Comicdom Con Athens στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

comicdom_con_athens_2012
Facebook
Twitter
LinkedIn

Φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2012 από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, πολλά χελιδόνια ίσως πάλι να μην αρκούν. Η Ελλάδα φαίνεται να μονοπωλεί την διεθνή προσοχή τραβώντας πάνω της την πεμπτουσία της ανθρώπινης βλακείας, αλλά και κυρίως την αντίστοιχη σοφία, έρευνα, συμπάθεια.

Πολλαπλές προσπάθειες ελληνικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών προσπαθούν να ανανεώσουν την εικόνα μιας χώρας εν βρασμώ ψυχής. Ενθαρρυντικά συνθήματα κυκλοφορούν αρκετούτσικα και μεταφράζονται στα ελληνικά κάπως έτσι : αλά Τζoν Λένον Δώσε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, αλά Ομπάμα οι Έλληνες μπορούν, αλά Μαντόνα Τρελός για Ελλάδα, αλά ταινία Τριακόσιοι, Αυτή είναι η Ελλάδα. Στα ελληνικά γραμμένα, οι δηλώσεις αυτές ξενίζουν, αλλά με την απαραίτητη μετάβαση εις την αγγλική για μεγαλύτερη αποδοχή και αναγνωρισιμότητα, ίσως κάπου να τις πήρε το μάτι σας.

Αναμένεται απ’ όλους, ιθαγενείς και ξένους, πολίτες και καλλιτέχνες, μια επανάσταση χωρίς όπλα, μια θεμελιώδης, ριζική μεταβολή των αρχών στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία αλλά και η τέχνη. Ας ελπίσουμε να συμβεί, και να μην πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο…στο μεταξύ, έχουμε Φεστιβάλ Αθηνών!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.