Κώστας Αρβανίτης: «Με έχουν απειλήσει στελέχη κομμάτων και κυβέρνησης»! / Καρότο και μαστίγιο από τους εκδότες

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Κώστας Αρβανίτης: «Με έχουν απειλήσει στελέχη κομμάτων και κυβέρνησης»!

Παρά τα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η Πρωινή Ενημέρωση του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, ο δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό Super TV χωρίς περιστροφές για το πώς αισθάνεται στην ΕΡΤ, αυτές τις εβδομάδες.

«Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. Παρά τα υψηλά νούμερα, το περίμενα αυτό. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η εκπομπή δεν είναι συμπαθής στα κόμματα. Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη. Γι’ αυτό δεν βρήκαμε πουθενά συμπαραστάτη. Ήμασταν μόνοι μας».

Στην ερώτηση του Γιάννη Βίτσα μήπως φοβάται την απομάκρυνση από τη θέση του στην ΕΡΤ, ο Κώστας Αρβανίτης ήταν επίσης αφοπλιστικά ειλικρινής:

«Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία».

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι υπήρξαν πάρα πολλοί υπουργοί που ζήτησαν την απομάκρυνσή του και μίλησε με αποδείξεις: «Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την “Πρωινή ενημέρωση”, και σε άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις.

Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα».

Θα στεναχωρηθεί τελικά ο Κώστας Αρβανίτης αν μετά τον Δεκέμβρη, δεν βρίσκεται στην εκπομπή;

«Ναι, κάτι τέτοιο θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά και τους ανθρώπους, που είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες με υψηλό φρόνημα και μεγάλη τεχνογνωσία. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα»!

Πηγή: http://newpost.gr/post/160720/kostas-arvanitis-me-exoyn-apeilisei-stelexi-kommaton-kai-kyvernisis/

Καρότο και μαστίγιο από τους εκδότες

Μάλλον ως αστείο ακούγεται πως οι εκδότες συζητάνε ακόμη για συλλογική σύμβαση. Προφανώς και κάνουν πλάκα ή ακολουθούν την τακτική του καρότου. Το μαστίγιο έτσι κι αλλιώς εφαρμόζεται καθημερινά: Απολύσεις, μειώσεις μισθών, λουκέτα και πάλι από την αρχή, απολύσεις, μειώσεις…

Στον περιοδικό Τύπο στην ένωση ιδιοκτητών μέλη έχουν απομείνει δυο τρεις εκδότες. Ε, αυτοί θέλουν, λέει, συλλογική σύμβαση εργασίας. Όπως θέλουν και οι εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων. Και ο Ψυχάρης αν τον ρωτήσουν κι αυτός σύμβαση θέλει.

Πως όμως; Για να συνεχίσει να υφίσταται σύμβαση πρέπει οι δημοσιογράφοι να αποδεχθούν μεγάαααλες μειώσεις των μισθών τους. Στο μεταξύ η σύμβαση αυτή δεν εφαρμόζεται στα άλλα περιοδικά γιατί οι εκδότες δεν είναι μέλη της ένωσης ιδιοκτητών. Στο μεταξύ οι εκδότες της ένωσης αυτής συμμετέχουν στη νέα ένωση ιδιοκτητών που περιλαμβάνει τα ειδησεογραφικά sites. Όπως το κατανοώ, οι ιδιοκτήτες κάνουν πράξη τα σχέδια τους και κοροϊδεύουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Το ρεπορτάζ στις “Παρατυπίες” του Παρατύπως στην ΕΣΠΗΤ για την πρόσφατη συνάντηση της ΕΣΠΗΤ με τον ΣΕΠΤ, είναι αποκαλυπτικό αυτών των προθέσεων και το συμπέρασμα προκύπτει αμέσως:

Οι εργοδότες θέλουν να αποτελειώσουν τις συλλογικές συμβάσεις

Η πρώτη συνάντηση της ΕΣΠΗΤ με τον εργοδοτικό σύνδεσμο ΣΕΠΤ μετά την καταγγελία του τελευταίου της Διαιτητικής Απόφασης που κάλυπτε μισθολογικά και θεσμικά τους συνάδελφους που εργάζονται στις εταιρείες-μέλη του, ήταν άκρως αποκαλυπτική των εργοδοτικών προθέσεων για το άμεσο μέλλον.

