Οι απαντήσεις του ΕΔΟΕΑΠ για όλα όσα έγιναν / H ΠΟΕΣΥ θέλει να διώξει την ΕΣΗΕΑ από το κτίριο!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα των media…

Οι απαντήσεις του ΕΔΟΕΑΠ για όλα όσα έγιναν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΕΑΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του 28/28-6-2012, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση της 23-6-2012, έκρινε και αποφάσισε ομόφωνα – για την ενημέρωση των 20.000 μελών του ΕΔΟΕΑΠ – την ανάρτηση των Πρακτικών της Γ.Σ., την επικύρωσή τους από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Ελένη Σπανοπούλου –σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 8 του Καταστατικού- μέχρι του σημείου της αποχώρησής της. Αποφάσισε επίσης, για λόγους δημοκρατικότητας και διαφάνειας να δημοσιοποιήσει τα πλήρη πρακτικά της Γ.Σ. και όλα όσα ακολούθησαν καθώς και τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα (www.edoeap.gr).

Από δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο και μαρτυρίες, τεκμηριώνεται ότι η απομάκρυνση της Προέδρου έγινε μετά την μετάθεση εκ μέρους της των εργασιών της Γ.Σ. (σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 7 του Καταστατικού) καθώς δεν συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης διότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη νόμιμη απαρτία και προκειμένου να προστατευθεί από εκδηλώσεις βίας, που τελικά δυστυχώς αποδεδειγμένα δεν αποφεύχθηκαν, εις βάρος της και εις βάρος άλλων μελών της Γ.Σ..

Κατόπιν όλων αυτών και παρά το γεγονός ότι η συνέχιση της διαδικασίας δεν είναι συμβατή με την νομιμότητα, το Δ.Σ. δημοσιοποιεί όλα όσα ακολούθησαν και έχουν αυτολεξεί καταγραφεί.

Διαβάστε τα και ενημερωθείτε για όλα όσα συνέβησαν και για τις απαντήσεις της Διοίκησης, σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στη Γ.Σ..

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

το Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

TA ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΤΗΣ 23ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

http://www.edoeap.gr/index.htm?an100912m.htm

ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://www.edoeap.gr/index.htm?an100912bm.htm

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ Γ.Σ.

http://www.edoeap.gr/index.htm?an100912cm.htm

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22340#more-22340

H ΠΟΕΣΥ θέλει να διώξει την ΕΣΗΕΑ από το κτίριο!

Το παρακάτω σχόλιο εστάλη στο blog και το δημοσιεύουμε αυτούσιο. Το γεγονός είναι αληθινό και υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, όπως και πολλά ερωτηματικά, πίσω από τον κουρνιαχτό που αίφνης ξεσήκωσαν ορισμένα μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Καταρχήν το σχόλιο: (ακολουθούν τα ερωτηματικά)

Ποιον ενοχλεί η ΠΟΕΣΥ;

Εκεί που όλα στον Τύπο ισοπεδώνονται, εκεί που τα συνδικάτα μας θυμίζουν όμιλους συζητήσεων μιας άλλης ανέμελης εποχής, εκεί που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποτελειώσει ό,τι άφησαν όρθιο οι εργοδότες μας από συμβάσεις, μισθούς, ασφαλιστικές παροχές, κάποιοι θυμήθηκαν ότι η ΠΟΕΣΥ επιβαρύνει την… ΕΣΗΕΑ και πρέπει επιτέλους να πληρώσει ενοίκιο για τα γραφεία που διατηρεί στο πολυώροφο κτίριο της Ένωσης. Κάποιοι εθισμένοι από την πολύχρονη θητεία τους στα γραφεία της οδού Ακαδημίας, αρχίζουν να αισθάνονται ιδιοκτήτες των κτιρίων και ετοιμάζονται να κάνουν… έξωση στους κακοπληρωτές της ΠΟΕΣΥ.

Αιδώς “συνάδελφοι”! Η ΠΟΕΣΥ (θα μπορούσε να) είναι μια κατάκτηση του κλάδου που εξακολουθεί να σκιαμαχεί ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Είναι ένα ενωτικό βήμα, που έμεινε μετέωρο στο δρόμο για το συνδικάτο του Τύπου.

