Παραίτηση Μπίτση / Αντιδράσεις για το ανταποδοτικό τέλος

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Επαναδιαπραγμάτευση για Champions League – Παραίτηση Μπίτση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή (20/8/2012 – υπ’ αριθμ. 1050) συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Συζήτησε για τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τη σύμβαση για την απόκτηση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League της περιόδου 2012 – 2015, λαμβανομένων υπόψη των προσφάτων εξελίξεων και της γνωμοδότησης του δικηγορικού γραφείου στο οποίο ανετέθη η διερεύνηση του ζητήματος, βάσει προηγούμενης απόφασής του. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον χειρισμό της Διοίκησης της ΕΡΤ κατά τη χθεσινή συνάντηση (20/8/2012) με εκπροσώπους της TEAM UEFA, με τον οποίο διασφάλισε τη μετάδοση των αγώνων για το επόμενο διάστημα, χωρίς να δεσμεύεται από την εκπλήρωση της σύμβασης με την TEAM UEFA που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα ενδεχόμενης νέας επαναδιαπραγμάτευσης στο μέλλον. Συγχρόνως, εξασφάλισε την αποτροπή της ενδεχόμενης μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης από πλευράς TEAM UEFA, γεγονός το οποίο θα παρέπεμπε σε διεθνή διαιτησία για την άμεση καταβολή ποινικής ρήτρας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η Διοίκηση της ΕΡΤ εξασφάλισε την απαλλαγή της από την υποχρέωση οποιασδήποτε επιβάρυνσης της εταιρείας με τόκους υπερημερίας.

Εξουσιοδότησε δικηγόρους της ΕΡΤ Α.Ε. για την εκπροσώπηση της εταιρείας σε δικαστικές υποθέσεις.

Ενέκρινε την πρόσληψη των κκ. Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου (σκηνοθέτη), Χριστίνας Αρμάνη (παραγωγού), Γεωργίου Νταούλη (σκηνοθέτη), Χαράλαμπου Παπαπαναγιώτου, Γεωργίου Κουβαρά και Αθηνάς Σαλαγκούδη (δημοσιογράφων), ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ).

Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Βασίλη Μπίτση. Το Δ.Σ. αποφάσισε ότι ο κ. Μπίτσης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, μέχρι της τοποθετήσεως νέου Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης.

ΕΡΤ: Ο Α. Λιάτσος στις ειδήσεις

Ως γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στη θέση του Βασίλη Μπίτση, ανεβαίνει στην ΕΡΤ ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Ο Ν. Τσιούτσας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης/ Επικοινωνίας

Ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσιούτσιας αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, διατηρώντας τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση για τo ανταποδοτικό

Η υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ ξεκίνησε. Η απόφαση των , Σίμου Κεδίκογλου, υφυπουργού Επικρατείας και Ασημάκη Παπαγεωργίου, υφυπουργού Περιβάλλοντος δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ορίζει πως το 25% του ανταποδοτικού μεταφέρεται, απευθείας μέσω της ΔΕΗ, στο Λειτουργό Αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας! Μάλιστα αυτό το ποσοστό θα καθορίζεται ετησίως. Η ΔΕΗ μάλιστα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ για τον αριθμό των κατόχων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας που είναι οφείλουν να καταβάλουν το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Νέα προσπάθεια να κλείσει η ΕΡΤ από την τρόικα

Με «λουκέτο» απειλείται η ΕΡΤ. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Τρόικας, και αφαιρεθούν τα 135 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της θα είναι αναπόφευκτο. Όπως αποκάλυψε το «Π» την Κυριακή, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει 60 εκατ. ευρώ, από τα λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ, και ταυτόχρονα από τα έσοδα του ανταποδοτικού θα αφαιρέσει 75 εκατ . ευρώ για να τα μεταφέρει σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία! Επί της ουσίας ένα χρόνο μετά την αποτυχία των σχεδίων Μόσιαλου, οι Τροϊκανοί, με διαφορετική κυβέρνηση, δεν έχουν χωνέψει την οικονομική επιτυχία της ΕΡΤ και επιχειρούν με διαφορετικό τρόπο να την κλείσουν.

