Την παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ζητά ο Γ. Παναγόπουλος

gsee_avecnews
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) στη Γενεύη μετέβη εσπευσμένα σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προκειμένου να θέσει στον γενικό διευθυντή του ILO, Χουάν Σομάβια, το θέμα του μη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, καθώς και τα σκληρά και απαράδεκτα μέτρα που επιβάλλει εκ νέου η τρόικα στη χώρα μας, τα οποία όπως έχει επισημάνει και σε έκθεσή του το Διεθνές Γραφείο Εργασίας καταστρατηγούν Διεθνείς Συμβάσεις.

Η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει ήδη εδώ και καιρό στο ILO καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητά για μια ακόμη φορά την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθούν.

Την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετέβη στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Χάνς- Γιόακιμ Φούχτελ και ενημέρωσε αναλυτικά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου για τη λαίλαπα των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας.

Σε συνεντεύξεις του και επαφές με τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφόρησε τη γερμανική κοινή γνώμη και για την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών από τις εντολές των δανειστών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.