Αφήνοντας κατά μέρος τα διάφορα περί «τήρησης της σύμβασης» και «πληρωμής πολύ πιο πάνω από τα προβλεπόμενα», ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΕΠΤ και διευθύνοντα σύμβουλο των Αττικών Εκδόσεων, Θ. Φιλιππόπουλο, η εργοδοτική πλευρά ουσιαστικά προανήγγειλε τη διάλυση της συλλογικής σύμβασης και ό,τι αυτό σηματοδοτούσε ως σημείο αναφοράς για τους συναδέλφους συντάκτες περιοδικού και ηλεκτρονικού τύπου.

Σαφής ένδειξη των προθέσεών τους είναι ότι επιθυμία τους είναι η διάλυση του ΣΕΠΤ, προκειμένου να προσχωρήσουν τα πιο δυναμικά τμήματά του στον νέο εργοδοτικό σύνδεσμο Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ). Άλλωστε, ιδρυτικά μέλη της ΕΝΕΔ είναι οι Αττικές Εκδόσεις (capital.gr) και η Δέσμη Εκδοτική (athinorama.gr), επιφανή μέλη και του ΣΕΠΤ…

«Η μέχρι πρότινος ΣΣΕ ήταν πολύ ακριβή και πρέπει να αναπροσαρμοστεί», τόνισαν οι εργοδότες, ενώ για να γνωρίζει η ΕΣΠΗΤ τι έχει να αντιμετωπίσει εάν δεν δεχτεί τους εργοδοτικούς όρους, μας ξεκαθάρισαν ότι σχεδόν όλα τα μέλη έχουν ζητήσει τη διάλυση του ΣΕΠΤ, το οποίο βέβαια σημαίνει αυτομάτως κατάργηση της ΣΣΕ, αφού δεν θα υπάρχει απέναντί μας εργοδοτικός σύνδεσμος να υπογράψει το οτιδήποτε.

Εκτός εάν…. Τι; «Εάν μειώσουμε τα υψηλά κλιμάκια, τότε μπορεί να το σκεφτούν τα μέλη μας», πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΕΠΤ. Δηλαδή, να πετσοκόψουτους παλιούς συναδέλφους, οι οποίοι έτσι θα μπορούν να απολυθούν με πολύ μικρότερο τίμημα από τους εργοδότες.

Η επιδίωξη των εργοδοτών στο σύνολο των ΜΜΕ είναι σαφής:

– Κατάργηση με κάθε τρόπο των συλλογικών συμβάσεων. Έχουν με το μέρος τους όλους τους νόμους που έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει οι πρώην και νυν κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, αφού καταργήθηκε η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ (άρα απαιτείται και η εργοδοτική συναίνεση η οποία φυσικά δεν υπάρχει…), καταργήθηκε η μετενέργεια, καταργήθηκαν πολλά επιδόματα που κατοχυρώνονταν στα θεσμικά των ΣΣΕ (θέσης, γάμου, οθόνης κ.α.) και πλέον μεθοδεύεται η νομοθετική παρέμβαση του κράτους για τον καθορισμό του «επιτρεπόμενου», από ΕΕ-ΔΝΤ, ύψους των μισθών.

– Συνέχιση απρόσκοπτα της εργασιακής ζούγκλας των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, των μισθών πείνας, της απληρωσιάς. Με αυτό το εφιαλτικό τοπίο στους χώρους δουλειάς φιλοδοξούν να κάμψουν οποιαδήποτε διάθεση για αντίσταση και αγώνα για τα στοιχειώδη δικαιώματα για επιβίωση και ζωή.

– Ξεσκαρτάρισμα του τοπίου στο χώρο των ΜΜΕ, με επικείμενα λουκέτα και σε άλλους μεγάλους ομίλους και μικρότερα μαγαζιά, ώστε να μείνουν λιγότερα και ισχυρότερα μαγαζιά, με είλωτες εργαζόμενους, υποταγμένους τόσο στο καθεστώς όσο και στο περιεχόμενο της εργασίας τους.

