Μέσα από τους καπνούς της κρίσης, αναπνέω με την φιλία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Της Μαρίας Καραβέλη 
Σπουδάστρια 

Απαισιοδοξία, κρίση, άγχος, ατομικισμός, εγωισμός, ζήλια, ψέμα, διαφθορά, αδιέξοδοι, κακία, φθόνος… Κακουχίες, που καταφέρνουν τελικά να μας απογοητεύσουν, να μας  γονατίσουν, να μας εξοντώσουν, για  να χάσουμε την ελπίδα. 

Όχι δεν είναι αυτά τόσο ισχυρά. 

Εμείς είμαστε αδύναμοι! Ή μάλλον δεν έχουμε τα κατάλληλα στηρίγματα, τις βάσεις της ζωής μας για να τα αντιμετωπίσουμε και να τα εξαφανίσουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητά μας. 

Να αισθανθούμε για λίγο ευτυχισμένοι.

Τι είναι αυτό τελικά που κάνει κάθε άνθρωπο δυνατό και του δίνει στιγμές ευτυχίας; 

Για άλλους μπορεί να είναι το χρήμα και η δόξα. Για άλλους όμως μπορεί να είναι πιο απλά πράγματα. Πράγματα που δεν μετριούνται με χρήματα, αλλά είναι πολύ πιο ουσιαστικά, όπως η φιλία! 

Φιλία λέξη ιερή που δύσκολα μπορεί να είναι πάντα αληθινή. Όταν όμως είναι αληθινή τότε είναι η πιο δυνατή αντιβίωση που μπορεί να σε κρατήσει στη ζωή. Συναντήσεις με φίλους, αστεία, γέλια, σφιχτές αγκαλιές, ματιές απευθείας στα μάτια, δάκρυα…είναι μερικά από τα δώρα της Θεάς Φιλίας που σου προσφέρει απλόχερα. Αρκεί να υπάρχει αγάπη και κατανόηση! Δώρα που όταν τα παίρνεις και τα ξετυλίγεις σε πάνε σε έναν άλλον κόσμο φανταστικό. Σε έναν κόσμο με γαλάζιο ουρανό, πολύχρωμα λουλούδια, ουράνιο τόξο. Και για να παίξεις το παιχνίδι αυτό αναγκάζεσαι να γίνεις παιδί. Θέλεις να γίνεις παιδί! Μόνο όταν καταλάβεις την έννοια της αληθινής φιλίας βλέπεις μπροστά σου τους αγγέλους σου! Και ναι..είναι αληθινοί και πάντα δίπλα σου.

Αρκεί να γίνεσαι και εσύ ο φύλακας άγγελός τους όταν στο ζητήσουν με τα μάτια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.