Με τους “Αγανακτισμένους” ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

indignados_tony_gatlif
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την ταινία «Indignados» (Αγανακτισμένοι) του Τόνι Γκατλίφ ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη.

O Τόνι Γκατλίφ, εμπνεόμενος ακριβώς από αυτήν τη συγκυρία, μάς δίνει με τους «Αγανακτισμένους» του, ένα ντοκιμαντέρ για τους πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους και κατασκηνώνουν στις πλατείες, για τα κοινωνικοπολιτικά κινήματα που αναδύονται στις μέρες μας, εμπνευσμένος από ένα κείμενο του 93χρονου Γάλλου διπλωμάτη και συγγραφέα, Στεφάν Εσέλ με τίτλο Indignez-vous, δηλαδή «Αγανακτήστε!».

Από την Ισπανία στην Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική αλλά και στους δρόμους του Παρισιού, ο Γκατλίφ και η κάμερά του, διεισδύουν στο πλήθος των αγανακτισμένων που αντιδρούν και τους κινηματογραφεί σε πραγματικό χρόνο.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο (190 ταινίες από 92 χώρες, 60 ελληνικές ταινίες, 14 ταινίες στα Αφιερώματα, 470 ταινίες στην Αγορά). Επίσης, φέτος το Φεστιβάλ επισκέπτονται 40 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, 50 σκηνοθέτες και παραγωγοί, 20 φοιτητές από το Columbia University της Νέας Υόρκης και 15 ακόμη από Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Πηγή: τα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.