Εισροή νερού στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

mouseio_archaias_olympias_ekthemata
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας επισκευάστηκε εκ βάθρων το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόλις επτά χρόνια μετά, τέλη του 2011 δηλαδή, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν πως μπάζει νερά σε κάποιο σημείο του.

Η προθήκη με τα όστρακα από το Εργαστήριο του Φειδία αδειάστηκε, λοιπόν, και τα ευρήματα που ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι φυλάσσονται προσωρινά στις αποθήκες. Ωστόσο, η διεύθυνση που έχει στην ευθύνη της τις ανάλογες επισκευές δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια.

Μπορεί τώρα να μην έχουμε καταρρακτώδεις βροχές, ωστόσο εικόνες φυλάκων με κουβαδάκια πίσω από τη Νίκη του Παιονίου δεν είναι ευχάριστες. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να επαφιόμαστε στις διαθέσεις του… καιρού, καλό θα ήταν να γίνουν αμέσως οι επισκευές. Η αίθουσα που επλήγη είναι δίπλα στον Ερμή του Πραξιτέλη, κάτι που «λέει» επίσης πολλά. Ασφαλείς πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» μιλούν για φαινόμενο επαναλαμβανόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες και συγκεκριμένα τις βροχερές ημέρες. «Θύμα» της νεροποντής κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς είχε πέσει και η Ψηφιακή Εκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, όταν οι πευκοβελόνες είχαν φράξει τα λούκια απορροής των ομβρίων. Το νερό μπήκε στην ψηφιακή έκθεση, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.