Ζούγκλα TV με ενημέρωση και τηλεμάρκετινγκ / Για τα μάτια της Στάη…

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ζούγκλα TV με ενημέρωση και τηλεμάρκετινγκ

Με δεκάωρο ενημερωτικό πρόγραμμα θα εκπέμψει το Ζούγκλα TV , υπό το Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά”. Στόχος του είναι η συνεργασία και με άλλους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ θα υπάρχει και η ενότητα shoptv με προϊόντα τηλεμάρκετινγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Για τα μάτια της Στάη…

Εξοργισμένος ο Λιάτσος (της ΕΡΤ) με τον Τσεκούρα (του Εθνους)

Αγρια κόντρα για τα μάτια της Ελλης

Μένεα πνέει ο Αιμίλιος Λιάτσος κατά του διευθυντή της εφημεριδας ΕΘΝΟΣ. Ο νέος γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ είναι εξοργισμένος με τον Θανάση Τσεκούρα για τα συνεχόμενα απαξιωτικά (και για το πρόσωπό του) δημοσιεύματα του Εθνους.

Αφορμή για τα δημοιεύματα ήταν η ΕΔΕ που… διετάχθη για την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της Ελλης Στάη απέναντι στο διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο.

«Η γαλάζια επέλαση στην ΕΡΤ συνεχίζεται», « Ο γαλάζιος θίασος ανέβασε νέο έργο», «Οι… στρατηγοί της ΕΡΤ διέταξαν ΕΔΕ» ήταν οι τίτλοι (και πρωτοσέλιδοι) που ενόχλησαν πάρα πολύ τον Αιμίλιο Λιάτσο. Σύμφωνα με όσα διαρρέει το στενό του περιβάλλον, ο δημοσιογράφος..φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αγωγές κατά της διοίκησης της εφημερίδας αλλά και προσωπικά κατά του διευθυντή Τσεκούρα.

Υ.Γ: Αν μη τι άλλο όλη αυτή η ιστορία αποδεικνύει ότι η Ελλη Στάη έχει πιστούς φίλους στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Φίλους που τις δύσκολες αυτές στιγμές για την καριέρα της στέκονται στο πλευρό της…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6.html

Στο Shop TV η Ζούγκλα TV 

Στον κύκλο συμφερόντων του ομίλου Βρυώνη πέρασε το Shop TV. Στόχος είναι να μετατραπεί ο σταθμός από κανάλι telemarketing σε Ζούγκλα TV , με ενημερωτικές εκπομπές και ζώνες προώθησης προϊόντων. Στο δημοσιογραφικό εγχείρημα συμμετέχουν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Κώστας Χαρδαβέλας και άλλοι. Η προηγούμενη απόπειρα είχε γίνει, με τη διαμεσολάβηση του Γ. Ψαρρά για το Channel 9, χωρίς αποτέλεσμα. Μέτοχοι στο Shop TV ήταν η εταιρεία «Τηλεμάρκετινγκ ΑΕ» με 55,9%, ο Θόδωρος Κατσίκης με 21,25%, ο Κώστας Χούντας με 15% και με 7,85% ο Γιάννης Σπανολιός.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στο Βήμα FM ο Α. Γεωργιάδης 

Μετά το Θόδωρο Πάγκαλο και το Μίμη Ανδρουλάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο επόμενος πολιτικός που θα κάνει εκπομπή στο Βήμα FM 99,5.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Με απώλειες τα δελτία ειδήσεων…

Στο πεδίο του ανταγωνισμού το δελτίο ειδήσεων του Mega παραμένει πρώτο με 836 χιλ. θεατές, σύμφωνα με τη μέτρηση της AGB, και το Σεπτέμβριο. Το δελτίο του ΑΝΤ1 είναι δεύτερο με 599 χιλ. θεατές και τρίτο με διαφορά είναι ο Alpha με 347 χιλ. θεατές.

