Το Μεγάλο βραβείο θεάτρου απονεμήθηκε στον Λευτέρη Βογιατζή

bogiatz_517922111
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απονεμήθηκαν χθες τα βραβεία κριτικών θεάτρου και μουσικής καθώς και τα βραβεία «Κάρολος Κουν». Στον σκηνοθέτη και ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για την πολυετή εξέχουσα προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου. 

Ο Νίκος Μαστοράκης τμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου για την σκηνοθεσία του στην «Τριλογία που Παραθερισμού» και ο Θωμάς Μοσχόπουλος με το βραβείο Κουν σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για το έργο «Μέδουσα». 

Το βραβείο ερμηνείας πήρε ο ηθοποιός Δημοσθένης Παπαδόπουλος για την «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη . Το βραβείο αρχαίου δράματος απονεμήθηκε στη Σοφία Χιλλ για την ερμηνεία της Ιούς στον Προμηθέα Δεσμώτη σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου. Έπαινος δόθηκε στον ποιητή Γιώργο Μπλάνα για τη μετάφραση στον «Ηρακλή Μαινόμενο» του Ευριπίδη. 

Η τιμητική διάκριση νέου θεατρικού δημιουργού δόθηκε στην ομάδα Vasistas για την παράσταση «Spectacte» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη. 

Με έπαινο νέου δημιουργού τιμήθηκε η ομάδα «Σημείο Μηδέν» για την παράσταση «οι Δίκαιοι» του Καμύ σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. 

Το μεγάλο βραβείο μουσικής απονεμήθηκε στην υψίφωνο Τσέλια Κοστέα. 

Ο Νίκος Τσούχλος τιμήθηκε με διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα για το «Τέχνη των αισθημάτων και των συγκινήσεων, μουσικοί εκτελεστές στη Γερμανία του Διαφωτισμού 1750-1800», εκδόσεις Γαβριηλίδη. Τιμητική διάκριση δόθηκε στον δίσκο «Salve Regina» με έργα εκκλησιαστικής μουσικής της Ναπολιτάνικης Σχολής από τη μεσόφωνο Μαίρη Έλεν Νέζη ( της εταιρείας Deutsche Harmonia Mundi) . Έπαινος απονεμήθηκε στην έκδοση πιανιστικών έργων των Λώρη Μαργαρίτη και Φέλιξ Πέτυρεκ της εταιρείας NAXOS με τον πιανίστα Απόστολο Παληό. Η βιολονίστα Αρετή Ζούλα και ο βιολοντσελίστας Αλέξιος Καραισκάκης – Νάστος βραβεύτηκαν με τιμητικές διακρίσεις σε νέο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.