Το ψηφιακό χαράτσι και οι περικοπές στον ΑΝΤ1

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ειδήσεις από τον κόσμο των media…

Η ψηφιακή και το τηλεοπτικό χαράτσι…

Βρήκαν την ώρα… Όταν ο κόσμος υπολογίζει, μετράει και το ένα ευρώ, υποχρεώνουν πάνω από 500.000 νοικοκυριά, μόνο στην Αττική, να δώσουν 40 ευρώ για να αγοράσουν τον φτηνότερο στην αγορά αποκωδικοποιητή, αλλιώς όσοι δεν έχουν ψηφιακή τηλεόραση, θα χάνουν τα ιδιωτικά κανάλια από την οθόνη τους. Δηλαδή μόνο στην Αττική θα βγάλουν συνολικά τα νοικοκυριά από την τσέπη τους 20.000.000 ευρώ.

Ως γνωστόν, στις 20 Ιουλίου σβήνει το αναλογικό σήμα της Digea, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.

Και το ερώτημα που αυτονόητα προκύπτει: Καλά, μέσα σ’ αυτήν την οικονομική θύελλα, τώρα έπρεπε να πάμε από την αναλογική τηλεόραση στην ψηφιακή; Δεν μπορούσε να μετατεθεί για αργότερα, όταν φυσήξει κάποια ανάσα; Αλλά τι ζητάμε… Για άλλη μια φορά οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, τον λαό, τους πολίτες τους υπολογίζουν μόνο στις εκλογές, μέχρι να τους πάρουν την ψήφο…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21055#more-21055

Περικοπές στον ΑΝΤ1

Τέλος και στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, όπου άνοιξε και πάλι νέος γύρος περικοπών και μειώσεων μισθών. Στο κανάλι ακολουθείται το ίδιο μοντέλο όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι.

Κατάργηση εκπομπών ή ζωνών προγράμματος, απολύσεις, μειώσεις αποδοχών και μείωση κόστους παραγωγής. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, όταν είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των περικοπών, οι υπεύθυνοι του ομίλου διαβεβαίωναν πως σε αντίθεση με τους άλλους σταθμούς, ο ΑΝΤ1 έκανε τους λογαριασμούς του και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως παρουσιάζει και αύξηση διαφημιστικών εσόδων εξαιτίας της αύξησης του μεριδίου του! Η νέα καλοκαιρινή έφοδος περικοπών περιλαμβάνει την πλήρη κατεδάφιση του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, όπου ήδη έγιναν οι απολύσεις, την κατάργηση του νυχτερινού δελτίου στην τηλεόραση, τη μείωση έως και κατά 50% των υψηλών αμοιβών στα τηλεοπτικά συμβόλαια και τη νέα μείωση μισθών έως και 20%.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21044#more-21044

Σε αναστολή έκδοσης το Bet της Espresso

Σε αναστολή έκδοσης του στοιχηματικού ενθέτου περιοδικού Bet προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφημερίδα Espresso.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο γόρδιος δεσμός των ψηφιακών συχνοτήτων

Το χάος στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αντί να ξεδιαλύνεται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μεγαλώνει. Η άρνηση του τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV, να εκπέμψει ψηφιακά, με τη δήλωσή του πως θα συνεχίσει να εκπέμπει με αναλογικό σήμα από τον Υμηττό μετά τις 20 Ιουλίου στη συχνότητα 61, είναι μόνο η κορυφή του ψηφιακού παγόβουνου.

Η κατάσταση χάους θα χειροτερεύσει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί ότι θα δημοπρατηθεί το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για τις συχνότητες που πέρασε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση, το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα», από την 60 ως και την 69 στα UHF. Αυτές οι συχνότητες, σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλά και το Μνημόνιο 2, πρέπει να δημοπρατηθούν ως το τέλος του 2012 για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μέχρι τότε δηλαδή θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και οι επικοινωνίες του στρατού. Για τον στρατό, δε, ο νέος ψηφιακός χάρτης, όπως αποκάλυψε το «Π», προβλέπει να δοθούν οι δίαυλοι 57, 58 και 59 στα UHF. Πώς όμως θα συμβεί αυτό, όταν για την Αττική στη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, δηλαδή ως το 2015 όπως επιμένουν όλοι, οι επίμαχες συχνότητες προβλέπονται για την εκπομπή τηλεοπτικών καναλιών;

