyagraha”. Το Σάββατο, στο πλαίσιο του προγράμματος “The Met: Live in HD” της Μetropolitan Opera, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε απευθείας σύνδεση με τη Μετροπόλιταν την παράσταση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλες τις αίθουσες του δικτύου προβολής του προγράμματος.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο της τριλογίας του Φίλιπ Γκλας, σε λιμπρέτο του ίδιου και της Κονστάνς ΝτεΧονγκ. Η συγκεκριμένη όπερα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1980, στην Ολλανδία.

Η όπερα του μινιμαλιστή συνθέτη, “Satyagraha”, αφιερωμένη στη ζωή του Γκάντι, ακολουθεί τις εμπειρίες του από τη Βόρειο Αφρική. Ενα έργο που έχει καθηλώσει τους θεατές και έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές, μεταξύ άλλων και της εφημερίδας “Washington Post”, που στις σελίδες της χαρακτηρίστηκε ως “όμορφο και βαθυστόχαστο θεατρικό έργο”, ξεδιπλώνεται μπροστά στο κοινό για να αποδείξει επί σκηνής πως “η δύναμη των ιδεών είναι πιο ισχυρή από αυτή των όπλων”. Εμπνευσμένη από τη σύγχρονη πολιτική σκηνή, η “Επι?ονή στην Αλήθεια”, όπως είναι η ελληνική απόδοση του εν λόγω σανσκριτικού τίτλου, επιστρέφει στη Μetropolitan Opera για δεύτερη φορά μετά το 2008.

Η όπερα επικεντρώνεται στη θεωρία του Γκάντι σχετικά με την “παθητική αντίσταση” ενάντια στην αδικία και το λιμπρέτο, το οποίο αντλείται από το “Μπαγκαβάτ Γκίτα”, ένα από τα σημαντικότερα Ιερά Κείμενα του Ινδουισμού, τμήμα του έπους “Μαχαμπαράτα”, ερμηνεύεται στα Σανσκριτικά, ενώ υπάρχουν και αγγλικοί υπότιτλοι.

Ο Γκλας δηλώνει πως η “απόσταση” του θεατή από τον λόγο είναι απολύτως ηθελημένη, καθώς “τον βοηθά να επικεντρωθεί στη μουσική, στα σκηνικά, στα κοστούμια και γενικότερα στη δράση”. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Γκάντι) ερμηνεύει ο Ρίτσαρντ Κροφ.

Οι υπόλοιπες αίθουσες μετάδοσης της όπερας έχουν ως εξής: “Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής”, “Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης”,Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας Oscar, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου, Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.