Χρυσή Αρκτο για την ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει»

paolo_taviani_vittorio_taviani
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» των Ιταλών αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης κινηματογραφικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου 2012.

Παράλληλα, ο Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για την ταινία «Μπάρμπαρα».

Συνολικά, 18 ταινίες ήταν υποψήφιες για διάφορες διακρίσεις στην 62η Μπερλινάλε, η οποία αποτελεί το πρώτο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του έτους.

Ο Ούγγρος σκηνοθέτης Μπένεντεκ Φλίγκαουφ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής- Ασημένια Άρκτος για την ταινία του «Just The Wind».

Το βραβείο αυτό θεωρείται το δεύτερο καλύτερο μετά τη Χρυσή Άρκτο για την καλύτερη ταινία.Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού έλαβε η Ρέιτσελ Μουάνζα για την ερμηνεία της ως παιδί- στρατιώτης στην ταινία «Μάγισσα του πολέμου».

Η ταινία «A Royal Affair», που βασίζεται στο βασιλικό σκάνδαλο του 18ου αιώνα στη Δανία, απέσπασε δύο βραβεία, του καλύτερου ηθοποιού για τον Μικέλ Φόλσγκααρντ και του καλύτερου σεναρίου για τους σεναριογράφους Νικολάι Αρσελ και Ράσμους Χέιστερμπεργκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.