Aπλήρωτοι οι ηθοποιοί που περιοδεύουν

theatrikes_maskes
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε περιοδεύοντες θιάσους.

Πολλοί είναι απλήρωτοι και δεν έχουν χρήματα για να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο, αφού ακυρώνονται παραστάσεις σε πολλές θεατρικές πιάτσες και δεν τους καταβάλλεται η εκτός έδρας αποζημίωση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν προσφύγει στο Σωματείο κι έχουν καταγγείλει τους επιχειρηματίες εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και τα ένσημά τους στο ΙΚΑ.

Ο ταμίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το θέμα σχολίασε:

« Ξέρω πολύ καλά, ότι οι περιοδεύοντες θίασοι αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα. Μετά την κατάργηση των εισιτηρίων της Εργατικής Εστίας και του ΟΓΑ έχουν υποστεί πανωλεθρία οι εισπράξεις και προσπαθούμε να δούμε , τι θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση . Το ΣΕΗ δεν μπορεί να αδιάφορο μπροστά στις πληροφορίες, ότι μέλη του παραμένουν απλήρωτα , χώρια που έχουμε τα στούντιο που γίνονται οι μεταγλωττίσεις που δεν πληρώνουν . Εγώ προσωπικά έχω ενάμιση χρόνο να πληρωθώ, εκτός από το στούντιο Sierra που καταβάλει τις πληρωμές στην ώρα τους.»

Το λόγο έχει τώρα η νομική υπηρεσία του ΣΕΗ που προσεχώς θα εγείρει αγωγές για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις των μελών του Σωματείου. Η συνέχεια λοιπόν, του θέματος θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.