Η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως απέτρεψε το πρώτο ενδεχόμενο. Την προπερασμένη Παρασκευή ο Νίκος Σίμος κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο και υπάγεται πλέον η ΕΡΤ, παράλληλα με το υπουργείο επικρατείας.

Εκεί φαίνεται να του ζήτησαν μειώσεις 80 εκατ. ευρώ στη λειτουργίας της ΕΡΤ. Λέγεται πως αυτό αποτράπηκε αν και δεν είναι σαφές ή για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στην Τρόικα. Το αντάλλαγμα για την αποτροπή θα είναι η «κλοπή» των 75 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος. «Μου ζητήσατε να γίνω ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία και με μετατρέπεται σε Στουρνάρα της ΕΡΤ”, φέρεται να ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου διευθύνοντος συμβούλου.

Πολύ προβληματισμένος ο Τζόνι Καλημέρης, αντιλαμβάνεται πως αν ισχύσουν οι δύο κυβερνητικές αποφάσεις ή μία από τις δύο, η ΕΡΤ δεν θα είναι σε θέση να παράγει πρόγραμμα, ενώ θα αναγκαστεί να προβεί σε νέες περικοπές.

Οι επιπτώσεις

Είτε αφαιρεθούν τα 60 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία της ΕΡΤ, είτε τα 75 εκατ. μεταφερθούν στη ΛΑΓΗΕ ΑΕ, η ΕΡΤ κινδυνεύει με κατάρρευση. Η μείωση κατά 20% στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, που προωθεί η Τρόικα και η κυβέρνηση αντιστοιχεί σε 60 εκατ. ευρώ για την ΕΡΤ. Κι επειδή αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τους μισθούς, τα κονδύλια αυτά θα προκύψουν, από τις άλλες λειτουργίες. Δηλαδή, η ΕΡΤ δεν θα είναι σε θέση να παράγει πρόγραμμα (σειρές, ενημερωτικές εκπομπές) ραδιοφωνικό πρόγραμμα, δεν θα μπορέσει να προβεί σε δημόσιες επενδύσεις, ή να συντηρήσει τον εξοπλισμό της. Αν αφαιρεθούν και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ, τότε η ΕΡΤ θα είναι ξανά ελλειμματική, με αποτέλεσμα, η Τρόικα να απαιτήσει το κλείσιμο των καναλιών της (…το προ διετίας σχέδιο Προβόπουλου) και τη δραματική μείωση του προσωπικού της, όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει διαβάζοντας το σχετικό πίνακα.

Όλο αυτό το διάστημα οι Έλληνες θεατές θα βλέπουν μόνο τούρκικες σειρές από την ιδιωτική τηλεόραση, αφού η ΕΡΤ δεν θα αναθέτει ελληνικό πρόγραμμα στις εταιρείες παραγωγής, οι οποίες τώρα, πιστεύοντας και τον προεκλογικό λόγο του Α. Σαμαρά προσδοκούσαν στην διάθεση του ανταποδοτικού τέλους για την παραγωγή προγράμματος. Υπάρχει και το ζήτημα του πολιτικού πλουραλισμού, αφού μια ελλειμματική ΕΡΤ δεν θα μπορεί να διαθέτει συνεργεία για την κάλυψη της δράσης των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21807#more-21807