Ακόμα κι έτσι ενοχλεί;

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Όπως μαθαίνουμε σε δυο-τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ετέθη ζήτημα της χρηματοδότησης της ΠΟΕΣΥ (ομοσπονδία δημοσιογράφων) από την ΕΣΗΕΑ (ένωση δημοσιογράφων Αθήνας).

Η απόφαση ενίσχυσης έχει ληφθεί από συνέδριο και δεν τίθεται αμφισβήτησης. Η ΕΣΗΕΑ όπως είναι γνωστό, αν όχι και ευρέως λαμβάνει αρκετά εκατομμύρια από την κατανομή του αγγελιοσήμου.

Όμως τα καλά συνδικαλιστικά στελέχη όπως αποδείχθηκε ξέρουν κι άλλα …γραφειοκρατικά μονοπάτια. Αφού ξεσήκωσαν φασαρία γιατί να δίνει λεφτά η ΕΣΗΕΑ στην ΠΟΕΣΥ, αρνήθηκαν την έγκριση της πρώτης δόσης από την ενίσχυση του 2012, θέτοντας θέμα να πληρώνει ενοίκιο η ΠΟΕΣΥ για τη χρήση των γραφείων στον 4ο όροφο!

Με δεδομένο ότι μετά δυο-τρεις καβγάδες δεν εγκρίνεται η δόση, η ΠΟΕΣΥ κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό.

Και το ερώτημα είναι:

Μήπως αυτό ακριβώς επιχειρούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που ζητάνε ενοίκιο από την ΠΟΕΣΥ ξαφνικά; Μήπως κρύβεται κάτι άλλο σοβαρότερο και βαθύτερο από την ξαφνική επιμονή ορισμένων να μην δοθεί η οικονομική ενίσχυση; Μήπως τελικά κάτι που γίνεται στη ΠΟΕΣΥ χαλάει κάποια σχέδια τους;

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8812.html#more

Κι άλλοι στην ΕΡΤ- Λιάρος, Θωμόπουλος, Κοττάκης 

Ο Αντώνης Λιάρος, ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Μανόλης Κοττάκης είναι η νέα ομάδα δημοσιογράφων που ανεβαίνει στην ΕΡΤ για την τηλεόραση Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος, θα έχει θέση ειδικού συμβούλου, ο Βασίλης Θωμόπουλος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ειδήσεων(στη θέση του Στράτου Μπαλή) αποχωρώντας από τον Alpha 989 και ο Μανόλης Κοττάκης επιστρέφει με ενημερωτική εκπομπή. Επίσης στην ΕΡΤ ανεβαίνει ξανά ο Γιώργος Μπράμος, ως ειδικός σύμβουλος, ενώ με την ίδια ιδιότητα προσλαμβάνονται οι, Μενέλαος Σεβαστάκης (ΕΡΑ), Σταύρος Οικονομόπουλος, Μιχάλης Ευσταθίου. και Ματίνα Ρέτσα(επικοινωνία).

Στη θέση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης , παράλληλα με τον Πέτρο Μάη , που αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση των οικονομικών υπηρεσιών στη θέση του Ε. Λουριδά.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22346#more-22346

Μετακινήσεις διευθυντών

Προς το Φάληρο κατηφορίζει ο Στράτος Μπαλής, διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ. Στη θέση του στο Ραδιομέγαρο ο Βασίλης Θωμόπουλος, προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Καμπουράκης στο Βήμα FM 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πιο πλούσιο και το πιο «γεμάτο» πρόγραμμα του ελληνικού ραδιοφώνου, ξεκινά το ταξίδι του, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Το νέο πρόγραμμα του BHMA FM 99,5 θα αρχίζει κάθε μέρα στις 06:00 και θα ολοκληρώνεται μετά τις 02:00, φιλοδοξώντας να ενημερώνει άμεσα και διαρκώς τους ακροατές του και να κρατά καλή παρέα σε όλους: Από τους πολύ πρωινούς, μέχρι τους πολύ βραδινούς!

