Η ΕΣΗΕΑ δεν μετέχει στον έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ / 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του Π. Κυριακίδη

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η ΕΣΗΕΑ δεν μετέχει στον έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ

Δεν θα μετάσχει στον έλεγχο των οικονομικών του ΕΔΟΕΑΠ όπως όλα δείχνουν η ΕΣΗΕΑ αφού το ΔΣ δεν κατάφερε σε δυο μήνες να συζητήσει και να συμφωνήσει για τον τρόπο ελέγχου των ενεργειών του οργανισμού. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έστειλε στις ενώσεις αναλυτικό υπόμνημα με όλες τις αποφάσεις επί των οικονομικών της, ένα πολυσέλιδο κείμενο με αριθμούς και διαγράμματα.

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως την περασμένη εβδομάδα πήραν απλώς απόφαση να υποβάλλουν υπόμνημα στον εισαγγελέα που διερευνά την προκαταρκτική εξέταση “προς διακρίβωση ενδεχόμενης τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, αναφορά με τα διαθέσιμα κεφάλαια” του ΕΔΟΕΑΠ. Και για αυτή την απόφαση χρειάστηκε να σταλεί δεύτερη κατεπείγουσα επιστολή από τον εισαγγελέα για να ορίσει τελικά εκπροσώπους το ΔΣ της ένωσης. Θα καταθέσουν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης και το μέλος Δ. Τσαλαπάτης ενώ στο ΔΣ θα συζητηθούν τα σημεία του υπομνήματος.

Στο μεταξύ τα άλλα σωματεία μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, όπως η ΕΣΗΕΜΘ και η ΕΠΗΕΑ έλαβαν απόφαση για επιτροπή η οποία θα ελέγξει τις κινήσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22105#more-22105

Παραμένουν απλήρωτοι στο Κανάλι 1

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο “Κανάλι 1” του Πειραιά όπου ο δήμαρχος καθυστερεί τη μισθοδοσία επειδή θέλει να επιβάλλει τις μειώσεις μισθών. Οι δημοσιογράφοι όμως των δημοτικών και δημόσιων ΜΜΕ υπάγονται σε άλλο καθεστώς και σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων Μέσων. Απόφαση για απεργία στη γενική συνέλευση δεν ελήφθη, οι εργαζόμενοι ζητάνε από την ένωση συντακτών να καλέσει σε συζήτηση το δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet

«Πράσινο φως» για την ενίσχυση της Forthnet από τους μετόχους της. Η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους έως 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της και, μέσω αυτής, του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας. Οι συνδρομητές της nova μειώθηκαν σε 330.645 (-19.343).

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Πώληση 457.910 μετοχών της Τηλέτυπος από την ΔΟΛ

Στην πώληση 457.910 κοινών ονομαστικών μετοχών της Τηλέτυπος Α.Ε., συνολικής αξίας 366.328 ευρώ, προέβη η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. στις 29.8.2012.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Η Focus στο μητρώο των εταιρειών δημοσκοπήσεων

Την ένταξη της εταιρείας μετρήσεων Focus στο Μητρώο Επιχειρήσεων ΜΜΕ , υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Σιμος Κεδίκογλου. Η εταιρεία μετρήσεων που έχει την υποχρέωση αναγραφής στο Μητρώο της γενικής γραμματείας προκειμένου να αναλαμβάνει μετρήσεις για λογαριασμό του δημοσίου, υπέβαλλε την αίτηση και από τον έλεγχο των νόμιμων δικαιολογητικών εγκρίθηκε η ένταξη της.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Διακήρυξη Αρχών από την «Εφημερίδα των Συντακτών» – Πρόταση στον Βουλέλη για τη διεύθυνση

Σε προχωρημένο στάδιο και οι επαφές της Μάνιας για την «Ελευθεροτυπία»

Επιμένουν οι πληροφορίες περί επαφών και συζητήσεων της ιδιοκτήτριας της «Ελευθεροτυπίας», Μάνιας Τεγοπούλου για την πώληση του τίτλου της εφημερίδας. Στις συζητήσεις με γνωστό εκδότη περιοδικών συμμετέχουν και κάποιοι συντάκτες του παλαιού φύλλου που διατηρούν καλές σχέσεις με την εκδότρια και συμφωνούν με τα σχέδια για επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας.

