Ο ήρωας του Τζον Λε Καρέ – Τζορτζ Σμάιλι, στη μεγάλη οθόνη

kai_o_kliros_epese_ston_smaily1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία ως σειρά στη βρετανική τηλεόραση (με τον Άλεκ Γκίνες στον πρωταγωνιστικό ρόλο) ο ήρωας του Τζον Λε Καρέ – Τζορτζ Σμάιλι, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία «Tinker tailor, soldier spy», με τους Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ και Τομ Χάρντι να ηγούνται ενός all star καστ σε ένα συγκλονιστικό, κατασκοπικό θρίλερ, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ (Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008). 

kai_o_kliros_epese_ston_smaily2Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Σκανδιναβού Τόμας Άλφρεντσον («Let the Right One In»).

Ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας πράκτορας του ΜI6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. 

Όταν ένας διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα «καρφί» στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να ξαναμπεί στον ζοφερό κόσμο της κατασκοπίας.

kai_o_kliros_epese_ston_smaily3Αποστολή του να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνά του θα εστιάσει σε τέσσερις υπόπτους –που όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες– αλλά παλιότερες έχθρες και φιλίες θα κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό αυτού που διαβρώνει εκ των έσω την ακεραιότητα της βρετανικής υπηρεσίας.

kai_o_kliros_epese_ston_smaily4Στους κινηματογράφους στις 16 Φεβρουαρίου από τη Village.

Eπισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας: http://vimeo.com/26159051

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.