Σήκω και φύγε από εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Κάτι πλάκες που κάνει η ιστορία! Ο αείμνηστος Αρτέμης Μάτσας έκανε όλους του Έλληνες να τοv μισούν θανάσιμα με την ατάκα “Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας πρέπει να ομολογήσεις”, όμως αρκετά χρόνια μετά βρήκε άξιο μιμητή τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να μας πείσει, ότι “οι δανειστές είναι φίλοι μας” και μπορεί να μη χρειάζεται να ομολογήσουμε, όμως πρέπει να πληρώσουμε τα… πανωτόκια μέχρι κεραίας.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί και πιστεύω πως οι οφειλές πρέπει να εξοφλούνται κανονικά και στην ώρα τους. Άσχετα με το αν σε έγδαραν. Να μην πήγαινες στους τοκογλύφους. 

Αυτό που με εξοργίζει θανάσιμα στους πολιτικούς δεν είναι τόσο η μετακύλιση των  ευθυνών στον λαό, όσο οι βαθυστόχαστες υποδείξεις τους. Διότι δεν τους αρκεί απλά να είμαστε υπόδουλοι των δανειστών (κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια), αλλά πρέπει και να τους χαμογελάμε αισθησιακά όταν μας πιάνουν τα οπίσθια.  

Ο κ. Λυκουρέντζος έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με εκείνους που κατηγορούν τους Ευρωπαίους εταίρους ως υπεύθυνους για την κατάσταση στη χώρα μας και να θεωρεί αποκλειστικούς υπεύθυνους εμάς και τις παθογένειες του παρελθόντος, όμως δεν τον βλέπω να… κόπτεται το ίδιο για τη φοροδιαφυγή και τον πακτωλό των χρημάτων που έφυγαν στο εξωτερικό. 

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Liberation “Σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα” για τον πολυεκατομμυριούχο επικεφαλής του οίκου μόδας Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνώ, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να αποφύγει τη σκληρή φορολογία που επιφυλάσσει στους κροίσους η κυβέρνηση Ολάντ, μας δείχνει το δρόμο. Και καλό θα ήταν να παρακολουθούσαν και αυτές τις ειδήσεις πριν ξεστομίζουν διθυράμβους για την καλή Τρόικα οι υπουργοί μας. 

Γιατί στην Ελλάδα τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό και στέρησαν από τη χώρα τη ρευστότητα που τόσο πολύ έχει ανάγκη είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από του κυρίου Αρνώ. Κι αν αποδιδόταν δικαιοσύνη και πλήρωναν κανονικά οι παρά… έχοντες ότι τους αντιστοιχεί, θα είχαμε κι εμείς το δικαίωμα να φωνάξουμε σε όλους αυτούς “τώρα σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα” από εδώ…  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.