Ο “Αμφιτρύωνας” στην Επίδαυρο

leyteris_vogiatzis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Γιώργος Λούκος ως προς το τι θα δούμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ωστόσο οι αποφάσεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν ληφθεί, εν όψει της μεθαυριανής επίσημης ανακοίνωσης του προγράμματος.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Λευτέρη Βογιατζή, στο πλαίσιο των Επιδαυρίων, με τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου, μια παραγωγή που επρόκειτο να παρουσιαστεί τον χειμώνα από το Εθνικό Θέατρο και αναβλήθηκε, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο σκηνοθέτης.

Τώρα όμως που όλα βαίνουν καλώς, ο Λευτέρης Βογιατζής επανέρχεται στην παράσταση που είχε σχεδιάσει για τον χειμώνα, με καλοκαιρινή διάθεση, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, σκηνικά Εύας Μανιδάκη και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού και με έναν θίασο, στον οποίο συμμετέχουν η Αμαλία Μουτούση, η Στεφανία Γουλιώτη κ.ά. Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού θα είναι οι «Νεφέλες» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (13 και 14 Ιουλίου), με τους Γιάννη Μπέζο, Αλέξανδρο Μυλωνά κ.ά.
Εκτός από τις δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου το υπόλοιπο πρόγραμμα των φετινών Επιδαυρίων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως εξής: «Πλούτος» από το ΚΘΒΕ, «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου με τη Σ. Φιλιππίδου και «Ορνιθες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα με τον Β. Χαραλαμπόπουλο.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα Επιδαύρια θα υπάρχει και μία παραγωγή ξένου θιάσου, η οποία πιθανότατα θα έχει ως σκηνοθέτη τον Εντουαρντ Χολ.Υπενθυμίζουμε ότι φέτος τουλάχιστον12 ελληνικές παραγωγές χτύπησαν την πόρτα του Φεστιβάλ, προκειμένου να πατήσουν το επιδαύριο αλώνι.

Εκτός από τις προαναφερθείσες που θα δούμε στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου, ανάμεσα σε αυτές που έμειναν στο συρτάρι είναι και οι: «Πλούτος» με τον Π. Φιλιππίδη, «Αντιγόνη» με τη Μ. Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη, «Φιλοκτήτης» από το Θέατρο Τέχνης με τον Γ. Κιμούλη, «Ορέστης» σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου με τον Κ. Μαρκουλάκη, «Οιδίποδας Τύραννος» με τον Α. Χειλάκη, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» με την Κ. Καραμπέτη σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη, μια συρραφή των τραγωδιών της «Ηλέκτρας» με τις «Χοηφόρες» από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Ωστόσο, ο Γιώργος Λούκος ίσως να κρατάει κι άλλους άσους στο μανίκι, αφού φαίνεται να συζητάει για το Φεστιβάλ ονόματα όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης. Κοντός ψαλμός…

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.