Περισσότεροι από πενήντα δημοσιογράφοι θα εναλλάσσονται καθημερινά στα μικρόφωνα του ΒΗΜΑ FM 99,5 με στόχο όχι μόνο την αξιόπιστη ενημέρωση αλλά και την ποιοτική ψυχαγωγία, με προσεγμένη ελληνική και ξένη μουσική.

Ταυτόχρονα, ούτε και φέτος θα λείψουν οι εκπλήξεις, οι οποίες κατοχύρωσαν στο σταθμό το σύνθημα, «ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ».

Στην παρέα του ΒΗΜΑ FM 99,5 προστέθηκαν και φέτος, νέοι, καταξιωμένοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Τα «ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» (Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου) θα σας κρατούν συντροφιά κάθε μέρα στην ώρα που έχετε συνηθίσει να τα ακούτε (16:00 – 17:00).

Ο Δημήτρης Καμπουράκης επαναφέρει στα ερτζιανά την επιτυχημένη σειρά «ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης θα ακροβατεί μουσικά κάθε μέρα 19:00 – 20:00, αλλά με σενάριο!

Τα σαββατοκύριακα του BHMA FM 99,5 θα ξεκινούν και πάλι στις 06:00 με τις μουσικές επιλογές του Αλέξη Κωστάλα, ενώ μετά την πρωινή ενημερωτική ζώνη, θα ακολουθούν εναλλακτικές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές διαδρομές, με το «ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΤΟΣΑΚΟ» του Σταμάτη Κραουνάκη, τις «ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» του Δημήτρη Καμπουράκη, το «ΑΡΩΜΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ» του Πάνου Παπαδόπουλου και του «ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ» του Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Αυτόν τον χειμώνα, απολαύστε το πρόγραμμα του ΒΗΜΑ FM 99,5 από νωρίς το πρωί, ως αργά το βράδυ. Για να είστε καλά πληροφορημένοι. Για να παραμένετε χαμογελαστοί. Για να κερδίζετε καθημερινά μοναδικά δώρα. Και γιατί στο πρόγραμμα του ΒΗΜΑ FM 99,5 … ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!

Ο δεύτερος κύκλος της “Συντέλειας” έρχεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάι

Επειδή και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο κόσμος δεν καταστράφηκε, η «Συντέλεια» θα συνεχίσει και φέτος την προσπάθεια να προετοιμάσει ψυχολογικά τους τηλεθεατές για το επερχόμενο τέλος, αν και η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τη βοήθεια της αντιπολίτευσης κάνουν ήδη πολύ καλή δουλειά.

Η καθημερινή σατιρική εκπομπή του Μάνου Βουλαρίνου ξεκινά τον δεύτερο κύκλο της με οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία έναρξης την 17η ή την 24η Σεπτεμβρίου ή κάποια άλλη μέρα εκεί γύρω…

Ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες, χορευτές, μπαλέτα, θεαματικές καταδιώξεις, εκρήξεις, πάθος και έρωτας δε θα υπάρχουν και αν θέλετε να δείτε τέτοια πράγματα, να πάτε σινεμά. Εμείς θα έχουμε αποκλειστικά ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις, αποκλειστικές αποκλειστικότητες και σάτιρα, που γίνεται με πολλή αγάπη (για τους εαυτούς μας)

Δευτέρα με Παρασκευή. 20:30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Είσοδος ελεύθερη με ποτό.

Καθημερινά από Δευτέρα- Παρασκευή «Συντέλεια» στις 20.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δραματική κατάσταση στη “ΝΕΠ Εκδόσεις”

Δραματική είναι η κατάσταση στα Μέσα του ομίλου της ΝΕΠ. Από την πλευρά του Πέτρου Κυριακίδη μετά από δυο ανάβολες στην επιθεώρηση εργασίας, δόθηκε νέα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ενώ αρχικά η διοίκηση δεσμεύτηκε για εξόφληση στο τέλος Οκτωβρίου, στην ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε νέα ημερομηνία στο τέλος Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τις «δεσμεύσεις» της εργοδοσίας και έτσι την περασμένη εβδομάδα έγιναν 3ήμερες απεργίες σε Espresso και Athens news. Την ίδια ώρα εντείνεται η φημολογία πως ο εκδότης της «Δημοκρατίας» θα εξαγοράσει την «Espresso».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Και στη “Real” περικοπές 5%