Στην Αττική, για παράδειγμα, μετά τις 20 Ιουλίου, οπότε και σβήνει το αναλογικό σήμα στους σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, έχουν δοθεί τρεις δίαυλοι για δεκατέσσερα περιφερειακά κανάλια. Δυο από αυτές τις συχνότητες, η 63 και η 65 στα UHF, θα χρησιμοποιηθούν για την εκπομπή των δέκα από τα δεκατέσσερα κανάλια της Αττικής. Η πρόβλεψη αυτή υποτίθεται πως έγινε μέχρι την πλήρη ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, για την οποία θα δοθούν νέες συχνότητες με βάση τον ψηφιακό χάρτη που αναμένεται. Η πλήρης όμως ψηφιακή τηλεόραση δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μας πριν από το 2015, όπως υποστηρίζουν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και έχει αποδεχτεί η «τρόικα». Αν δεν φύγουν όμως τα τηλεοπτικά κανάλια από τη ζώνη του ψηφιακού μερίσματος, δεν μπορεί να φύγουν ούτε οι επικοινωνίες του στρατού, γιατί εκεί που προβλέπεται να εκπέμψουν υπάρχουν ήδη άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Άρα δεν μπορεί να διενεργηθεί ούτε η δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τις οποίες το Δημόσιο έχει ήδη προϋπολογίσει ως δέσμευση στην «τρόικα» και την ΕΕ πως θα αντλήσει έσοδα 300 εκατ. ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης ανάγεται σε έναν νέο γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση
και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21048#more-21048

Κατά των «νταβατζήδων» ο Παναγούλης

Αίσθηση προκάλεσε η πρεμιέρα της κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή με την κατάθεση της πρώτης ερώτησης σε υπουργούς της κυβέρνησης με θέμα το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης με ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, αρμοδίου υπουργού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων άνοιξε το ζήτημα της ραδιοτηλεοπτικής αδειοδότησης και της «σκανδαλώδους φορολογικής μεταχείρισής» τους από το κράτος. Ρώτησε πότε θα δοθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ποιο θα είναι το οικονομικό αντίκρισμα για το δημόσιο ταμείο και με ποιο νομικό καθεστώς θα παραδοθούν οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Επίσης ζήτησε την κατάθεση εγγράφων και στοιχείων για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, πόσα έχουν εισπραχθεί και ποια είναι τα οφειλόμενα ποσά των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21046#more-21046

O Ψυχάρης ξανά στο Μαξίμου, αλλά αυτή τη φορά από την μπροστινή πόρτα!

O σωματοφύλακας, η μαύρη τσάντα του εκδότη του ΔΟΛ και ο Δ. Ρίζος

Κρατώντας μία μαύρη τσάντα και συνοδευόμενος από τον μόνιμο σωματοφύλακά του ανέβηκε τα σκαλιά και πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης φανερά καταπονημένος από τις υψηλές θερμοκρασίες. Λίγο πιo πίσω ακολουθούσε ο εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου, Δημήτρης Ρίζος που φαινόταν ότι υπέφερε κι αυτός από τη ζέστη Και οι δύο ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους (ΕΙΗΕΑ) με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Την τελευταία φορά που ο Ψυχάρης είχε επισκεφτεί το Μαξίμου ήταν επί πρωθυπουργίας Γ. Α. Παπανδρέου αλλά τότε είχε μπει κρυφά και από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο! Μάλιστα τότε το αφεντικό του ΔΟΛ είχε ασκήσει κριτική και αναρωτιόταν για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την κίνηση: «…Παρακαλείται (ο Παπανδρέου) να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος..ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Ο Ψυχάρης τότε (τον περασμένο Ιανουάριο) είχε απαντήσει με επιστολή του στις καταγγελίες Παπανδρέου που στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ ονομαστικοποίησε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κατονομάζοντας τον Ψυχάρη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε καταγγείλει τον Ψυχάρη ότι άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον του, επειδή o εκδότης θεώρησε ότι με δική του παρέμβαση δεν πήρε ο ΔΟΛ το δάνειο (10 εκατ. ευρώ) από την Εθνική. Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση τότε είχε εμπλακεί και το όνομα του παρολίγον υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html

Η ΕΤΕΡ για την διοίκηση του «ALPHA 98,9»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Η διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων της Ε.Τ.Ε.Ρ και των εργαζόμενων τεχνικών του ραδιοσταθμού, που απεργούν όντες απλήρωτοι και λαμβάνοντας ο ένας μετά τον άλλο γνωστοποιήσεις απόλυσης, χρησιμοποιεί την δημόσια συχνότητα για να εκπέμπει, αντί της απλής εξαγγελίας της κινητοποίησης της ΕΤΕΡ, ένα σποτ όπου αναφέρει ανακρίβειες και ψεύδη σχετικά με την απεργία μας. Καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τη δημόσια συχνότητα, προκειμένου να συκοφαντεί την ΕΤΕΡ και τους αγώνες των τεχνικών, παραπλανώντας ταυτόχρονα τους ακροατές. Καλούμε το ΕΣΡ να παρέμβει για ανοίκεια χρήση της συχνότητας από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.