Το δελτίο του Σ. Μαλέλη στο Star έχει 290 χιλ. θεατές, ενώ το δελτίο του Σκάι με 259.000 θεατές ξεπέρασε αυτό της ΝΕΤ που έχει 242.000 με τις διάφορες αλλαγές που γίνονται στη διοίκηση της ΕΡΤ. Συνολικά περίπου 2,4 εκατ. θεατές ενημερώνονται από τα δελτία ειδήσεων όταν την Άνοιξη στο απόγειο των πολιτικών εξελίξεων είχαν φτάσει τα 3,5 εκατ. θεατές.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/

Δημοσιογράφοι και κοινό αναζητούν σταθμό…

Ανατροπές στην τηλεοπτική ενημέρωση κρύβει η κυοφορούμενη ρήξη στις σχέσεις της ΕΡΤ με την Έλλη Στάη. Το μικρό διάλειμμα του κυβερνητικού έλεγχο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δείχνει να τελειώνει και είναι πολύ πιθανόν, δίπλα στο Ν. Χατζηνικολάου, να παραμείνει εκτός τηλεοπτικού συστήματος και η Ε. Στάη. Το συμβόλαιο της παρουσιάστριας λήγει το Φεβρουάριο και τουλάχιστον η δημοσιογράφος εμφανίζεται αποφασισμένη να το τηρήσει, οπότε η ΕΡΤ, της νέας γενιά ειδικών συμβούλων θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τη διατηρήσει στο “ψυγείο” ή όχι.

Στην πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων της τηλεόρασης που είναι άνεργοι και μάλλον είναι ζήτημα χρόνου από κάποιον επιχειρηματία, να αξιοποιήσει την κατάσταση και να εκμεταλλευτεί το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση . Αυτό που παρατηρείται είναι πως ένα μεγαλύτερο κοινό αποστρέφεται τα δελτία ειδήσεων και αναζητάει άλλους τρόπους για να ενημερωθεί. Με άλλα λόγια συγκροτείται ένας κρίσιμος πυρήνας τηλεθεατών που παλιά έβρισκε στέγη στο Alter και αναζητεί μια διαφορετική ενημέρωση. Μια τέτοια ένδειξη προκύπτει από την ανοδική πορεία του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κατά την προεκλογική περίοδο και την πρώτη θέση τη βραδιά των εκλογών. Ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο πολιτικός έλεγχος στην ΕΡΤ είχε μετριαστεί και η κρατική ραδιοτηλεόραση είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει, ένα πιο “ανεξάρτητο”, συγκριτικά με τα άλλα ιδιωτικά κανάλια, δελτίο ειδήσεων.

Υπάρχει ένα κοινό το οποίο δυσανασχετεί από τον τρόπο με τον οποίο του επιτίθενται κάθε βράδυ οι σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Κι αυτή η κατάσταση αυτή μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ των δημοσιογράφων και ειδικά των τηλεοπτικών αστέρων και του τμήματος της κοινωνίας που υποφέρει από το Μνημόνιο.

Γιατί δεν δίνουν άδειες στα κανάλια;

Η κόντρα της ΕΡΤ με το Euronews , άρα και την Κομισιόν είναι σε εξέλιξη, με αδιευκρίνιστες συνέπειες. Γιατί όμως η κυβέρνηση δεν κάνει το προφανές Αν υπάρχουν τηλεοπτικά δίκτυα από χώρες μέλη της ΕΕ που επιθυμούν να μπουν στην τηλεοπτική αγορά γιατί δεν προκηρύσσει άδειες για να χορηγήσει τηλεοπτικές άδειες και να εισπράξει χρήματα;

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6.html

Η ΕΤΕΡ σε πενθήμερη απεργία στον Flash 96

Σε πενθήμερη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει από τις 8 Οκτώβρη η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την μη προσέλευση της εργοδοτικής πλευράς του ραδιοσταθμού Flash 96 στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ, όπου προσκλήθηκε από την Ένωσή μας προκειμένου να απαντήσει στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Δευτέρας 8ας Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 13ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « FLASH 96» να προχωρήσει αμέσως στην αποπληρωμή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία».