Βέβαια ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας είναι δεσμευμένος με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι ετοιμασίες για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το εκδοτικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 συντάκτες από την παλιά Ελευθεροτυπία. Επικεφαλής της προσπάθειας είχε τεθεί ο Γιάννης Παντελάκης ενώ για την έκδοση του φύλλου..έχει συσταθεί συνεταιρισμός που κατέχει το 100% της εταιρείας «Ανεξάρτητα ΜΜΕ». Μέτοχοι είναι οι ίδιοι οι συντάκτες που έδωσαν από 1.000 ευρώ ενώ έχουν δεσμευθεί να δουλέψουν και δύο – τρεις μήνες χωρίς να πληρώνονται.

Οι εργαζόμενοι – μέτοχοι της «Εφημερίδας των Συντακτών» θα πραγματοποιήσουν συνέλευση αύριο Τρίτη (4/9) και όπως αναφέρει το μπλογκ «Ανασυγκρότηση» μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

– Η Διακήρυξη Αρχών που θα διέπει το όλο εγχείρημα, και

– Ποιος θα αναλάβει τη διεύθυνση της Εφημερίδας των Συντακτών- με πιθανότερο για τη θέση αυτή τον Νικόλα Βουλέλη που παραιτήθηκε επεισοδιακά τον περασμένο Μάρτιο από τη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΠΕ.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8446.html

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του Π. Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» από τις 16.00 της Δευτέρας, 3 Σεπτεμβρίου έως τις 16.00 της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Ενώσεις αντιμετωπίζουν την παράνομη, παρελκυστική και αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των εφημερίδων « ESPRESSO » και « ATHENS NEWS », της ιστοσελίδας « espressonews . gr » και του ραδιοφωνικού σταθμού « FLASH », η οποία δεν καταβάλλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων .

Οι Ενώσεις ζητούν:

* την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και φωτορεπόρτερ.

Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν όλους τους εργαζόμενους στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», στον ραδιοφωνικό σταθμό « FLASH » και στον τηλεοπτικό σταθμό «SUNNY CHANNEL» σε συνέλευση αύριο Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) προκειμένου να συζητήσουμε για τις περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις μας.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για το δορυφορικό της ΕΡΤ

Η τηλεόραση στου ΣΚΑΙ, υπηρετώντας με συνέπεια την διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, μου έκανε την τιμήν να εκθέσω δημόσια τους νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς μου σχετικά με την σύμβαση της ΕΡΤ για την μετάδοση των αγώνων Champions League, καθώς και για τα δορυφορικά προγράμματα αυτής.

Οι προβληματισμοί, που ανέπτυξα, ότι δηλαδή η συμφωνία μετάδοσης των αγώνων Champions League ήταν εξαιρετικά ζημιώδης για την ΕΡΤ και ότι ορθώς άσκησε κακουργηματική δίωξη για απιστία ο κ. Πεπόνης, δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις, που έχουν μέχρι σήμερα γίνει γνωστές από τα Μ.Μ.Ε., αφού το κόστος «για τους φυσικούς εργοδότες του κ. Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, δηλαδή τους Ελληνες πολίτες», μειώθηκε κατά 15.000.000 ευρώ περίπου, (όταν μιλάς δημόσια, αξία δεν δίνεις «στην πράξη του πολλαπλασιασμού», ούτε βοηθάει η «διάρροια ποιοτικών επιχειρημάτων», το μήνυμα προς τους τηλεθεατές πείθει, όταν είναι σαφές, εύληπτο, μεστό, αληθινό και όχι φλύαρο, ψευδεπίγραφο).

