Ο παραλογισμός ενός κράτους…

tyflo_koritsi_
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Στα συντρίμμια του ελληνικού κοινωνικού κράτους στέκονται σαν άλλοι γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν όποια σάρκα σαλεύει ακόμη οι «σωτήρες μας».

Την ώρα που τα Ταμεία έχουν «λεηλατηθεί» και οι «σωτήρες μας» ψάχνουν λύσεις να παρακάμψουν το Σύνταγμα για να περικόψουν ότι έμεινε όρθιο στην ελληνική επικράτεια οι ευπαθείς ομάδες είναι αυτές που βιώνουν πρώτες την συντριβή.

Η μικρή Κατερίνα μένει στο Περιστέρι πάσχει από δυστροφία του Στάργκαρντ, μια ανίατη ασθένεια που «χτυπά» 10.000 άτομα στον κόσμο.

Η ασθένεια αυτή προκαλεί προοδευτική απώλεια της όρασης μέσω της λέπτυνσης των RPE, το κέντρο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Καθώς εκδηλώνεται σε νεαρή ηλικία – συνήθως μεταξύ 10 και 20 ετών- αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες τύφλωσης στους νέους.

Η 21χρονη Κατερίνα έχει την ατυχία να είναι μία από τους 10.000 ανθρώπους που πάσχουν από Στάργκαρντ. Επίσης έχει την ατυχία να είναι Ελληνίδα καθώς το επίδομα που της έδιναν ανά δίμηνο κόπηκε στα μισά.

Τα έξοδα της πολλά και για δουλειά ούτε λόγος, σε ένα κράτος που δεν μπορεί να απορροφήσει παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχοντας ως κριτήριο τις δεξιοτεχνίες τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν και στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δίνει μικρό επίδομα στους παιδεραστές και τους παιδόφιλους αφού τους θεωρεί… ανάπηρους!

Αν αυτό δεν είναι παράλογο ή παρανοϊκό τότε τι είναι; Εγώ ντρέπομαι όταν αντικρίζω την μικρή Κατερίνα για τον κόσμο που της δώσαμε να ζει…

Δεν τρέμουν αυτοί οι… «σωτήρες μας» μην δουν ποτέ τη μικρή Κατερίνα μπροστά τους; Δεν ντρέπονται που ένα παιδί με αναπηρία το σπρώχνουν στην εξαθλίωση; Ωστόσο η «μικρή» όντας και τυφλή μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους απευθύνει το λόγο, αυτοί μπορούν να κάνουν το ίδιο;

Πηγή: pinakio

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.