Πηγή: http://newpost.gr/post/158988/penthimeri-apergia-tis-eter-ston-Flash-96/

Κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης 09/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ. Καλεί, επίσης, τις αρμόδιες Ενώσεις να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις ή στάσεις εργασίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αποτελεί την αρχιτέκτονα των Μνημονίων, που ισοπεδώνουν την κοινωνία και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Η επίσκεψή της εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκβιασμού του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ώστε να δεχτεί τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα κοινωνικής γενοκτονίας. Για τον λόγο αυτό, η κ. Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα από την πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποδοκιμάζει εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι, με τη στάση και την πρακτική τους, μετατρέπονται συνειδητά σε «παπαγαλάκια» των Μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών, της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα επικίνδυνα ελεγχόμενης ενημέρωσης.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η θέση μας βρίσκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και όχι στα διάφορα κέντρα εξουσίας. Ο αγώνας του λαού ενάντια στα μέτρα είναι και δικός μας αγώνας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις πολιτικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

To Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις πολιτικές παρεμβάσεις στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης που επιδιώκουν τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, την απαξίωσή τους προς όφελος των ιδιωτικών μέσων και την «τακτοποίηση» ημετέρων.

Ειδικότερα στην ΕΡΤ, η Διοίκησή της, υιοθετεί κατά γράμμα όλες τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ξεχνώντας τη θεσμική της αυτοτέλεια.

• Παραχώρησε το 25% του ανταποδοτικού τέλους, που καταβάλλεται από τους πολίτες, στους επιχειρηματίες των φωτοβολταϊκών. Αρπάζει το πλεόνασμα ανοίγοντας το δρόμο για τη μετατροπή της σε προβληματική ΔΕΚΟ.

• Διόρισε ειδικούς συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, με προκλητικούς μισθούς, όταν οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί μειώσεις 35%, στο όνομα της κρίση. Αντί να αξιοποιηθεί το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, προχώρησε σε προσλήψεις ημετέρων, γιατί αναζητά «έμπιστους» ως ιμάντες της κυβερνητικής πολιτικής.

• Συζητά να παραχωρήσει το κτίριο της Κατεχάκη στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη μετατροπή του σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στόχος να μπει οριστικά λουκέτο στην ΕΤ1, διακαής πόθος των ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών. Το εφιαλτικό «σχέδιο Μόσιαλου» για συρρίκνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ξαναζωντανεύει.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ:

• Καταδικάζει τους προκλητικούς διορισμούς ημετέρων ως ΠΕΘ, επισημαίνοντας πως το δημοσιογραφικό έργο που καλούνται να προσφέρουν, μπορεί να παραχθεί από το τακτικό προσωπικό ή τους συμβασιούχους. Γιατί λοιπόν αυτή η σπατάλη του ανταποδοτικού τέλους;

• Ζητεί οριστική ρύθμιση του θέματος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, στους οποίους δείχνουν το δρόμο της εξόδου. Η ομηρία των συμβασιούχων πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί η Διοίκηση να προσλαμβάνει ΠΕΘ από το παράθυρο, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις και την ίδια ώρα να σφαγιάζει τους συμβασιούχους που επελέγησαν με διαγωνισμό. Ζητάμε ειδική ρύθμιση με τη μορφή σύστασης οργανικών θέσεων κατ’ εξαίρεσιν του πδ 164/2004, όπως συμβαίνει με εργαζομένους που προσλαμβάνονται στα πλαίσια συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος (αρ. 6 παρ.2 πδ 164/2004).

• Ζητεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ΔΕΚΟ με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, όπως ακριβώς συνέβη με την ΚΥΑ 10078/2006 η οποία επικαλούνταν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ.

• Ζητεί να υπογραφεί ΣΣΕ.