Ως Παρατύπως πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εάν δεν υπάρξει άλλου τύπου εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο και γενικότερα. Εάν δεν δημιουργήσουμε άμεσα συνδικάτο Τύπου, εάν δε συνενώσουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας, τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όργανο αγώνα, και εάν δεν απαιτήσουμε αγωνιστικά και μαχητικά μία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, σε ένα κοινό ασφαλιστικό ταμείο, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής και τη θέση ή την ειδικότητα εργασίας.

Εάν η εργοδοτική πλευρά δεν δεσμευτεί ότι

– δε θα απολύσει κανέναν άλλο από εμάς,

– θα εντάξει όλα τα ΔΠΥ στο μισθολόγιο,

– θα επεκτείνει την εφαρμογή των ΣΣΕ και στο διαδίκτυο που λειτουργεί σήμερα ως «ειδική οικονομική ζώνη» στην ενημέρωση, και

– θα αναπληρώσει τις έως τώρα απώλειες στους μισθούς μας,

δεν υπάρχει λόγος να «συζητάμε» μαζί τους, διότι πολύ απλά, αυτό είναι εμπαιγμός και υποκρισία, κι όχι διάλογος.

Ο λόγος πρέπει να περάσει στους ίδιους τους συναδέλφους, στους χώρους δουλειάς, στη γενική συνέλευση της ΕΣΠΗΤ, ώστε συλλογικά να αποφασίσουμε πώς μαζί με τα άλλα σωματεία του κλάδου θα διαμορφώσουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό κέντρο πάλης που θα «επιβάλλει» στην εργοδοτική πλευρά μία σύμβαση υπέρ των εργαζομένων κι όχι μαϊμού ΣΣΕ, με νέες περικοπές και καταργήσεις δικαιωμάτων, στο όνομα της «αποτροπής των χειρότερων».

Κι αυτό θα είναι μια μεγάλη συνεισφορά στο συνολικό πανεργατικό, παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή της χούντας των μνημονίων, της διασφάλισης των κερδών των τραπεζών και του κεφαλαίου, και του ολοκληρωτικού καθεστώτος που έχουν επιβάλει όλο το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας μαζί με τα αφεντικά των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_13.html#more / http://paratypos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8627.html

Παρέμβαση της αστυνομίας στο συγκρότημα του Μπόμπολα

Είναι αδιανόητο η Αστυνομία να παίρνει εντολές από τους εργοδότες και να απειλεί απεργούς με συλλήψεις

Νέα αναστάτωση στο συγκρότημα Μπόμπολα με την αστυνομία να παρεμβαίνει, παίρνοντας εντολές από τους εργοδότες στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

Οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm, κατήγγειλαν ότι ενώ βρίσκονταν σε επίσημη απεργία, με απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), μετά από εντολή της εργοδοσίας και χωρίς εισαγγελική παρουσία, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν χθες βράδυ στο κτίριο και με βίαιο τρόπο τους έβγαλαν έξω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις Μπόμπολα τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο η Ελληνική Αστυνομία να παίρνει εντολές από τους εργοδότες και να απειλεί τους εργαζόμενους με συλλήψεις. Για τα πρωτοφανή γεγονότα και τις εξωφρενικές πρακτικές των αφεντικών του «Πήγασου»,..

η Πόπη Χριστοδουλίδου γράφει στο Πειρατικό :

Ο Φώτης Μπόμπολας ξανά προς τη δόξα τραβά, διατάσσοντας ο ίδιος, η σύζυγος του και οι διευθυντές του (Τσεκούρας, Μπραουδάκης και Σιωζοπούλος) τους αστυνομικούς να πετάξουν έξω από το κτίριο τους απεργούς τεχνικούς της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό SENTRA (όπως και έγινε). Ο Φώτης και η παρέα του απείλησαν και τον τεχνικό βάρδιας, που έχει μείνει μέσα ως προσωπικό ασφαλείας ή να εργαστεί με το ζόρι ή να φύγει και να αφήσει τους τεχνικούς απεργοσπάστες, που έχει φέρει το αφεντικό να λειτουργήσουν τον σταθμό. Λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ οι σεκιουριτάδες του αφεντικού του “Πηγασου” έβγαλαν με το ζόρι έξω τον τεχνικό και προφανώς, ο μεγαλοεκδότης, ο κύριος “κάντο οπως οι ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ” θα λειτουργήσει τον σταθμό με τεχνικούς που έφερε και έσπασαν την απεργία και με όσους δημοσιογράφους από Goal δέχτηκαν να δουλεύουν δωρεάν… Το προεδρείο της ΕΤΕΡ και οι τεχνικοί του SentraGoal μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μηνύσεις…

