Κατασχέσεις στη Χ.Κ. Τεγόπουλος – Αίτημα για αποδέσμευση λογαριασμών από τον Π. Κυριακίδη

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα των από τον κόσμο των media…

ΕΡΤ: Καθυστερεί ο διορισμος του ΔΣ

Γιατί καθυστερεί ο διορισμός του ΔΣ της ΕΡΤ; Η απάντηση είναι απλή. Ο φόβος του Λ. Λαυρεντιάδη!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Αίτημα για αποδέσμευση λογαριασμών από τον Π. Κυριακίδη

Αίτημα στον εισαγγελέα για ελεγχόμενη ροή χρημάτων από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς του, δήλωσε πως θα καταθέσει ο Πέτρος Κυριακίδης προκειμένου να καταβάλλεται η μισθοδοσία των εργαζομένων σε Flash και Espresso.

Η δήλωση έγινε στον διευθυντή του ραδιοφώνου του Flash για να μεταφερθεί στους εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούνιο ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα άδειας. Στην Espresso η κατάσταση είναι έκρυθμη και αντιπροσωπεία των εργαζομένων που συναντήθηκε με τον εκδότη άκουσε την ίδια δήλωση, περί αιτήματος στον εισαγγελέα. Στην εφημερίδα πάντως αναστέλλεται η έκδοση του στοιχηματικού ένθετου περιοδικού Bet το οποίο ανέβαζε την κυκλοφορία της εφημερίδας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Κατασχέσεις στη Χ.Κ. Τεγόπουλος

Σε κατασχέσεις του ακίνητου της οδού Μίνωος 10-16 και σε κινητής περιούσίας στο Κορωπί προχώρησαν απολυμένοι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος. Προηγήθηκε η απόφαση αναστολής επί της αιτήσεως πτώχευσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος που είχε καταθέσει η “EWORK” και έδινε τη δυνατότητα να μην υπάρξει καμία μεταβολή στην περιουσία της εταιρείας, ως και τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα εκδικαζόταν η υπόθεση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

48ωρη απεργία στην “Espresso”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα « ESPRESSO » από τις 14.00 της Τρίτης, 24 Ιουλίου έως τις 14.00 της Πέμπτης, 26 Ιουλίου 2012.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας « ESPRESSO », η οποία αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

• Να καταβληθούν αμέσως οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς.

Πουλάει ο Βαρδινογιάννης σε Ισραηλινούς, ο Χατζηνικολάου μέτοχος στο kontra

Σημαντικές εξελίξεις κυοφορούνται, λέει, στην τηλεοπτική αγορά. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά των διαρροών, η είσοδος ισραηλινών επενδυτών στο STAR, η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης στο kontra Channel και η επανεργοποίηση της συχνότητας του Alter.

Για το kontra ακούγεται ότι οι συζητήσεις του Γιώργου Κουρή με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τον εκδότη της Real News να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού. Ο Χατζηνικολάου το τελευταίο διάστημα επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει τηλεοπτική στέγη και όπως ακούγεται υπάρχει και αίτημα, που διακινείται αρμοδίως, για χορήγηση τηλεοπτικής συχνότητας.

Σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, γίνεται λόγος για πωλητήριο αφού το προηγούμενο διάστημα έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του σταθμού ισραηλινός επενδυτής με σκοπό την εξαγορά του καναλιού! Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής Ισραηλινής καταγωγής -σύμφωνα με πληροφορίες..του enimerosi24, επισκέφθηκε τον σταθμό της Κηφισιάς, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού και ξεκίνησε αμέσως συζητήσεις κάτω από άκρα μυστικότητα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Σχετικά με το πολύπαθο Alter, όπως γράφει η Αξία, ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία Στάθη Τσοτσορό που φέρεται να ηγείται επιχειρηματικού σχήματος που θέλει να επενδύσει «σημαντικά κεφάλαια» προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο σταθμός. Βέβαια εδώ ισχύει η ρήση «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» -χώρια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι και σε ομηρία…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/kontra.html

Ξεπουλάει ο Αλαφούζος

Ξεπουλάει ο Γιάννης Αλαφούζος και βγάζει στο σφυρί και το υπερπολυτελές σκάφος του «Ερμής 2». Το αφεντικό του ΣΚΑΪ φαίνεται πως είτε έχει ανάγκη από ρευστό είτε σχεδιάζει να αντικαταστήσει το πανάκριβο «παιχνιδάκι» του με κάποιο άλλο…

Ο Αλαφούζος, μέσω αγγελίας στο εξωτερικό, ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ 16 εκατομμύρια ευρώ για την «πιο γρήγορη» θαλαμηγό στον κόσμο. Το «Ερμής 2» -όπως έγραψε ο Δ. Θανάσουλας στην εφημερίδα «δημοκρατία»- είχε κοστίσει στον ιδιοκτήτη του όταν το αγόρασε περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ!