• Όχι μόνο να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις της Κατεχάκη στην ΕΡΤ αλλά και να λειτουργήσει η ΕΤ1 με «ζωντανό» πρόγραμμα και όχι επαναλήψεις.

• Καλεί την Διοίκηση της ΕΡΤ να λύσει επιτέλους την εκκρεμότητα με τη μη καταβολή επιδόματος ανεργίας σε απολυμένους συμβασιούχους αλλά και απολύσεις τακτικού προσωπικού.

Ζητούμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Αν αυτά δεν υλοποιηθούν άμεσα, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι κομματικό λάφυρο, ανήκει στους πολίτες που τη χρηματοδοτούν.

Η ΠΟΕΣΥ για την παρουσίαση της Χρυσής Αυγής στην ΕΡΑ Κομοτηνής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Καταδικάζουμε με αγανάκτηση την πρόσφατη παρουσίαση της Χρυσής Αυγής στην ΕΡΑ Κομοτηνής, όπως και κάθε άλλη απόπειρα επικοινωνιακού εξωραϊσμού αυτής της ναζιστικής οργάνωσης.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο (όπως αναφέρουν στήλες του ραδιοτηλεοπτικού ρεπορτάζ) εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν ραδιοφωνική-τηλεοπτική εκπομπή σε ιδιωτικό σταθμό, έπειτα από σχετικές διαπραγματεύσεις με εργοδότες ή διευθυντικά στελέχη.

Η ΧΑ είναι κόμμα φασιστικό-ρατσιστικό και αξιοποιείται από το σύστημα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Θεωρούμε ιδιαιτέρως επικίνδυνο το ενδεχόμενο αυτό, το οποίο θα νομιμοποιεί και θα διευκολύνει τη διάδοση ρατσιστικών ιδεών και ανάλογων εγκληματικών πρακτικών, που ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης, τα νεοναζιστικά και νεοφασιστικά κόμματα βρίσκονται εκτός νόμου και οι «απόψεις» των νεοναζί δεν ακούγονται παρά μόνο σε ρεπορτάζ και εκπομπές που επιδιώκουν να αναδείξουν την εγκληματική και επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δράση των νεοναζιστικών-νεοφασιστικών συμμοριών.

Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή ως παροδικό φαινόμενο στη χώρα που θρήνησε εκατομμύρια νεκρούς εξαιτίας της ναζιστικής κατοχής. Εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε μνήμη και γνωρίζουμε ποιους εξυπηρετούν οι φασίστες και οι δωσίλογοι. Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε την ανιστόρητη και προκλητική προπαγάνδιση της κυβερνητικής γραμμής «των δύο άκρων», η οποία εξισώνει τις εργατικές διεκδικήσεις και τους αγώνες προάσπισης δικαιωμάτων και δημοκρατικών κεκτημένων με τα καθημερινά σχεδόν μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς. Είναι πραγματική πρόκληση και

-2-

καταγγέλλουμε την ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού, που ενισχύει φαινόμενα τύπου Χρυσής Αυγής.

Σε πολλούς χώρους εργαζομένων, όπως στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και αλλού, με ψηφίσματα και συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποδοκιμάζουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Συντασσόμαστε μαζί τους, δηλώνοντας ακόμη την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν υποστεί ήδη τη φασιστική βία -μεταξύ των οποίων και αρκετοί συνάδελφοι- αλλά και σε όσους βρίσκουν το σθένος να την αντιμετωπίσουν καταπρόσωπο.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενο παραγωγής-παρουσίασης εκπομπής από θιασώτες της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και καλούμε κάθε συνάδελφο να πρωτοστατήσει στην καταπολέμηση αντιλήψεων και πρακτικών που η ανθρωπότητα τις πλήρωσε με την τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να τεθεί ο κλάδος μας επικεφαλής εκστρατείας ενημέρωσης για τα δεινά του ναζισμού-φασισμού.