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1578.html / http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/

Μεγάλες φουρτούνες και ναυάγια» για τον Γιάννη Αλαφούζο

Πολύ πέραση φαίνεται πως έχει η οικογένεια Αλαφούζου στα Μέσα Ενημέρωσης. Και δεν εννοούμε την επιχειρηματική ενασχόληση των Αλαφούζων με τα ΜΜΕ αλλά τα ρεπορτάζ και τις δημοσιογραφικές έρευνες που αφορούν και καταγράφουν τις δραστηριότητές τους.

Πρώτα ήρθε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού UNFOLLOW για τον όμιλο Αλαφούζου και ιδιαίτερα για τον εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και προέδρου, πλέον, της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Την σκυτάλη πήρε η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που στο σημερινό της φύλλο έχει κι αυτή δισέλιδο «αφιέρωμα» στον Γιάννη Αλαφούζο. Η εφημερίδα στη δημοσιογραφική της έρευνα, ξεκινά από το κλείσιμο του πρώτου ΣΚΑΙ, πηγαίνει στην υπόθεση της Ρουμανίας, επιστρέφει στην Ελλάδα και στην αγορά του δεύτερου ΣΚΑΙ και καταλήγει στο σήμερα και στις μεγάλες (οικονομικές) φουρτούνες που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτός των άλλων, στις μπίζνες στη Ρουμανία, στις περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, στις σχέσεις με τον Ρουσόπουλο και στον ρόλο των «πιστολέρο».

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_13.html

Συνεδρίαση του Διασωματειακού για την απεργία της 18ης Οκτώβρη

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2012

Προς τους Προέδρους των Συνεργαζομένων Ενώσεων

Σας ενημερώνουμε ότι η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 15.00 στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος) με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Απεργιακή κινητοποίηση

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας

Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω των ραγδαίων εργασιακών εξελίξεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Kινητοποίηση έξω από τις εκδόσεις Κυριακίδη

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10/2012,(12.00)

ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

(Πανεπιστημίου 47, Αθήνα)

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί τον Πέτρο Κυριακίδη (ιδιοκτήτη της ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) να σταματήσει τους οικονομικούς εκβιασμούς στο προσωπικό των εφημερίδων ESPRESSO, ATHENS NEWS, του ρ/σ FLASH κα των τ/σ SPORT TV και SUNNY CHANNEL, μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους επί μήνες και ταυτόχρονα προβαίνοντας σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί για άλλη μια φορά την ιδιοκτησία της ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε για:

• Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.

• Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους εργαζόμενους.

• Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ (Πανεπιστημίου 47, Αθήνα) την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Kινητοποίηση έξω από το ραδιόφωνο του Alpha

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2012
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/10/2012 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την καταδίκη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που για άλλη μια φορά αποφασίστηκε από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Έτσι με την απόφαση υπ’ αρ. 1646 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών:

• αναγνώρισε ως παράνομη την πρόσληψη απεργοσπαστών από την ΑΕ ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της ΕΤΕΡ (26/9/2012-11/10/2012) στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό

• υποχρεώνει την εργοδότρια εταιρεία να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και την συνέχιση τέτοιων προσλήψεων μέχρι τη λήξη της απεργίας.

• κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων:

• διαμηνύει προς τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει τον κατήφορο της άκριτης στήριξης της εργοδοσίας και να επαναφέρει αμέσως σε ισχύ την επέκταση των ΣΣΕ, να επανέλθει η μετενέργεια στους 6 μήνες και να δύνανται οι εργατικές ενώσεις να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία.

• καλεί όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ρ/σ ALPHA 98,9 για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.