Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η Αμερικανίδα φωτογράφος Ιβ Άρνολντ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγους μήνες πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής «έφυγε» η Ιβ Άρνολντ, διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφος γνωστή, μεταξύ άλλων, και για τα πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε.

Το πρακτορείο Magnum, με το οποίο συνεργαζόταν για χρόνια -ως η πρώτη μάλιστα γυναίκα φωτογράφος του- ανακοίνωσε «με μεγάλη λύπη του» το θάνατο της Άρνολντ, αναφέροντας πως απεβίωσε «γαλήνια».

Η Άρνολντ, πέραν των πορτρέτων της, είχε διακριθεί επίσης και για τα φωτορεπορτάζ της αλλά και τις φωτογραφίσεις μόδας. Μεταξύ των πιο γνωστών φωτογραφιών της βρίσκονται πορτρέτα της Μέρλιν Μονρόε και της Μάρλεν Ντίτριχ αλλά και φωτογραφίες από τα φωτορεπορτάζ που είχε κάνει κυρίως στην πρώην ΕΣΣΔ, το Αφγανιστάν, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο και την Κίνα.

Η Ίβ Άρνολντ είχε γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και θα έκλεινε τα 100 το Απρίλιο. Άφησε την τελευταία της πνοή στο Λονδίνο, όπου και ζούσε από το 1962.

Ως φόρο τιμής, το πρακτορείο Magnum δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του σειρά φωτογραφιών που είχε πάρει η ίδια με υπό τον τίτλο «Ίβ Άρνολντ: 1912-2012».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.