Δηλώνουμε ότι η ΠΟΕΣΥ θα πρωτοστατήσει αγωνιστικά και αν χρειαστεί και με απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας ομοσπονδίες και κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, την Ένωση των δημοσιογράφων μελών της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και ευρύτερα, σε κάθε απόπειρα αξιοποίησης από ιδιοκτήτες των ΜΜΕ των θαυμαστών του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:Η χώρα μας έχει μια αρνητική παγκόσμια πρωτιά. Είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν επιβληθεί δύο απανωτά κουρέματα χρέους. Εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο. Παρόλα αυτά, όμως, αυτά τα κουρέματα του χρέους ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία Μεταξύ των ταμείων που ληστεύτηκαν ήταν και το ταμείο των δημοσιογράφων που σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο 50%, ενώ είναι πάρα πολύ αμφίβολο εάν οι επόμενες γενιές δημοσιογράφων, νέων δημοσιογράφων θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συντάξεις.

Επιπλέον, στο χώρο της ενημέρωσης επικρατεί ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων δημοσιογράφων είναι με μπλοκάκια ή δεν πληρώνονται. Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έχουν 5 και 6 και 8 και 10μήνες απλήρωτοι. Η κατάσταση πραγματικά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ίδια στιγμή, το τοπίο της ραδιοτηλεοπτικής κυρίως ενημέρωσης θυμίζει Όργουελ. Ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τα μεγάλα σκάνδαλα, ένα πέπλο συγκάλυψης, αλλά και ένα πέπλο καλύπτει τις κινήσεις της κυβέρνησης. Βεβαίως, βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Παρόλα αυτά, η ενημέρωση είναι αγαθό και σε μια δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Και δεν μπορεί τη στιγμή που έχει υπερφορολογηθεί ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος, που γονατίζει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος κάποιοι ιδιοκτήτες καναλιών να αρνούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν αυτό που ο νόμος ορίζει και τους αναλογεί.

Επιπλέον, δεν μπορεί να είναι το πιο κλειστό επάγγελμα, η πιο κλειστή συντεχνία, να έχουν άδειες που κρατούν παρανόμως και να εκπέμπουν πειρατικά. Πρέπει να μπει μια τάξη και να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Και κυρίως δεν μπορεί να εγκαλούν κάποιοι τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για παρανομία και εκνομία, όταν οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν τη νομιμότητα.

Είχαμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς και να δεσμευτούμε ότι θα ψάξουμε μαζί να βρούμε λύσεις, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη.

Γ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ): Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δεινή κατάσταση ο δημοσιογραφικός κόσμος και όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, μια κατάσταση η οποία τους έχει φέρει σε απελπισία γιατί έχουν χάσει το ψωμί τους, έχουν χάσει τη δουλειά τους, δεν έχουν χάσει, όμως, την αξιοπρέπειά τους ακόμα και αυτήν την αξιοπρέπεια τη δείχνουμε διαρκώς, όπως την προηγούμενη φορά με τις συγκεντρώσεις και όπως θα το δείξουμε ακόμα και τώρα προσεχώς.

Αυτή τη στιγμή τα όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό χώρο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν και στο δημόσιο χώρο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από μας. Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά. Και έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Το είπαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το είπαμε και στον Υπουργό, το είπαμε και σε όλους, ότι αυτά δεν πρόκειται να περάσουν σε καμία περίπτωση, γιατί στόχος μας είναι να ρίξουμε τη μνημονιακή πολιτική. Αυτή η πολιτική είναι που, μαζί με όλους τους εργαζόμενους- γιατί σε τίποτα δεν ξεχωρίζουμε απ΄ αυτούς- μας έχει φέρει σ΄ αυτή τη δεινή κατάσταση. Θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο φορέα, τη ΝΕΤ συγκεκριμένα, όπως και όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά
μέσα.

05/10/2012

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.