Ετοιμάζονται πρoσφυγές για το ανταποδοτικό τέλος στο ΣτΕ και στο Ευρωδικαστήριο

Πολλαπλώς προβληματική είναι η ρύθμιση που προωθούν Τρόικα και Κυβέρνηση, και ήδη υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωδικαστήριο. Έγκυροι νομικοί, και άνθρωποι που έχουν γνώση των ευρωπαϊκών ζητημάτων παρατηρούν πως η απόφαση περί μεταφοράς του κονδυλίου των 75 εκατ. ευρώ στην ΛΑΓΗΕ ΑΕ δεν είναι νόμιμη για δύο λόγους. Δεν μπορεί ο πολίτης να πληρώνει εισφορά για να βλέπει ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και τα χρήματα αυτά να μεταφέρονται σε άλλες δραστηριότητες και μάλιστα ιδιωτικές. Οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν και να διεκδικήσουν να μην πληρώνουν το σύνολο του ποσού των 4.24 ευρώ το μήνα, παρά μόνο εκείνο που αφορά στην ΕΡΤ. Δηλαδή, να η Τρόικα επιμένει να ενισχύσει την ιδιωτική εταιρεία, τότε στο λογαριασμό της ΔΕΗ πρέπει να αναγραφεί νέος κωδικός,υπέρ ΛΑΓΗΕ Υπάρχει και ζήτημα και για την ίδια τη ΔΕΗ, η οποία μέσω των λογαριασμών της θα εμφανίζεται να ενισχύει τους ανταγωνιστές της, οπότε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εκτός από την ΕΡΤ θα μπορεί να καταθέσει προσφυγή

Δεύτερο και εξίσου σοβαρό η διάθεση των 75 εκατ. ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία και σε δραστηριότητα που δεν έχει σχέση με την ΕΡΤ, συνιστά, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία «κρατική ενίσχυση» και θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το 2008 ήταν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με ερώτησή τους απέτρεψαν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην κοινή, υπό σχεδιασμό, εταιρεία με τα ιδιωτικά κανάλια, όπου θα υπήρχε διάθεση του ανταποδοτικού τέλους, θέτοντας αντίστοιχα ζητήματα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21804#more-21804

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Υπέρ των ιδιωτών οι απόφαση»

Προσωπικές αγωγές κατά πάντων από την Ομοσπονδία

Η απόφαση για την «κλοπή» των 75 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος εξυπηρετεί τους ιδιώτες. Τη θέση αυτή διατυπώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά την σχεδιαζόμενη υφαρπαγή του ανταποδοτικού: Και με πρόσφυγες σε όλα επίπεδα και με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος της διοίκησης και με δυναμικές κινητοποιήσεις. Είναι όμως αποφασισμένη να απευθυνθεί στις ηγεσίες των τριών κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό και να τους εξηγήσουν την λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης. «Ενέργειες σαν αυτές, οδηγούν στη διάλυση και κατάρρευση της ΕΡΤ A.E. με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους σ’ αυτή και όχι την «αναβάθμισή της» και σε ‘’πυλώνα ανάπτυξης’’, σε αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και του ιδίου του σημερινού πολιτικού προϊσταμένου της” , αναφέρει και υπογραμμίζει: Η ενέργεια της κυβέρνησης υπονομεύει μεταξύ άλλων στο διηνεκές την λειτουργία της ΕΡΤ A.E., προς τέρψη των καναλαρχών… που επιπλέον συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε όλα τα επίπεδα!”

Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι κάθετη. Τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους πρέπει να γίνουν πρόγραμμα ώστε “α) Να μην στερηθεί ο Έλληνας πολίτης αξιόλογο πρόγραμμα στην ενημέρωση, στον πολιτισμό στην ψυχαγωγία και στα αθλητικά γεγονότα όπως πχ. το Champions League, ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά προϊόντα. β) Για να μην δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη σκληρά δοκιμαζομένη ραδιοτηλεοπτική αγορά στο σύνολο της. γ) Για να προμηθευτεί τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που  απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία της. δ) Για να συντηρήσει τις σημερινές υποδομές της.”