Με μια επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους που εστάλη με mail ενημέρωσε η διεύθυνση της εφημερίδας Real τη νέα μείωση αποδοχών κατά 5% από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τη 2η μείωση μισθών μετά το 10% του Νοεμβρίου του 2011 και ενώ από την Άνοιξη φημολογούνταν μεγαλύτερο ποσοστό. Η διοίκηση της εφημερίδας παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως τα οικονομικά μεγέθη του εκδοτικού γκρουπ αντέχουν την πίεση, δηλώνει πως η εικόνα της αγοράς είναι δραματικά, η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και οι επισφάλειες από τις διαφημίσεις δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση. Επιχείρημα είναι πως η εφημερίδα δεν θα προβεί σε απολύσεις. Η νέα μείωση δημιούργησε εκνευρισμό στη Real αλλά δεν έλειψαν κι αυτοί που σχολίασαν πως σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες, όπως στο “Πρώτο Θέμα” που επίσης πηγαίνει πολύ καλά κυκλοφοριακά, έγιναν απολύσεις και η ενημέρωση για την τρίτη κατά σειρά μείωση αποδοχών, δεν έγινε ποτέ και οι δημοσιογράφοι την
είδαν αναδρομικά όταν πληρώθηκαν στο τέλος του μήνα!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22309#more-22309

Καθιερώθηκε η απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ με ευχές και χαρά 

Η επαναλειτουργία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού Sentra FM του συγκροτήματος Μπόμπολα που έγινε αποδεκτή στο χώρο των ΜΜΕ με συγκρατημένη “αισιοδοξία” και χαρά γιατί ένα ΜΜΕ δεν κλείνει, σφραγίζει την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας στα media. Όχι 190 μισθός όπως π.χ στις τηλεπικοινωνίες για 4ωρη δουλειά που γίνεται 5ωρη και βάλε. Όχι 300 ευρώ μεικτά για 6ωρη δουλειά στα site. Απλήρωτη. Μηδέν. Με αντάλλαγμα του περήφανου εργοδότη που στηρίζει την τροϊκανή πολιτική του κεφαλαίου για ταχύτερη “κινεζοποίηση” της αγοράς της εργασίας, ότι οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τη θέση τους εργασίας στα άλλα Μέσα του εργοδότη. Στο “Έθνος” ή το “Goal news με μειωμένους επίσης μισθούς κατά 30%.

Άλλο ένα κάστρο της -να ζήσουμε να τη θυμόμαστε- συλλογικής σύμβασης εργασίας κατέπεσε. Και ο δρόμος για τους άλλους εργοδότες των ΜΜΕ άνοιξε. Ξέρετε πόσα Μέσα έχει το κάθε αφεντικό στα media;

Άντε με το καλό και απλήρωτη εργασία για τα 2ο, το 3ο, γιατί όχι και το 4ο media των εργοδοτών ΜΜΕ. Έτσι δοκιμάζονται τα νέα μέτρα, στις πλάτες των εργαζομένων στα media. Το καλύτερο πείραμα….

Στην καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας αντέδρασε-προς το παρόν- με ανακοίνωση του ο ΠΣΑΤ. Αφού “χαιρετίζει” την επαναλειτουργία του σταθμού ως αθλητικό Μέσο, καταγγέλλει την εργοδοσία και καλεί τα σωματεία να λάβουν θέση. Ποιά είπατε; Τα σωματεία;

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού «Sentra FM». Ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλει την ιδιοκτησία του σταθμού και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα ήθη και έθιμα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.

