Πάριος: Ο έρωτας με φέρνει στο Μέγαρο

yannis_parios_megaro_mousikis_athinon
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ακουστούν οι νέες φωνές», δηλώνει ο ερμηνευτής, που δίνει επτά συναυλίες μαζί με την 60μελή ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ

«Τα σημερινά παιδιά δεν έχουν πρότυπα. Φυσικά ανησυχώ για τα παιδιά μου. Και αν με ρωτούσαν αν θα ήταν καλύτερο να μείνουν εδώ ή να φύγουν έξω, θα τους έλεγα να εξαντλήσουν πρώτα εδώ όλα τα περιθώρια», λέει ο Γιάννης Πάριος

Μισός αιώνας ελληνικού ερωτικού τραγουδιού θα ξετυλιχτεί από τις 14 του μήνα στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί, ο κατεξοχήν ερμηνευτής του έρωτα θα μοιραστεί με το κοινό του, μέσα από μία σειρά συναυλιών, τις ομορφότερες μουσικές ερωτικές στιγμές του ελληνικού ρεπερτορίου.

«Ο έρωτας είναι αυτός που με φέρνει για μία ακόμη φορά στο Μέγαρο Μουσικής. Και η επιθυμία μου, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν όλοι οι Ελληνες, εγώ να λειτουργήσω σαν το ευχάριστο διάλειμμα της εποχής», μας είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη σκηνή του Μεγάρου θα καλύπτει μια πολύ μεγάλη χρονική γκάμα, καθώς θα περιλαμβάνει από τα παλιά ελαφρά τραγούδια του Χαιρόπουλου, του Αττίκ, του Γιαννίδη και του Σουγιούλ μέχρι τις δικές του προσωπικές επιτυχίες και άλλα, πιο σύγχρονα ερωτικά κομμάτια: «Πολλά από αυτά τα τραγούδια, τα οποία αγαπώ πολύ, θα τα ερμηνεύσω για πρώτη φορά στο Μέγαρο», σημειώνει ο Γιάννης Πάριος.

Μεγάλη παραγωγή

Οσο για την επιλογή του συγκεκριμένου, πολυτελούς χώρου σε μια περίοδο μεγάλη οικονομικής κρίσης; «Η συγκεκριμένη παράσταση είχε προγραμματιστεί από καιρό. Και από την άλλη πρόκειται για τέτοια παραγωγή που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ενός καλά οργανωμένου χώρου», απαντά ο ίδιος. Εξάλλου στη σκηνή δεν θα είναι μόνος του. Θα συνοδεύεται από την 60μελή ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, 12μελή λαϊκή ορχήστρα και τη μεγάλη χορωδία του Κυριάκου Τσολάκη.

Με τις συναυλίες αυτές ο Γιάννης Πάριος γιορτάζει τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το ξεκίνημα της μουσικής του διαδρομής. Μια διαδρομή γεμάτη μεγάλες επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες. Κι όταν τον ρωτάμε πώς νιώθει όταν κοιτά πίσω, εκείνος απαντά: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Η ζωή στάθηκε πολύ καλή μαζί μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι μου χαρίστηκε τίποτα. Δούλεψα πολύ, στερήθηκα πολλά πράγματα. Νιώθω όμως τυχερός για τη ζωή που έχω ζήσει».

Και για το είδος που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια, το ερωτικό τραγούδι, είναι υπερήφανος, παρότι, αν υπήρχαν ανάλογες συνθήκες, θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει, να πει και διαφορετικά τραγούδια. «Το ερωτικό τραγούδι, και προέκυψε και ήταν και δική μου επιλογή. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το 99,9% του παγκόσμιου ρεπερτορίου αναφέρεται στον έρωτα».Ο Γιάννης Πάριος συμβουλεύει τους νέους καλλιτέχνες να σεβαστούν το δώρο που τους έδωσε ο Θεός, το ταλέντο τους, να το εκμεταλλευτούν σωστά και να δουλεύουν σκληρά. Ειδικά στη σημερινή εποχή που, όπως υποστηρίζει, «όλα είναι κατευθυνόμενα, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να ακουστούν οι νέες φωνές».

Πώς νιώθει ο ίδιος ως πολίτης της σημερινής «πληγωμένης» Ελλάδας; «Ολοι τη βιώνουμε την οικονομική κρίση. Ο Ελληνας πολίτης έκανε τα πάντα και όλοι οι υπόλοιποι έκαναν τα πάντα για να κάνουν λάθος. Αλλά αν μου έλεγαν ν’ αλλάξω πατρίδα, δεν θα το έκανα ποτέ. Είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας. Η Ελλάδα είναι ο τόπος που κάνει διακοπές ο Θεός!.. Εμείς, οι παλαιότεροι, φτωχικά μεγαλώσαμε και δεν πάθαμε και τίποτα. Και γράμματα μάθαμε και καλοί άνθρωποι γίναμε. Και αυτό γιατί είχαμε σωστά πρότυπα. Τα σημερινά παιδιά δεν έχουν πρότυπα. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι συμφέρει κανέναν η Ελλάδα να πάθει κάτι. Φυσικά ανησυχώ για τα παιδιά μου. Και αν με ρωτούσαν αν θα ήταν καλύτερο να μείνουν εδώ ή να φύγουν έξω, θα τους έλεγα να εξαντλήσουν πρώτα εδώ όλα τα περιθώρια. Και αν τελικά αποφάσιζαν να φύγουν, θα τους έλεγα το εξής: «Ποτέ μην ξεχάσεις ότι πρέπει να γυρίσεις»».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Ο Γιάννης Πάριος θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14, 15, 16, 17, 18, 20 και 21 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.