Να βγει από το νόμο Παπακωνσταντίνου η ΕΡΤ

Σημείο-«κλειδί» είναι ο νόμος 3899/2010 του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Χωρίς να υπάρχει νομιμοποιητική βάση ο πρώην υπουργός Οικονομικών στα τέλη του 2010, ενέταξε την ΕΡΤ ξανά στις ΔΕΚΟ, αν και δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό!

Μετά από την κίνηση αυτή η ΕΡΤ μετατράπηκε σε έρμαιο των υπουργών οικονομικών και επικρατείας, οι οποίοι σκαρφίζονταν είτε μέτρα εντυπωσιασμού (π.χ. κλείσιμο ΕΤ1) χωρίς δημοσιονομικό όφελος, είτε προσπαθούσαν να πάρουν το ανταποδοτικό τέλος, όπως συνέβη με την απόφαση για τη διάθεση 30 εκατ. ευρώ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία δεν υλοποιήθηκε. Η ΕΡΤ πρέπει να βγει από αυτό το καθεστώς και να λειτουργήσει ως παράγοντας ανάπτυξης των ΜΜΕ, διαθέτοντας στην αγορά και όχι στις διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού (!) το ανταποδοτικό τέλος.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21800#more-21800

Αυξάνονται οι θέσεις Π.Ε.Θ* που θα καταργούνταν στην ΕΡΤ

Η κρίση ξεπερνιέται είναι φανερό. Δέστε στην ΕΡΤ τι κάνει η κυβέρνηση. Οι θέσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων* που είχαν μειωθεί και είχε δεσμευθεί η τότε κυβέρνηση πως θα καταργηθούν; Ε, τώρα αυξάνονται! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης η απόφαση ελήφθη.

Εγκρίθηκε η πρόσληψη “των κκ. Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου (σκηνοθέτη), Χριστίνας Αρμάνη (παραγωγού), Γεωργίου Νταούλη (σκηνοθέτη), Χαράλαμπου Παπαπαναγιώτου, Γεωργίου Κουβαρά και Αθηνάς Σαλαγκούδη (δημοσιογράφων), ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ).”.

Α, ξέχασα. Μια θέση Π.Ε.Θ έμεινε ελεύθερη μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σαράφογλου…Μέχρι να μείνουν κενές και άλλες, όλοι οι καλοί (μας) χωράνε σε θέσεις Π.Ε.Θ.

Εννοείται πως κανείς δημοσιογράφος σε όποια θέση κι αν βρίσκεται γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ότι η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόϊκας κλέβει το ανταποδοτικό τέλος για να πληρώσει τα χρέη μιας πτωχευμένης ιδιωτικής εταιρείες σε άλλους ιδιώτες. Και τι τους νοιάζει αυτούς που η ΕΡΤ θα είναι πλάι ζημιογόνος; Δικιά τους είναι;

(ε, για αυτό θα ξυπνήσουν όλοι τους ένα πρωί και δεν θα υπάρχει πια το κρατικό μαγαζάκι τους στο οποίο το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τι θεσούλα θα κρατήσουν).

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Μάλαγα – ΠΑΟ και συμφωνία με την TEAM!

Γλίτωσε την έκθεση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, η Ελλάδα. Ο αγώνας Μάλαγα- Παναθηναϊκός θα μεταδοθεί, αύριο, Τετάρτη από τη ΝΕΤ. Αυτό είναι το πρώτο τμήμα των χθεσινών συζητήσεων μεταξύ της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, και των εκπροσώπων της TEAM. Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η 3ετής συμφωνία ΕΡT-TEAM με τμηματική καταβολή του τιμήματος έχοντας ως στόχο, από την πλευρά της ΕΡΤ, την …επιμήκυνση αλλά και την επίτευξη σημαντικής έκπτωσης. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και καθηγητής της νομικής Νίκος Τέλλης, ο δημοσιογράφος, Νίκος Σίμος, και ο παλαιός γνώριμος της TEAM, Τζόνι Καλημέρης, εκπροσώπησαν χθες την εταιρεία στις συζητήσεις με την εταιρεία.

