Θίασος «Corpus Christi»: «Δεν προσβάλουμε τα ήθη του λαού μας»

corpus_christi_chytirio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρόνια πίσω μας γύρισε η σύλληψη τριών ηθοποιών το Σάββατο στο θέατρο «Χυτήριο», οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση, «Corpus Christi» που παίζεται (έως και την Τρίτη) εκεί.

Οι ηθοποιοί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και ύστερα από περίπου δύο ώρες, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι

Χρόνια πίσω μας γύρισε η σύλληψη τριών ηθοποιών το Σάββατο στο θέατρο «Χυτήριο», οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση, «Corpus Christi» που παίζεται (έως και την Τρίτη) εκεί. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από μήνυση για προσβολή των Θείων που κατατέθηκε για το περιεχόμενο της παράστασης.

Οι ηθοποιοί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και ύστερα από περίπου δύο ώρες, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Η παράσταση του Σαββάτου, παρά την αναστάτωση, ανέβηκε κανονικά μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη έναρξη (στις 10.30 μ.μ.).

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει την αποδοκιμασία της παράστασης, αφού, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «θεωρεί απαράδεκτο διότι ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις τη μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας’.

«Στο θεατρικό έργο υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της επιλογής», υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Λαέρτης Βασιλείου. «Εχουμε καλέσει μέχρι και την Ιερά Σύνοδο να δει την παράσταση. Ούτε προσβάλλουμε τα ήθη και την παράδοση του λαού μας, ούτε της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.