Ο «Sentra FM», ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα, επαναλειτουργεί με τους δημοσιογράφους της αθλητικής εφημερίδας «Goal News» που ανήκει στον ίδιο Όμιλο, να υποχρεώνονται υπό τη απειλή της απόλυσης να προσφέρουν δωρεάν εργασία στο ραδιόφωνο. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πέραν του ότι συνιστούν σοβαρή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και στερούν έσοδα από τα Ταμεία μας, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας και από άλλους εργοδότες.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να μη συμμετέχουν στο νέο καθεστώς απλήρωτης εργασίας του «Sentra FM»,» και ζητά άμεσα από τις Ενώσεις και τα εντεταλμένα όργανα του κράτους να παρέμβουν και να επιβάλλουν τη νομιμότητα».

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/blog-post_11.html#more


Απλήρωτοι δημοσιογράφοι Αυριανής: Ο τσάμπας πέθανε

«Όταν έχω λεφτά θα πληρώσω» ήταν η μόνιμη επωδός του Γιώργου Κουρή.

Και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή», που εξακολουθούμε και παραμένουμε απλήρωτοι από την εργοδοσία από τον Νοέμβριο του 2010, του απαντούμε: «Όταν έχεις λεφτά να πληρώσεις, η εφημερίδα θα βγει. Ο τσάμπας πέθανε».

Ο Γιώργος Κουρής θέτει σε εφαρμογή μεγαλόπνοα σχέδια με ενημερωτικά ραδιόφωνα και …. καλλιτεχνικούς διευθυντές και οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε. Ζουν και συντηρούν τις οικογένειές τους με δανεικά και από το στέρημα των γονιών τους.

Όταν άνοιξε το «Κόντρα», ούτε ένας από τους δημοσιογράφους της «Αυριανής» δεν προσελήφθη σ’ αυτό. Και ούτε φυσικά πρόκειται να προσληφθεί στα νέα ραδιόφωνα, για να ανακουφίσει λίγο οικονομικά την οικογένειά του. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάθε μήνα συγκεκριμένο ποσό. Όμως αθέτησε και αυτή την υπόσχεσή του.

Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζόμενων δημοσιογράφων και αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η διεκδίκηση των δεδουλευμένων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι μειοψηφήσαντες, ήταν της άποψης ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην «Αυριανή» κοινοποιήθηκε στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και αναμένεται η λήψη της απόφασης για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

<<Κέρδος>>”  μισθολογικές αυθαιρεσίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., διαμαρτύρονται για την μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή που διενήργησε η εργοδοσία του ΚΕΡΔΟΥΣ στις αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Επισημαίνεται ότι η καταβολή ενός μισθού από τους οφειλόμενους στους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» που πραγματοποιήθηκε, δεν αποτελεί εξόφληση του δεδουλευμένου μισθού αλλά προκαταβολή, καθώς δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των νομίμων αποδοχών.

Για μία ακόμη φορά η εργοδοσία του ΚΕΡΔΟΥΣ προέβη εντελώς παράνομα και καταχρηστικά σε μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, όπως αυτές προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους ειδικότερους όρους αυτών, που έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας τους και έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις εργασίας, αφού δεν κατέβαλλε τα ποσά που αντιστοιχούν στα νόμιμα επιδόματά τους.

Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβληθούν μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, νέοι όροι ατομικής σύμβασης δυσμενέστεροι του βασικού μισθού και των επιδομάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τις παραπάνω ατομικές συμβάσεις.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» να καταβάλλει άμεσα τις διαφορές που προκύπτουν από τα επιδόματα, τα οποία αυθαίρετα και καταχρηστικά παρακράτησε από τους μισθούς των εργαζομένων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2012, άλλως τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας.

4ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς.

¨ Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).

¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «SPORT 103 FM» να σταματήσει την παραβίαση της ΣΣΕ μας και να προχωρήσει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640

ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Όχι στην υποβάθμιση των δημόσιων ΜΜΕ από την ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, εκφράζει την αντίθεσή του:

Στις σαρωτικές ανακατατάξεις σε θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο της Ενημέρωσης.

