Ποια είναι τα παιδιά της Χρυσής Αυγής…

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Δεν φοβάμαι ,αυτούς που πήγαν με την Ελληνική Σημαία και σπάσανε τους πάγκους  των μεταναστών, που ελέω  της τυφλής πολιτείας  ήλεγχαν τα χαρτιά τους, αν είναι νόμιμα ή όχι. Φοβάμαι την κρυφή χαρά εκείνων που δεν φαίνονται ότι  συνηγορούν και  ικανοποιούνται από την κακοποίηση των ανθρώπων αυτών , που η μοίρα τους έστειλε στα δικά μας  χώματα .

Φοβάμαι πρώτα απ΄  όλα, ΕΜΕΝΑ. Είδα ,τα πλάνα στην τηλεόραση και τα επεξεργάστηκα σαν είδηση. Μια μικρή ενόχληση. Και έπιασα τον εαυτό μου να λέει  «μα τι στο καλό γίνεται;;» και άλλαξα κανάλι  για να μην βλέπω…  Έφτιαξα έναν καφέ και άρχισα να «σπρώχνω» την ενοχλητική σκέψη …μα τι έπαθες και αυτοί άνθρωποι είναι…. Και άρχισα να κατεβάζω όλες τις δικαιολογίες της αδιαφορίας μου. Με πρώτη και καλύτερη, την εισβολή των δυο γεωργιανών και του Αφγανού ,που μπήκαν σπίτι μου και το άδειασαν. Ησύχασα τη συνείδηση μου και έκλεισα τη βραδιά μου με την παρέα μου και ένα χαρούμενο πρόγραμμα στην Τηλεόραση.

Αλλά, έλα, που η δημοσιογραφική μου διαστροφή ,την άλλη μέρα το πρωί μ΄ έκανε ν ΄ ανοίξω πάλι το «κουτί»  για να δω τι συμβαίνει στη χώρα του Οργουελ… Και μεταξύ των ειδήσεων, περί κοψίματος μισθών και συντάξεων, να και τα πλάνα με τα παλικάρια  που κρατούσαν την Ελληνική Σημαία  μετατρέποντας την σε λίγο ως μαστίγιο του Ιησού στην εκκλησία των Φαρισαίων. Προσπάθησα να βρω μια λογική εξήγηση. Πως ένα άνθρωπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε τιμωρό και να χτυπάει προς κάθε κατεύθυνση. Προσπάθησα  να ερμηνεύσω το φόβο που έχει μετουσιωθεί ως δύναμη μίσους  σ αυτά τα νέα παιδιά που προσπαθούν να μιμηθούν τα τάγματα εφόδου μιας άλλης εποχής που δυστυχώς δεν έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Και θυμήθηκα τους αγώνες για τη δημοκρατία μιας άλλης γενιάς εκείνη των πατεράδων τους , που με την ίδια ορμή και πάθος την υπερασπίζονταν. Και  φυλακίζονταν και ζητούσαν την διεθνή αλληλεγγύη όλων των Λαών ανεξαρτήτου χρώματος. Και έφεραν με τους αγώνες τους ,την ελευθερία –υποτίθεται-για να είμαι και ιστορικά ακριβής- και τώρα τα παιδιά τους ζητούν να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή.  Αλλά εγω ξέρω και μια λαϊκή ρήση που λέει ‘το παιδί και το σκυλί σου όπως το μάθεις  θα σου βγει… Άρα οι γονείς δεν διαπαιδαγώγησαν σωστά τα παιδιά τους. Αρα με την άνοδο της Δημοκρατίας ήρθε και η άνοδος της φιλοδοξίας του χρήματος της καλοπέρασης .Το Εμείς έγινε Εγώ. Ναι δε λέω ζούμε ημέρες προπολεμικές μέρες που είχαν δημιουργηθεί έντεχνα ,τότε,  για να ξεσηκώνονται οι Λαοί . Ανεργία, χάος, ανασφάλεια, πείνα… αδιέξοδο. Όλοι πια διακρίνουμε το μέλλον που έρχεται ,μα πάντα θα διερωτώμαι  γιατί την πατάνε πάντα οι Λαοί, γιατί μετατρέπονται οι καλοκάγαθοι άνθρωποι σε θηρία, γιατί οδηγούνται οι άνθρωποι σε μακελάρηδες; Μ΄ αυτό το ερώτημα θα μείνω…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.