Η ΕΡΤ λοιπόν το επόμενο διάστημα θα καταβάλει διαδοχικά για το 2012, το 20% και στη συνέχεια το 30% του τιμήματος, και η σύμβαση, όπως αρχικά είχε υπογραφεί θα παραμένει σε ισχύ. Δηλαδή η ΕΡΤ θα δείχνει αγώνες, έχοντας αρχικά καταβάλει 5.400.000 ευρώ, αντί για τα 10.800.000 που όριζε η συμφωνία. Για τα υπόλοιπα 5.400.000 ευρώ του έτους 2012, είναι άγνωστο τι θα υπάρξει. Αν δηλαδή τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία για επιμήκυνση καταβολής του ποσού, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, ή να προσφύγουν σε Διαιτησία στα Ελβετικά Δικαστήρια. Στο δεύτερο ενδεχόμενο, η ΕΡΤ θα πρέπει να σταθμίσει τις επιπτώσεις, όπως αυτές περιγράφονται από τη γνωμοδότηση του νομικού γραφείου στις συμβουλές» του οποίου προέτρεψε η νέα διοίκηση, κάτω από το βάρος της εισαγγελικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον των Λ. Ταγματάρχη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Σ. Στεφάνου πρώην προεδρεύοντος και Δ. Χατζηγεωργίου, διευθυντή του αθλητικού τμήματος του σταθμού. Επί της ουσίας χωρίς να αλλάξει κάτι στη σύμβαση η ΕΡΤ πετυχαίνει να δώσει λιγότερα χρήματα, ενώ η υλοποίηση της συμφωνίας αφήνεται στο μέλλον, να εκτελεστεί από μία άλλη κυβέρνηση κι μια άλλη διοίκηση.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/08/team.html

Ακρόαση για την “Ισοτιμία” απο την Επιθεώρηση Εργασίας

Στις 24 Αυγούστου η Επιθεώρηση Εργασίας αναμένει τον Γιώργο Τσιρογιάννη, εκδότη-διευθυντή της Ισοτιμίας, να προσέλθει σε ακρόαση, σχετικά με τις δεδουλευμένες αποδοχές τις οποίες από το Μάιο οφείλει στο προσωπικό του, ενώ στις 31 Αυγούστου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία το προσωπικό της εφημερίδας έχει αιτηθεί κατά της ιδιοκτησίας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ειδήσεις από τα media για τον μήνα Αύγουστο…

(αναδημοσίευση από mediaproject)

Η επιστροφή στη επικαιρότητα των media μετά από την αυγουστιάτικη ανάπαυλα είναι σαν βουτιά στη λάβα υπόγειου ηφαιστείου. Ειδήσεις, εξελίξεις, αποφάσεις. Και τι δεν έγινε μέσα στον Αύγουστο.

> Κλέβουν στην ψύχρα τα λεφτά μας, από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ κρατικής τηλεόρασης για να τα δώσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία του δημοσίου που θα τα δώσει σε ιδιώτες με φωτοβολταϊκά. Διορίζεται νέα διοίκηση στην ΕΡΤ για να βάλει την υπογραφή της στην παραπάνω υφαρπαγή αλλά και να προωθήσει νέα μείωση προσωπικού και αποδοχών κατά 20%. Εννοείται ότι οι άνθρωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά την ΕΡΤ ενδιαφέρονται μόνο για το ποιοι δικοί τους θα κάτσουν στις καρέκλες.