Οσο αφορά τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ (ο πολιτισμικός ομφάλιος λώρος της Ελλαδας με τον υπόλοιπο κόσμο) η μετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ με συμβατικό κόστος 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για ένα κανάλι μόνον δηλαδή για τα 5 κανάλια που προέβλεπε η παλιά σύμβαση 22.500.000 ευρώ για 4 χρόνια, όταν κατά τις παραδοχές του κ. Γενικού Διευθυντή στο παρελθόν στοίχιζε μόλις 450.000 ευρώ για 5 κανάλια ετησίως, κατά την κρίση μου, συνιστά μια εξέλιξη, που δεν είναι ικανοποιητική για τα συμφέροντα των Ελλήνων αιμοδοτών της ΕΡΤ. Αδυνατώ –λοιπόν- να κατανοήσω, γιατί επαίρεται για τα δορυφορικά του επιτεύγματα ο κ. Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ και προς τι η σπουδή του να εμφανίζεται δημόσια (ο μόνος από όλη την ΕΡΤ) ως αυτόκλητος υπερασπιστής των δορυφορικών επιλογών της απελθούσης διοικήσεως της ΕΡΤ.

Οι Εισαγγελείς , που πράγματι επικαλούμαι, όταν αρθρώνω δημόσιο λόγο, είναι «μπαμπούλες» μόνο για τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, για τους έντιμους είναι θεσμικοί εγγυητές της νομιμότητας.

Τέλος, όντας μαχόμενος δικηγόρος επί 25 έτη και έχοντας καταβάλλει μεγάλους φόρους εισοδήματος στην πατρίδα, χωρίς να έχω λάβει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, θεωρώ άστοχη την επίθεση που δέχθηκα από τον κ. Νίκο Μιχαλίτση, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, του οποίου την ύπαρξη πληροφορήθηκα από την ανακοίνωση, που εξέδωσε σε βάρος μου.

Ας είναι σίγουρος ότι όσο υπάρχουν ανεξάρτητες φωνές, που δεν σιτίζονται από το Δημόσιο, «το παιδί του δε θα μεταναστεύσει απογοητευμένο».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22112#more-22112

ΠΟΣΠΕΡΤ: “Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση της ΕΡΤ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε εδώ στην Αγία Παρασκευή. Διότι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα πάνε πρίμα κι ότι πορευόμαστε το δρόμο της προόδου και της «ανάπτυξης» όπως είχε εξαγγελθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Όπως όλα δείχνουν η νέα διοίκηση της ΕΡΤ φροντίζει μέχρι στιγμής, να αποδέχεται εντολές για βόλεμα ημετέρων. Για τα υπόλοιπα θέματα καμώνεται ότι …. υπάρχει χρόνος και δυστυχώς αφήνει την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, στο έλεος των αποφάσεων της κυβέρνησης και στις ιδεοληψίες ανίδεων ειδικών, πρακτική που ίσχυε στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα. Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα αφεθούμε στο έλεος κανενός και δεν θα δεχτούμε καμία προειλημμένη απόφαση.

Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και την απαξίωση των εργαζομένων της.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει την ΕΡΤ συντρίμμια και τους εργαζόμενους κουρέλια και μετά να αποχωρίσει.

1. Δεν προλάβατε καλά καλά να εγκατασταθείτε στο ραδιομέγαρο κι αμέσως φροντίσατε να ευνοήσετε πολλούς, που δεν έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κατά το παρελθόν. Προφανώς πρόκειται για ημετέρους. Αν πολλοί από τους επανενσκήπτοντες φωστήρες ή άλλοι, πρόκειται να απογειώσουν την παραγωγικότητα της ΕΡΤ, ε τότε ας πάει και το παλιάμπελο – θα΄λεγε κανείς. Όμως δεν είναι έτσι και το γνωρίζετε. Εν γνώσει σας δηλαδή θα απαξιώσετε προσωπικό και μέσα.

Αυτό σε συνδυασμό με την κρίση και την ανεργία που χτυπάει κόκκινο, καταντάει πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας, αλλά εσάς σας αφήνει ασυγκίνητους.