Κατά τα άλλα ο Αλαφούζος κόβει μισθούς των 1.000 ευρώ, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και απολύει εργαζόμενους γιατί υπάρχει κρίση και το «μαγαζί δεν βγαίνει»…

Υ.Γ: Ελέγχονται ως ανακριβείς οι φήμες που θέλουν τον Αλαφούζο να πουλάει τη θαλαμηγό για να..επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων στα πρότερα επίπεδα και για να επαναπροσλάβει τους απολυμένους…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/16.html

48ωρη απεργία στην “Ισοτιμία”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia . gr » από τις 2 μ.μ. της Δευτέρας, 23 Ιουλίου 2012 έως τις 2 μ.μ. της Τετάρτης, 25 Ιουλίου 2012.

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» έχει επιδείξει παρατεταμένη ασυνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, δεν έχει καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, οι οποίοι με καλοπιστία και εξαντλώντας κάθε όριο αντοχής περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών (εξόφληση Μαΐου και Ιουνίου) των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia.gr ».

Η ΠΟΕΣΥ για τις απολύσεις στο Alpha

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζοντας την ενέργεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALPHA να κλείσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας δύο δημοσιογράφους, στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-θ και στηρίζει την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-θ και της ΕΣΗΕΠΗΝ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στο γραφείο του ALPHA στη Θεσσαλονίκη. Η ΠΟΕΣΥ καλεί την εργοδοσία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού να ανακαλέσει τις απολύσεις και να διατηρήσει εν λειτουργία το γραφείο, για προστασία του ενημερωτικού χαρακτήρα που οφείλει να διαθέτει το πρόγραμμά του. Η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με όλα τα μέσα, τυχόν απόπειρα να σημειωθούν παρόμοια αντεργατικά και αντιδημοσιογραφικά κρούσματα στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, με υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων. Καλεί τις Ενώσεις των εργαζομένων σε επαγρύπνηση, ώστε με μαχητική αποφασιστικότητα να αποκρουσθεί πανελλαδικά άμεσα, έστω και μία νέα απόλυση στον ALPHA

Θερινό σχολείο για την Διοίκηση ΜΜΕ απο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει από τις 20 έως τις 30 Αυγούστου 2012 στην Κεφαλονιά Θερινό Σχολείο με θέμα:

Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης με έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας

Ο σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις νέες συνεργατικές πλατφόρμες του Web2.0 και στις νέες δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να διαχύσουν περιεχόμενο. Μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας θα συζητήσουν πάνω στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων σήμερα. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ανακατατάξεις που σημειώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στον τομέα των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων, τα νέα υβριδικά οργανωσιακά και επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαχείριση των αλλαγών, καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για δυναμική ανάπτυξη.

Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως. Δικαίωμα Απουσιών: 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης).

Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά: 240 € κατ’ άτομο)
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. σε θέσεις διοίκησης, συντονισμού, έρευνας και ανάπτυξης στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, εφημερίδες, διαφήμιση και τα νέα μέσα ενημέρωσης (new media), δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή.

Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης, Τεχνολογίας Ήχου ή άλλων Τμημάτων συναφών με το αντικείμενο του σχολείου.

Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις στα ακόλουθα ευρύτερα γνωστικά πεδία: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης, Τεχνολογίας Ήχου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 27 Ιουλίου 2012.

Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:

Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: www.teiion.gr και μέσω της ιστοσελίδας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων: http://de.teiion.gr

Από τη γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:

Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 13:00, στη γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Δ/νση: Στυλιανού Τυπάλδου, 28200 Ληξούρι, Κεφαλονιά, Τηλέφωνο: 26710-92861).

Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη “Για το Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης” με ημερομηνία ταχυδρόμησης έως και 27 Ιουλίου 2012.

Μέσω e-mail στη διεύθυνση: christinabeneki@gmail.com (Επιστημονική Υπεύθυνη Θερινού Σχολείου: Επίκουρη Καθηγήτρια Χ. Μπενέκη). Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης μέσω e-mail, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποστείλουν ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως και 27 Ιουλίου 2012.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.