> Κινδύνεψε να χάσει η ΕΡΤ το Τσάμπιονς Λίγκ επειδή ο νέος υπουργός ΜΜΕ φώναζε προεκλογικά και είχε πάει στον εισαγγελέα για το υψηλό τίμημα. Μαζί του είχαν διαμαρτυρηθεί και καταθέσει στον εισαγγελέα τα ιδιωτικά κανάλια που επίσης δεν ήθελαν να το πάρει η ΕΡΤ αλλά δεν πλήρωναν κιόλας να το πάρουν αυτά. Τελικά η ΕΡΤ θα δείξει σήμερα τον αγώνα Μάλαγα -Παναθηναϊκός και η διοίκηση του κομπάζει για μια μελλοντική διαπραγμάτευση-σαν τον Αντώνη Σαμαρά στο περίπου, προσδοκώντας την επιμήκυνση.

>Στο μεταξύ έχει συναινέσει στην απευθείας κλοπή 75 εκατ. ευρώ από τα δικά μας λεφτά(1 ευρώ από 4,24 που πληρώνουμε κάθε μήνα στη ΔΕΗ) από την χρεωμένο ΛΑΗΓΕ Α.Ε, άρα τα κέρδη που εμφάνισε μετά από εκατοντάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών κατά 35%, έγιναν εν μια νυκτί, ζημιές.

> Στα ιδιωτικά κανάλια ολοκληρώθηκε και τυπικά η σφαγή. Ανθρώπων και προγράμματος. Στον ΑΝΤ1 οι απολύσεις έχουν συνέχεια με τη τρίτη ή τέταρτη πλέον φάση μειώσεων. Κάτι για 70 άτομα ακούγεται στα παρασκήνια. Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 εξαφανίστηκε μέσα στον Αύγουστο κι ως φαίνεται κανείς δεν έκλαψε για αυτό.

> Στο Mega που το λογαριάζουν ακόμη οι εκδότες-μέτοχοι του ως το νούμερο ένα εμπόρευμα στην πώληση υπηρεσίας κατασκευής συναινέσεων και συνενόχων πολιτών, μπάλωσαν τα κενά στην ενημέρωση με προσλήψεις και έκοψαν το ελληνικό πρόγραμμα. Ας είναι καλά τα τούρκικα σήριαλ. Είναι και φθηνά εκτός των άλλων.

> Στον Alpha η ησυχία του 15νθήμερου τελείωσε. Οι ατομικές συμβάσεις υπογράφονται σήμερα-αύριο και ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα λάβει τη θέση του στο σύστημα media και πάλι.

>Στο συγκρότημα του ΣΚΑΙ, παρά τις ηχηρές διενέξεις της άνοιξης, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης χώρισαν ησύχως τα τσανάκια τους. Πήρε ο δεύτερος εφοπλιστής γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, παίρνει και τον Play FM και θα στήσει το δικό του “ολυμπιακό συγκρότημα”.

> Στις Αττικές Εκδόσεις θέλουν διακαώς κομμάτια του αυτοδιαλυόμενου συγκροτήματος Αντώνη Λυμπέρη. Και έτσι απέλυσαν 11 ακόμη εργαζόμενους και έκοψαν κι άλλο τους μισθούς. Γιατί θα φωνάξει κανείς;

> Στο συγκρότημα Λυμπέρη περιμένουν στωϊκά το λουκέτο. Ο εκδότης προνόησε βεβαίως και έφτιαξε σε ανύποπτο χρόνο δυο νέες εταιρείες. Για να μεταφέρει εκεί ότι του περισσέψει από τίτλους και περιοδικά.

>Στο συγκρότημα Μπόμπολα τήρησαν την ελληνική παράδοση. Πήγαν διακοπές και άφησαν τα Μέσα ανήσυχα για τις αποφάσεις του Αυγούστου. Οι διευθυντές πάντως το επικοινώνησαν το μήνυμα. Θα κλείσουν εφημερίδες, θα μειωθούν μισθοί. Τι να κάνουμε κρίση υπάρχει και πρωτίστως απαιτείται να κρατήσουν τη δουλειά τους. Οι αποφάσεις Φώτη Μπόμπολα κοινοποιούνται επίσης από στιγμή σε στιγμή.