2. Στην περίπτωση τοποθέτησης νέων διευθυντικών στελεχών σε υπεύθυνες θέσεις κλειδιά, πάγια και διαρκής θέση μας είναι η αξιολόγηση με προκαθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια και αδιάβλητους εσωτερικούς διαγωνισμούς. Εσείς όμως αγνοείτε προκλητικά το δικαίωμα των άλλων εργαζομένων να διεκδικήσουν και αυτοί διευθυντικές θέσεις, ή να παραμείνουν σ’ αυτές και δια της μεθόδου του “κάνουμε ότι μας γουστάρει”, προγραμματίζετε τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, άτομα που η σχέση τους με το εργασιακό αντικείμενο, είναι ανάλογη της σχέσης του φάντη με το ρετσινόλαδο.

Ποιους άραγε αβαντάρετε με αυτό τον παραλογισμό;

3. Αξιοσημείωτη είναι ακόμα η γαλαντομία με την οποία η διοίκηση μοιράζει χρήμα, που ναι μεν σε άλλες εποχές δεν θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα, αλλά οι 4.000 ευρώ σήμερα κάνουν πολλούς, που έχουν μικρά παιδιά να μεγαλώσουν και δάνεια να αποπληρώσουν, να αλληθωρίζουν. Το ποσό αυτό μάλιστα, αθροίζεται στο γενικό σύνολο της μισθοδοσίας και προκαλεί τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους με τους πενιχρούς μισθούς, που πολλές φορές χρηματοδοτούν το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ και στους οποίους γίνονται περικοπές μισθών για να καλυφθούν δράσεις της ΕΡΤ.

Επιπλέον συζητείται ότι θα τους κοπεί, επιπλέον του 35% που έχει ήδη κοπεί, άλλο ένα 30% – 40% και συγχρόνως θα υπάρξουν μειώσεις στο εφάπαξ κλπ.

4. Η διοίκηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει απορριπτικά τα απόλυτα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που η μη ικανοποίησή τους δεν αποβαίνει μόνο σε βάρος των εργαζομένων, αλλά επιδρά καταστροφικά σε βάρος της υπηρεσίας, που ουδεμία προθυμία δείχνει για την ικανοποίησή τους. Την ίδια ώρα σφυρίζει αδιάφορα για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης που δεν έχει πρόγραμμα και δεν διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όμως αποδέχεται την περικοπή – αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους, ως εάν το υπάρχον να είναι επαρκές και τη μείωση των μελλοντικών προϋπολογισμών. Αν είναι αλλιώς, ενημερώστε μας, γιατί δεν γνωρίζουμε καμία ενέργειά σας περί του αντιθέτου. Άλλωστε αναμένουμε το business plan που θα καταθέσετε. Τότε θα μάθουμε του λόγου το αληθές.

5. Στο όνομα μιας κυβερνητικής πολιτικής που σφαγιάζει κάθε νόμιμη και λογική διεκδίκηση και στραγγαλίζει τη λειτουργία της ΕΡΤ, η διοίκηση σας προωθεί σενάρια λειτουργίας – ή καλύτερα μη λειτουργίας της ΕΡΤ – προσποιούμενη ότι δεν καταλαβαίνει ότι η ΕΡΤ είναι εταιρία που λειτουργεί όλο το 24ωρο, για εφτά μέρες τη βδομάδα και για 365 μέρες το χρόνο, με υποχρεώσεις που μας επιβάλλονται έξωθεν.

Είναι να αναρωτιέται κανείς. Γνωρίζετε οι περισσότεροι από τους διοικούντες, τι σημαίνει δημόσια ραδιοτηλεόραση και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει; Αν ναι, γιατί δεν το κάνετε ; Αν όχι, γιατί ήρθατε ;

Η πεποίθηση ότι οι Διοικούντες την ΕΡΤ είναι απλώς πειθήνια όργανα όσων τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις ευθύνης είναι ώρα να αλλάξει. Τώρα.

Η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί περιουσία του κάθε πολίτη. Είναι χρέος της πολιτείας να την προσφέρει.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε κάθε περίπτωση θα είναι συμπαραστάτης και θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου που είναι η ΕΡΤ.

Κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι μέσα από το θεσμικό της ρόλο θα προσπαθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο να μην επιτρέψει τη συρρίκνωση και την απαξίωση της ΕΡΤ και των εργαζομένων της με κατ’ εντολήν ειλημμένες αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.