Προγράμματα για τους πληγέντες ηθοποιούς

theatro
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Η κρίση έπληξε σοβαρά το χώρο του θεάτρου. Η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των ηθοποιών έχει φθάσει σε ποσοστό 90 %  σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάρα πολλοί άνεργοι ηθοποιοί θα ωφεληθούν από τα προγράμματα κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης  (Voucher)  που προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης .

Η ανεργία των ηθοποιών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΗ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο , ενώ έχει φθάσει  90 %.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας επιχορηγούνται πλέον απευθείας οι άνεργοι ηθοποιοί και όχι οι σχολές κατάρτισης ,σε μια εξέλιξη που προκάλεσε αντιδράσεις .

Άνθρωποι του θεάτρου και ιδιοκτήτες δραματικών σχολών, ανάμεσά τους  Σπύρος Ευαγγελάτος, Λυδία Κονιόρδου, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Ήμελλος, Στέφανος Κυριακίδης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Μετζικώφ, Κώστας Κουτσομύτης, Δημήτρης Λιγνάδης, Ταμίλα Κουλίεβα, Εβελίνα Παπούλια,  Αντώνης Καλογρίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Βίκυ Βολιώτη, Μαρία Σολωμού, Γιώργος Ηλιόπουλος,  Κώστας Σαντάς, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Άρτεμις Ιγνατίου κ.α,  ζήτησαν διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου εργασίας για την ματαίωση διαγωνισμού συμμετοχής στην διαδικασία  επαγγελματικής κατάρτισης άνεργων ηθοποιών από σχολές θεάτρου.

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι στο εξής οι άνεργοι ηθοποιοί θα προμηθεύονται voucher (kουπόνι επαγγελματικής κατάρτισης)  και θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τα προγράμματα  τα οποία θα παρακολουθούν και όχι οι σχολές, τα ΙΚΕΚ και τα ΚΕΚ, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

 

   

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.