Γενική Συνέλευση Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης

des_union_theatre_de_l_europe
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με τη «φιλοξενία» της από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο νέο Υπερώο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Θέμα της Συνέλευσης είναι ο απολογισμός των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων της Ένωσης, αλλά και ο προγραμματισμός νέων δράσεων.

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης (Union des Théâtres de l’ Europe -Union of the Theatres of Europe) είναι ένα δίκτυο θεάτρων που ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Τζόρτζιο Στρέλερ και με την υποστήριξη του τότε Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας Ζακ Λανγκ. Μέσα από το έργο και τις δράσεις της φιλοδοξεί να συμβάλει στην ένωση των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον πολιτισμό και ειδικότερα την τέχνη του θεάτρου. Ταυτόχρονα, η Ένωση στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινής «γλώσσας» για την καλλιτεχνική έκφραση στην Ευρώπη, με τη δημιουργία ενός διεθνούς θεάτρου «Τέχνης», που θα λειτουργεί μεταφορικά και κυριολεκτικά ως ένας «Τόπος συνάντησης» των καλλιτεχνών.

Τη Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Μήνα, θα συντονίσουν: Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, Ilan Ronen, (σκηνοθέτης και διευθυντής του θεάτρου Habimah του Τελ Αβίβ) και η εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπος της Ένωσης Ruth Heynen, (ηθοποιός και θεατρολόγος).

Mετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, την Κυριακή, 20/5, τα μέλη της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, στις 21:00, την παράσταση του Χοροθέατρου του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Θα φύγουμε μαζί», σε χορογραφία sinequanon.

Μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης από το 1996, Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει οριστεί, με πρόταση και του καλλιτεχνικού του Διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, υπεύθυνο για τις σχέσεις και τις δραστηριότητες της Ένωσης με τα θέατρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Ένωση των θεάτρων της Ευρώπης περιλαμβάνει σήμερα 17 από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς θεατρικούς οργασμούς. Μέλη της είναι σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του Θεάτρου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.