Ο Λάκης θα βροντοφωνάξει στους Ευρωπαίους «Sorry I’ m Greek»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

O Λάκης Λαζόπουλος ετοιμάζει περιοδεία στην Ευρώπη για να εξηγήσει στους φίλους μας τους Ευρωπαίους, τι σημαίνει κούρεμα του Ελληνικού χρέους και πως βιώνουν οι Έλληνες το Μνημόνιο και την Τρόϊκα. Αυτές οι έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο των συμπατριωτών του θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση που θα δώσει ο σπουδαίος συγγραφέας και ηθοποιός σε 10 Ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινώντας από το Ντίσελντορφ στις 12 Μαϊου.

Ο Mr. “Αλ Τσαντήρι» θα βροντοφωνάξει στην Ευρώπη «Sorry I’ m Greek» μέσα από δέκα ρόλους -γνωστούς αλλά και καινούργιους-  και θα παρουσιάσει την  ελληνική πραγματικότητα θέλoντας να αποδείξει μέσα από τις ερμηνείες του ότι οι Έλληνες μπορούν να μιλούν και να ακούγονται ακόμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και άλλοι πολιτικοί θα είναι τα πρόσωπα που θα μπουν στο σατυρικό στόχαστρο του Λάκη, ο οποίος ταυτόχρονα θα εξηγήσει στους Ευρωπαίους πολίτες  όχι μόνο αυτά που χάνονται από τον τόπο και τα σπίτια μας, αλλά και από εμάς τους ίδιους με πολιτική χροιά που δεν αναζητά τις ψήφους αλλά ειλικρίνεια.

«Η σάτιρα δεν μπορεί να μην κάνει την τομή. Όταν πιάσεις το στυλό, η σάτιρα πρέπει να ενοχλήσει. Ο Αριστοφάνης ενοχλεί εδώ και 2.500 χρόνια. Έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου, δεν φοβάμαι τίποτα. Στη ζωή μου έχω μια εικόνα από την Οδύσσεια. Δένομαι μόνος μου τα χέρια στο κατάρτι και δεν ακούω τις Σειρήνες. Βγαίνω εκεί που θέλω εγώ. Ξέρω που πηγαίνω από 6 χρονών παιδί. Κανείς δεν θα μου αλλάξει γνώμη» σχολίασε ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Έχοντας στο πλάι του 4 μουσικούς και 4 χορευτές ο Λάκης Λαζόπουλος έχει προγραμματίσει να κάνει την πρώτη παρουσίαση του έργου στις 12 Μαΐου στο Ντίσελντορφ και θα συνεχίσει στις 14 Μαΐου στη Νυρεμβέργη, 16 στο Μόναχο, 17στη Φρανκφούρτη, 19 στη Στουτγκάρδη, 22 στο Παρίσι, 23 στις Βρυξέλλες, 26 στη Ζυρίχη, 27  και πάλι στη Στουτγκάρδη, 29 1η Ιουνίου Στοκχόλμη και στην συνέχεια θα καταλήξει στην Κύπρο.Η τιμή των εισιτηρίων θα ξεκινά από 26 ευρώ. Η ίδια παράσταση θα μεταφερθεί αρχές του επόμενου φθινοπώρου στην Νέα Υόρκη και την Αυστραλία. Για τους ξένους θεατές στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.