Συνεργάζονται ελληνικό και τουρκικό «Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γέφυρα Παιδείας που ενώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου φιλοδοξούν να γίνουν τα ομώνυμα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το συνονόματό του Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αντιπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ege) της Σμύρνης ανταπέδωσαν την επίσκεψη που είχε κάνει το περασμένο Φθινόπωρο η πρυτανική αρχή του ελληνικού Ιδρύματος και επισφράγισαν την απόφαση που είχε ληφθεί τότε, για τη συνεργασία τους σε διάφορα επίπεδα και με απώτερο στόχο την ενίσχυση και προώθηση του ακαδημαϊκού τους έργου.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων του Αιγαίου ήρθε μετά από προσπάθειες, που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2000. Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρύτανης Πάρις Τσάρτας, ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νίκος Σουλακέλλης και η αντιπρύτανις Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Αγγελική Δημητρακοπούλου, συναντήθηκαν στη Σμύρνη με τους ομολόγους τους μετά από πρόταση που τους είχε γίνει και συζήτησαν το ενδεχόμενο της έναρξης συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων.

Το σχετικό πρωτόκολλο υπεγράφη στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κτίριο της Διοίκησης, παρουσία όλων των αντιπρυτάνεων και των προέδρων των Τμημάτων της Μυτιλήνης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επιπλέον τα βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν άμεσα, τα οποία και θα διευκρινιστούν σταδιακά. Αυτό που συζητήθηκε επίσης είναι η πραγματοποίηση, πιθανότατα στη Μυτιλήνη, ενός συνεδρίου μεταξύ συναδέλφων των δύο Πανεπιστημίων, μέσα στον Ιούνιο ή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.