” ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ” Μια Εκπομπή της ΕΡΤ{1985} Βίντεο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ αφιερωμένη στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Ο ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ μιλά για τη δουλειά του σημαντικού στιχουργού. 

{youtube}mQ7GSFn1E6Y{/youtube}

Κάνει μια σύντομη αναδρομή στους στίχους των διαφορετικών μουσικών ειδών, επισημαίνοντας πως ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ βοήθησε στο να αναδειχθεί η αξία και το όνομα των στιχουργών, οι οποίοι για πολλά χρόνια ζούσαν στη σκιά του συνθέτη και του τραγουδιστή.

Ο ίδιος ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αναλύει τη διαδικασία συγγραφής των στίχων ενός τραγουδιού και αναφέρεται στην αφετηρία της έμπνευσής του. Τραγουδιστές όπως η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ και η ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ερμηνεύουν τραγούδια σε στίχους του.

Ακόμα, προβάλλονται αποσπάσματα από τα τραγούδια του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε μουσική ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ μέσα από τις ταινίες του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ. Στη συνέχεια, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ κάνει μια σύντομη αναδρομή στην Αθήνα του 1958-1960 και παρουσιάζει το τοπίο του ελληνικού τραγουδιού την περίοδο αυτή, ενώ ο Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σχολιάζει τη διακοπή της πολιτιστικής άνθησης της δεκαετίας του ’60 με τη Δικτατορία, αναλύοντας τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει το ελληνικό τραγούδι στο «έτος μηδέν», σήμερα.

Ακούγονται τα τραγούδια:

Φτωχολογιά {Γρηγόρης Μπιθικώτσης}

Οδός Αριστοτέλους {Χάρις Αλεξίου}

Ξύπνησε η πόλη {Βίκυ Μοσχολιού}

Δέκα Παλληκάρια {Γιώργος Νταλάρας}

Γέλαγε η Μαρία 

Τζαμάικα {Δήμητρα Γαλάνη – Χάρις Αλεξίου}

Είπα να φύγω {Πάριος Γιάννης}

Δελφίνι – Δελφινάκι 

Πες πως μ΄αντάμωσες 

Κυριακές στην Κατερίνη {Χάρις Αλεξίου}

Ο Ανθρωπάκος Τάνια Τσανακλίδου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.