Μακράν ο Μίκης Θεοδωράκης – πρωτοπόρος , οραματιστής για την σωτηρία της πατρίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο Μίκης Θεoδωράκης δεν επαναπαύεται. Αυτός ο αιώνιος έφηβος την ώρα χθες που δίνονταν μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα,  από το βήμα του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης μιλούσε για το φάρμακο που θα ιάνει τις πληγές αυτού του χιλιοπροδομένου λαού και θα τον βγάλει από το σκοτάδι στο φως. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε στην δημοσιότητα τα πορίσματα που προέκυψαν από την συνεννόηση και την συνεργασία με επιστήμονες ειδικευμένους στην αναζήτηση και την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, με σκοπό να αποκαλυφθούν αδιάσειστα στοιχεία, που αφορούν τον κρυμμένο πλούτο της χώρας, «ώστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής αυτής της περιουσίας να είναι ο ίδιος ο λαός», όπως σχολίασε ο Μίκης της Ελλάδας και της οικουμένης ολόκληρης, ιδρυτής και εμψυχωτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Σπίθα.

«Το πατριωτικό μας Κίνημα φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή , οδηγού και οργανωτή, χωρίς να διεκδικεί μονοπωλιακά ρόλους και θέσεις εξουσίας , γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον αγώνα μας για την κατάκτηση αυτών των στόχων θα αναδειχθούν μέσα από το λαό τα ανεξάρτητα έντιμα και υγιή στελέχη , σάρκα από τη σάρκα του, που θα αναλάβουν αυτό το τιτάνιο έργο. Δηλαδή, να οδηγηθούμε από τα Τάρταρα που μας έχουν ρίξει σήμερα εξαρτημένοι, ανέντιμοι και ανίκανοι εξουσιαστές προς τις κορυφές όπου αξίζουν να βρίσκονται ο Ελληνικός λαός και η Ελλάδα.»

Καταπέλτης ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τη σωτηρία της χώρας και το βλέμμα του αστράφτει και βροντάει…

«Η βεβαιότητα ότι ο κρυμμένος πλούτος ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ μας καθιστά χώρα αυτάρκη και πλούσια. Ήδη, τα κοιτάσματα που βρίσκονται νοτίως της Κρήτης και που είναι έτοιμα για άμεση αξιοποίηση εκτιμώνται σε 1 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Με προοπτική εάν και όταν υπάρξει η κατάλληλη εκμετάλλευση , να ανέλθουν μέσα σε 20 χρόνια σε 17 τρις. Ευρώ.

Το γεγονός αυτό θα καταστήσει την Ελλάδα μοναδικό τροφοδότη της Ευρώπης παράλληλα με τη Ρωσία. Όπως βλέπε δεν συνυπολογίζουμε τις υπόλοιπες πηγές πλούτου (Ιόνιο, Μεταλλεύματα κ.λ.π) , γιατί αυτή και μόνο η εικόνα τι είναι αυτάρκης και πλούσιος λαός χωρίς να έχει ανάγκη από προστάτες και πλούσιους φίλους.

Την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στήριξαν με στοιχεία που κατέθεσαν οι Πανεπιστημιακοί Γ. Κασιμάτης, Αντ. Φώσκολος. Ηλ. Κονοφάγος και Ν. Λυγερός.

Τώρα το βάρος πέφτει στο Μίκη Θεοδωράκη και τα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Σπίθα να διαφωτίσουν το λαό για τον πλούτο που του ανήκει.

Ο Μίκης υποσχέθηκε και ξέρει να κρατάει το λόγο του:

«…να ανεβάσει την ψυχολογία του λαού και να του προσφέρει ένα νέο κίνητρο πείθοντάς τον , ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης- δικαιούχος και υπεύθυνος για τον εθνικό μας πλούτο. Να εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημά του. Να τον υπερασπίσει με νύχια και δόντια και συγχρόνως να συμβάλει στην αξιοποίησή του!!!»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.