Κάηκαν τα εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

dipethe_kalamata
Facebook
Twitter
LinkedIn

Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το απόγευμα το μισό κτίριο της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, που είναι το ιστορικότερο και από τα σημαντικότερα της χώρας.

Κάηκαν τα εργαστήρια του θεάτρου, ενώ χάρη στην αυταπάρνηση εργαζομένων του ΔΗΠΕΘΕΚ, υπαλλήλων του δήμου αλλά και μελών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων σώθηκαν όλα τα κοστούμια από το βεστιάριο, στα οποία περιέχεται η βαριά ιστορία αυτού του θιάσου.

Επίσης, σώθηκε η αίθουσα του θεάτρου, με ζημιές όμως στη στέγη επάνω από τη σκηνή. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι στο ξυλουργείο, που κάηκε ολοσχερώς, γίνονταν εργασίες ηλεκτροκόλλησης. Οι εργαζόμενοι φέρονται να τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας πριν φύγουν, να έριξαν και νερό στα σημεία όπου έγινε η κόλληση. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η φωτιά να προκλήθηκε από αυτή την αιτία. Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο υπήρχαν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, όπως μπουκάλια με νέφτι, μπογιές κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.