Συκοφαντούσε και απειλούσε μέλος μουσικού συγκροτήματος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος μίας 39χρονης, ιδιοκτήτριας διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού στην Εύβοια, για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από καταγγελία 30χρονου, μέλους γνωστού μουσικού συγκροτήματος, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία είχε αναρτηθεί είδηση σε πλήθος ιστότοπων του διαδικτύου, η οποία ανέφερε ότι ο 30χρονος προσεγγίζει ανήλικους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προβάλλοντας φωτογραφία του ιδίου, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη δημοσίευση της εν λόγω είδησης, αναρτήθηκαν πολλαπλά απειλητικά μηνύματα στο προφίλ που διατηρεί το συγκρότημα στο Facebook.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, η ιστοσελίδα που διατηρούσε το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε δεχθεί ηλεκτρονική «επίθεση» και δεν λειτουργούσε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ στο κινητό τηλέφωνό του 30χρονου είχαν σταλεί εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα από άγνωστους αριθμούς, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της καταγγελίας, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποίησαν και εξακρίβωσαν ότι η 39χρονη ήταν η δημιουργός και διαχειρίστρια των επίμαχων προφίλ στο Facebook, αλλά και η αποστολέας της επίμαχης συκοφαντικής είδσης σε διάφορες ιστοσελίδες που την αναδημοσίευσαν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις 15 Μαΐου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι της και στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού της στην Εύβοια, όπου, από την αυτοψία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπιστώθηκε πλήθος προγραμμάτων απόκρυψης ηλεκτρονικών ιχνών, καθώς και η διαχείριση των επίμαχων ηλεκτρονικών διευθύνσεων και των προφιλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι.

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.