Εσμεράλντα, Κάρμεν και Σπάρτακος στο Ηρώδειο

asteria_tou-balletou_irodeio1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αστέρια του μπαλέτου από μεγάλα χορευτικά σχήματα θα συναντηθούν στη σκιά της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο χορευτές και οι χορεύτριες θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή, ρομαντική, κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ού αιώνα, για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

Θα προσφέρουν δημοφιλέστατα pas-de-deux (Εσμεράλντα ? Μπαγιαντέρα ? Κουρσάρος), νεοκλασικά διαμάντια (Απόλλων του Μπαλανσίν, Τα Ραντεβού και Θαΐς του Ρολάν Πετί, Ελεγεία του Ρέμπεκ, Αρτεμις και Ακταίων της Βαγκάνοβα, Σπάρτακος του Γκριγκορόβιτς), αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η Αννα Καρένινα του Μπόρις Εϊφμαν. Δεν θα λείψει και το «έντεχνο» (Κάρμεν, Τρίκωχο καπέλο).

Ενα ακόμα διαμάντι στην «αυτοκρατορική τιάρα» του προγράμματος θα είναι ο Ελληνικός χορός του Μορίς Μπεζάρ, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), online www.ticketservices.gr και τηλεφωνική αγορά: 210 72 34 567 και 210 67 28 080 / Εταιρεία ELVA.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.