Ολονυχτία με τους 10.000 στίχους του Ερωτόκριτου στην Κρήτη

yiorgos_chatzidakis_leyteris_charonitis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για πρώτη φορά στα 400 χρόνια από τη συγγραφή του θα παρουσιαστεί σε ολονυχτία – πολυθέαμα στην Κρήτη ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου στο σύνολο των 10.000 στίχων του!

(φωτό) Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βάμος, Γιώργος Χατζηδάκης, και ο Κρητικός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης

Τους 10.000 στίχους θα τραγουδήσουν από στήθους 200 και πλέον Κρητικοί, άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού, πολιτικοί, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και απλοί πολίτες, αγρότες – κτηνοτρόφοι.

Την καλλιτεχνική ολονυχτία μνήμης στον Κρητικό ποιητή Βιτσέντζο Κορνάρο και στο έργο του ανακοίνωσαν την Τετάρτη στο Ηράκλειο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τα οποία ήδη προετοιμάζουν το «στήσιμό» της, που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στο δημοτικό διαμέρισμα Βάμου Αποκορώνου Χανίων.

«Το κορυφαίο αυτό έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα ευελπιστούμε να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά να υπερβεί και τα όρια της χώρας. Στην καλλιτεχνική ολονυχτία θα είναι παρόντες χιλιάδες συμπατριώτες μας αλλά και ξένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βάμος, Γιώργος Χατζηδάκης. Ωστόσο, τη σκηνοθετική παρουσία της εκδήλωσης πολυθέαμα έχει αναλάβει ο γνωστός Κρητικός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης, ο οποίος σε δηλώσεις του έδωσε μία «πρόγευση» της σκέψης του. «Περισσότερα από 200 άτομα, σε 10 εξέδρες, τραγουδιστές, μουσικοί, συνθέτες, ηθοποιοί, αφηγητές, χορευτές, εικαστικοί, φιλότεχνοι, πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι θα πάρουν μέρος σε αυτή τη μοναδική βραδιά, σε ένα πολυθέαμα σύμπραξης όλων των τεχνών και σε μια αλληλουχία μοναδική, εν είδει πνευματικής σκυταλοδρομίας».

Η καλλιτεχνική ολονυχτία για τον Ερωτόκριτο θα γίνει με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλους. «Το εγχείρημα της καλλιτεχνικής ? αφηγηματικής αναπαράστασης του αθάνατου έργου του ποιητή μας Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» προσδίδει μοναδικότητα και πρωτοτυπία. Θα είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη με πανελλήνιο ενδιαφέρον και διεθνή απήχηση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής, καθώς η σημαντική αυτή εκδήλωση με την ελεύθερη είσοδο θα αποτελέσει πόλο έλξης και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και στην περαιτέρω προβολή της Κρήτης.

Μανόλης Κοκολάκης
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.