Τελευταίο «αντίο» στον ναύαρχο Νικόλαο Παππά

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, εψάλη σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και επίτιμο αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Νικόλαο Παππά, ο οποίος ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, τον Μάιο του 1973.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου, φίλοι και συνεργάτες του.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκπροσωπήθηκε από τους δύο υφυπουργούς, ενώ, ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς την οικογένεια του εκλιπόντος, από τον Λίβανο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η πομπή κατευθύνθηκε στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, στο άλσος ναυτικής παράδοσης στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπου το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο απέδωσε τιμές για τελευταία φορά στον κυβερνήτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.. Οσοι μίλησαν για τον ναύαρχο Νίκο Παππά εξήραν την προσφορά του στην πατρίδα και τον αντιδικτατορικό αγώνα του.

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο της Κύμης Ευβοίας, ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.