Οι αλλαγές που συντελούνται αυτές τις μέρες στη Διοίκηση της ΕΡΤ, στις διευθυντικές θέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών και στις πιέσεις που ασκούνται για αλλαγές στη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν λάβει μορφή «επέλασης». Η επαγγελματική επάρκεια ως μοναδικό κριτήριο αξιοποίησης έχει σταλεί στα αζήτητα και έχει υποκατασταθεί από τη διασύνδεση με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι η ΕΡΤ είναι δημόσια ραδιοτηλέοραση, χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους πολίτες και όχι από κομματικά γραφεία και υπουργεία και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ενημέρωση στην ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη, απαξιωμένη και ταυτισμένη ασφυκτικά με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές. Οφείλει να είναι πλουραλιστική, αξιόπιστη, με κοινωνικές ευαισθησίες και χωρίς αποκλεισμούς και σε κάθε περίπτωση να απηχεί την κοινωνία και όχι ομάδες συμφερόντων. Μια τέτοια ενημέρωση δεν μπορεί παρά να έχει άλλα, εντελώς διαφοροποιημένα κριτήρια από αυτά που επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη «σφαγή» των συμβασιούχων της ΕΡΤ, που θα προσφερθούν θυσία στη μνημονιακή απαίτηση για μείωση του δημόσιου τομέα.

Οι συμβάσεις των δημοσιογράφων λήγουν τον ερχόμενο Γενάρη και μέχρι στιγμής ουδείς ασχολείται με το μέλλον των συμβασιούχων. Θα γίνει νέος διαγωνισμός για τη επαναπρόσληψή τους; Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μην δουν οι σημερινοί συμβασιούχοι τον δρόμο της εξόδου και την αντικατάστασή τους από νέα γενιά «ομήρων»; Ή μήπως η νέα τάξη πραγμάτων θα επιβάλει το βόλεμα «ημετέρων» με το ειδικό καθεστώς του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (με… ειδικές αποδοχές παρά τη σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους) εκτοπίζοντας τους ήδη εργαζόμενους;

Η ΠΟΕΣΥ είναι αντίθετη στην αφαίμαξη των εσόδων της ΕΡΤ, για την εξόφληση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των φωτοβολταϊκών.

Με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών αφαιρούνται περί τα 75 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα πλεονάσματα της ΕΡΤ για να πληρωθούν οφειλές προς επιχειρηματίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στο ανταποδοτικό τέλος που καταβάλει κάθε πολίτης, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε κάποιους επιχειρηματίες σήμερα, στην μαύρη τρύπα του χρέους αύριο, κ.λπ. Μετατρέπει με μαθηματική ακρίβεια την ΕΡΤ σε προβληματική ΔΕΚΟ, για να δικαιολογήσει έτσι περικοπές μισθών, απολύσεις, εφεδρείες, φθηνές τηλεοπτικές παραγωγές, ανύπαρκτο πρόγραμμα με συνεχείς επαναλήψεις, εκχωρώντας πλήρως την τηλεοπτική αγορά στους ιδιώτες καναλάρχες.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., εκφράζοντας τους εκατοντάδες συντάκτες της ΕΡΤ, αλλά και όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που θεωρούν τα δημόσια Μέσα κτήμα του λαού και εγγύηση για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία, ζητά άμεσα απαντήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Τύπου και την νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πληρότητα και την ποιοτική της Ενημέρωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων της, την ανεξαρτησία της από την εκτελεστική εξουσία.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

“Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους”

ΨΗΦΙΣΜΑ εργαζομένων ΑΜΠΕ 10/9/2012

Οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας:- Για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται. – Για να μη γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας, που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που, με βάση πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα δημόσια ΜΜΕ η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή, δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους. – Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας που θα τινάξει στον αέρα το ΑΜΠΕ καθώς θα απομακρυνθούν στελέχη άξια και σημαντικά για τη λειτουργία του πρακτορείου.-Καλούμε την κυβέρνηση να λύσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα της ουσιαστικής έλλειψης διοίκησης στο εθνικό πρακτορείο. – Θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ) και όλους τους εργαζόμενους της χώρας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Πηγή: http://ergazomenoiapempe.blogspot.gr/

“Τασσόμαστε υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης του κ. Μάτσικα από το ΑΜΠΕ”

Εισήγηση του Μιχάλη Ψύλου στη ΓΣ εργαζομένων στο ΑΠΕ

Συνάδελφοι,

Το ΑΜΠΕ βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του σε κατάσταση διάλυσης. Ουσιαστικά δεν διοικείται, τίποτα δεν λειτουργεί προγραμματισμένα αλλά όλα γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα και από την αγάπη των εργαζομένων για το πρακτορείο.

