Έρχονται αλλάγες στην ΕΡΤ (16/07/0212)

ert_ktirio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των δημοσίων media…

Οι κυβερνητικοί έρχονται στην ΕΡΤ…

Ξεπερνιέται, κατά πληροφορίες, το θεσμικό κώλυμα για τις αλλαγές στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Απλά θα αντικατασταθούν οι κενές θέσεις στο υπάρχων ΔΣ της ΕΡΤ, δηλαδή του τέως προέδρου Θανάση Παπαγεωργίου και του Γιωργανδρέα Ζάννου που παραιτήθηκε πρόσφατα, το ΔΣ θα συνεχίσει προσωρινά μέχρι την αλλαγή του νόμου για τη διπλή θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και παράλληλα θα λάβει εντολή να αλλάξει όλους τους γενικούς διευθυντές και αυτοί με τη σειρά τους διευθυντές στις υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Έτσι θα υπάρχει όλος ο χρόνος για τη θεσμική κατοχύρωση της κυβερνητικής παρέμβασης. Το ερώτημα είναι η τακτική που θα ακολουθηθεί έναντι του Λάμπη Ταγματάρχη ο οποίος έχει «σύμβαση» διευθύνοντος συμβούλου.

Δορυφορική στροφή

Ο νέος αρμόδιος των ΜΜΕ και της ΕΡΤ, κυβερνητικός εκπρόσωπος Σιμος Κεδίκογλου έδωσε το στίγμα των πρώτων αλλαγών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μίλησε για τουλάχιστον πέντε νέα δορυφορικά προγράμματα και διαφορετικό προσανατολισμό στην ΕΤ-1.

Πηγή: h ttp://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_15.html#more

ΕΡΤ: Σκέψεις για αλλαγές

Παρέμβαση στον ενημερωτικό τομέα και το ΔΣ ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθούν άμεσα έως και 4 μέλη στο ΔΣ της ΕΡΤ σε θέσεις που είναι κενές ή θα προκύψουν μετά από παραιτήσεις. Σε κεντρική θέση, ισχυρός άνδρας θα είναι ο Νίκος Σίμος. Ανοιχτό παραμένει αντιθέτως το ζήτημα της προσωρινής παραμονής του Λ. Ταγματάρχη.

Στην ενημέρωση προγραμματίζονται αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα με την ενδεχόμενη επιστροφή στην ΕΡΤ για τρίτη φορά του Κ. Σπύροπουλου, (οι δύο προηγούμενες ήταν κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή) και του Αντώνη Σκυλλάκου. Παράλληλα ετοιμάζονται αλλαγές στο πολιτικό τμήμα της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο της «Πρωϊνής ενημέρωσης» σε άλλη ώρα και αντικατάστασης του από άλλα πρόσωπα, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Έλλη Στάη καθώς θέτουν το αίτημα της «ανανέωσης». Το συμβόλαιο της παρουσιάστριας, θυμίζουμε πως λήγει το Δεκέμβριο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21037#more-21037

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.