Έρχεται στο «Τζένη Καρέζη» το έργο Άριελ Ντόρφμαν «Ο Θάνατος και η Κόρη»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από 3 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στο θέατρο “Τζένη Καρέζη” το βραβευμένο έργο του Αργεντίνου συγγραφέα Άριελ Ντόρφμαν “Ο Θάνατος και η Κόρη”. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Καζάκου και η μετάφραση της Ηρώς Μουκίου, η οποία θα παίζει και στην παράσταση. Στη σκηνή θα δούμε επίσης  το Θόδωρο Γράμψα στον ρόλο του συζύγου Τζεράρντο Εσκομπάρ  και τον  Κώστα Μπάρα στον ρόλο του Dr. Ρομπέρτο Μιράντα.

Στη Χιλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ταυτόχρονα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μια γυναίκα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στην ψυχή και το σώμα της οι βασανιστές της Δικτατορίας του Πινοσέτ.  Ζει με τον άντρα της – έναν ανερχόμενο δικηγόρο και πολιτικό της μεταπολίτευσης – ο οποίος την βοηθά να ξεχάσει. Όλα όμως ανατρέπονται την στιγμή που η γυναίκα αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού που τους επισκέπτεται, τον πριν από 15 χρόνια βασανιστή της. Τον δένει, τον φιμώνει και τον ανακρίνει με βίαιο τρόπο, ώστε να ομολογήσει ότι υπήρξε βασανιστής στη διάρκεια της Χούντας του Πινοσέτ.

Ο Ντόρφμαν έζησε στη Χιλή, ως χιλιανός πολίτης, μέχρι το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Πινοσέτ, που ανέτρεψε και δολοφόνησε τον μαρτυρικό πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Το έργο του είναι μια άγρια καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της απάνθρωπης βίας και των βασανιστηρίων αλλά και της ατιμωρησίας των βασανιστών, οι οποίοι και στη Δημοκρατία κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταμφιεσμένοι σε φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά και έχει πικρή πείρα από την πρόσφατη ιστορία του.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς

Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος

Ηχητικός: Θοδωρής Μιχαλός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

Παραστάσεις:

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη         στις 21:15

Κάθε Τετάρτη                           στις 20:00


Διάρκεια παράστασης:    1.50


Τιμές εισιτηρίων:

Βραδινές Παραστάσεις:                        15 Eυρώ

Απογευματινή της Τετάρτης:               12  <<

Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων:   10  <<
Προπώληση:

Ώρες Ταμείου: 10:00-13:00, 17:00-21:00

Θέατρο “Τζένη Καρέζη”

Ακαδημίας 3, Αθήνα

Tηλ. 2103636144 – 2103625520

Fax: 210 3611061

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.