Eγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» σήμερα Παρασκευή 09/02

mouseio_aggelikis_chatzimichali
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το ανακαινισμένο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό, με αφετηρία την τελετή εγκαινίων της επαναλειτουργίας του,

την οποία πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 19.30. 

Το Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη στην Πλάκα λειτουργεί από το 1981 ως Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων. Σε σχέδια του μακεδόνα αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου, ο οποίος εμπνεόταν από τη λαϊκή αρχιτεκτονική της Ελλάδας, αποτελεί ένα «κόσμημα» στην Πλάκα και αξιοσημείωτη αναφορά στη μεγάλη λαογράφο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα ξυλόγλυπτα, τα vitraux και τον διάκοσμο, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των οποίων επιμελήθηκε η λαογράφος. Στο ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου, σε μια προσπάθεια ανασύνθεσης της ατμόσφαιρας, εκτίθενται τα έπιπλα του Σπιτιού και τα αντικείμενα της κουζίνας με τον μεγάλο μαντεμένιο φούρνο. Επίσης, το κοινό θα μπορεί να δει αντικείμενα των συλλογών του Κέντρου (υφαντά, ρόκες, κεραμικά), τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το οίκημα.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»:
Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243987 & 210 3243972

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9.00-19.00, Σάββατο και Κυριακή 9.00-13.00, Δευτέρα κλειστά

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.