>Και φυσικά μέσα στον Αύγουστο κατέρρευσε σχεδόν χωρίς θόρυβο ο “όμιλος” Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη. Απλήρωτοι, απλήρωτοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι παντού. Espresso, Flash, δεν βγαίνει η Ισοτιμία…Και σε αυτό το συγκρότημα βεβαίως υπάρχουν μικρά και μεγάλα στελέχη που το μόνο που νοιάζονται είναι να κρατήσουν αυτοί τις θέσεις τους.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/media_21.html#more

Το Αρχείο της ΕΡΤ στη Europeana

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Με 4.200 οπτικοακουστικά τεκμήρια, το Αρχείο της ΕΡΤ συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό ψηφιακό αποθετήριο Europeana, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EUscreen.Από το σύνολο των παραπάνω θεμάτων – τα οποία είναι διαθέσιμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα μέσα από την ιστοσελίδα www.euscreen.eu– τα 200 είναι αμιγώς θέματα ΕΡΤ, ενώ τα 4.000 προέρχονται από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ), φορέα που έχει συγχωνευθεί με την ΕΡΤ. Το Αρχείο της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εικόνας και Πολυμέσων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – βασικού συντελεστή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, ολοκλήρωσε την επεξεργασία του περιεχομένου και της μετάφρασης των τεκμηρίων ιστορικού περιεχομένου «Επίκαιρα του 20ου αιώνα» του ΕΟΑ, η κυριότητα των οποίων ανήκει πλέον στην ΕΡΤ.

Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν ιστορικές σειρές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όπως «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», «Ιστορίες ραδιόφωνου», «Αρχαιολογικές ξεναγήσεις», θεατρικά, όπως «Προμηθέας Δεσμώτης», «Ηλέκτρα», επεισόδια από τις σειρές ντοκιμαντέρ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» (Ροβήρος Μανθούλης, Κώστας Αξελός, Θεόφιλος, Νίκος Σκαλκώτας, Κώστας Γαβράς, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης), «ΕΞΑΝΤΑΣ», «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» (Κώστας Παλαμάς, Γιάννης Ρίτσος, Κωνσταντίνος Καβάφης, Στρατής Τσίρκας), «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» (Ιάνης Ξενάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος), τη διεθνή συμπαραγωγή «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», σειρές-πορτρέτα με αφιερώματα στον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο κ.α.

Η παρουσίαση της ολοκλήρωσης του τριετούς (2009-2012) Ευρωπαϊκού Προγράμματος EUscreen, θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων το BBC, η ORF, η RAI, η TV CATALUNIA, το DR, το TV ROMANIA, η LUCE, η NAVA και η ΕΡΤ, ήταν η δημιουργία ιστοτόπων με ιστορικά οπτικοακουστικά τεκμήρια από τα αρχεία δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, διατίθενται πλέον για θέαση από την ιστοσελίδα www.euscreen.eu περισσότερα από 42.000 βίντεο (και με αγγλική μετάφραση), στα οποία αποτυπώνεται η ιστορία και η οπτικοακουστική κληρονομιά της Ευρώπης του 20ου αιώνα. Για τη διευκόλυνση των χρηστών και των ερευνητών, οι 29 ευρωπαϊκοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και τα Αρχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν κατηγοριοποιήσει τα τεκμήρια σε ιστορικά, κοινωνικά, διεθνή, εργασιακά, πολιτικά, πολιτιστικά, τεχνολογικά, αθλητικά, θρησκευτικά, θέματα που αφορούν στην υγεία, σε πολεμικές συγκρούσεις, σε καταστροφές, στην ιστορία της Τηλεόρασης κ.α.

Το οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ και του ΕΟΑ είναι διαθέσιμο προς θέαση στις παρακάτω διευθύνσεις:

http://www.euscreen.eu/hidden/explore.html?provider=Hellenic%20Broadcast%20Corporation και http://www.euscreen.eu/hidden/explore.html?provider=HeNAA

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.