Σαν να μην έφταναν οι πιέσεις της τρόικας για νέες περικοπές μισθών, εφεδρεία και απολύσεις στο Δημοσιο (άραγε γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι το ΑΜΠΕ θα ξεφύγει από τη λαίλαπα;). Οι 270 εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι ο κ. Ματσικας -ο απερχόμενος ΓΔ- αρνείται να υποβάλει την παραίτησή του. Ζητώντας αποζημίωση για να παραιτηθεί –περίπου ένα χιλιάρικο δηλαδή από κάθε εργαζόμενο του ΑΠΕ. Την ώρα που όλοι ξερουμε ότι όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές ήταν διορισμένοι για πολιτικούς λόγους και όχι φυσικά γιατί ήταν απλά καλοί δημοσιογράφοι (και οι οποίοι υπέβαλαν αυτοβούλως τις παραιτήσεις τους κατά την αλλαγή της κυβέρνησης).

Επιπροσθέτως, ο κ. Μάτσικας διορίστηκε πριν από 26 μήνες από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με στόχο να διαλύσει το ΑΜΠΕ. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι επί των ημερών του το πρακτορειο έζησε τη χειρότερη κριση με τα κατάπτυστα ανώνυμα e-mails την ώρα που η κυβέρνηση ΓΑΠ έριχνε το ΑΜΠΕ στον καιάδα των ΔΕΚΟ. Η παραπλάνηση ήταν άμεση. Αντί να αγωνιζόμαστε ως μια γροθιά για να μην ενταχθούμε στις ΔΕΚΟ, εμείς ψάχναμε να βρούμε ποιο άθλιο κέντρο και ποια εξίσου άθλια ανθρωπάκια ετοίμαζαν το σχεδιο με τα mails. Ευτυχώς η δικαιοσύνη έχει κάνει το έργο της και αναμένουμε πολύ σύντομα το πόρισμα.

Συναδελφοι, η αντίστασή μας, οι αγώνες μας, και κυριως η ενότητα των υπόλοιπων εργαζομένων καθυστέρησε και τελικά απέτρεψε την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης ΓΑΠ και του διορισμένου εκπροσώπου της. Τους πρόλαβε η αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και την κοινωνία.

Η βούλησή μας είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το ΑΜΠΕ ο κ. Μάτσικας.

Γατί μπορεί να σώσαμε το πρακτορείο με τους αγώνες, την πάλη και τις θυσίες μας, αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις σε νέα μάχη με επικεφαλής ανθρώπους που ήρθαν ως «αλεξιπτωτιστές» με άγνωστα και ενδεχομένως κακόβουλα σχέδια.

Η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη:

Τασσόμαστε υπερ της αμεσης απομάκρυνσης του κ. Μάτσικα από το ΑΜΠΕ. Το τι θα κανει με την κυβέρνηση είναι δικός του λογαριασμός (καθώς μαθαίνουμε ότι ζητάει να παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος στη θέση του μακαρίτη Ανδρέα Χριστοδουλίδη). Οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται.

Να μην γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που με βάση την απόφαση της Βουλής για τα δημόσια ΜΜΕ δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπαθεια εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους, καθώς θα είναι και παράνομη.

Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας, που θα τινάξει στον αέρα το πρακτορείο, καθώς θα απομακρυνθούν άξια και σημαντικά στελέχη.

Θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με όλους τους δημοσιογράφους και τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις, καθώς και όλους τους εργαζομένους της χώρας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Πηγή: http://ergazomenoiapempe.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.