Ξαναβγαίνουν “Ελευθεροτυπία” και “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” / Ο ΔΟΛ οδεύει προς αύξηση κεφαλαίου

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ξανάβγαίνουν “Ελευθεροτυπία” και “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”

Επιστολή προς το ΧΑΑ

Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ανακοινώνει ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet .

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο ΔΟΛ οδεύει προς αύξηση κεφαλαίου

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως και του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ με τη καταβολή μετρητών προχωράει ο ΔΟΛ. Το θέμα θα συζητηθεί στην έκτακτη συνέλευση της εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Και στη Σλοβενία ο ΑΝΤ1

Την επέκταση του ομίλου ΑΝΤ1 και στη Σλοβενία, με την αγορά καναλιού προανήγγειλε ο Θοδωρής Κυριακού στην παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού.Ο ΑΝΤ1 σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, τη μετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε Αλβανία, Αυστρία, Σουηδία και Αυστρία.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Το “Θέμα” στο “Αργος”

“Βόμβα στη μάχη για τη διανομή του Τύπου. Το “Θέμα”, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, παρά τη διαμάχη με το Σ. Ψυχάρη, μετακινείται από αυτή την Κυριακή από την “Ευρώπη”, στο πρακτορείο διανομής Τύπου, “Άργος”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Mε 15.897 φύλλα σε Αθήνα-Πειραιά η “Εφημερίδα των συντακτών”

Τη δεύτερη θέση της κυκλοφορίας σε Αθήνα -Πειραιά κατέκτησε η “Εφημερίδα των Συντακτών” την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας την περασμένη Δευτέρα. Αναλυτικα: Τα “Νέα” πούλησαν 18.534 (-3.942) η “Εφημερίδα των Συντακτών” 15.897 και το “‘Εθνος” 11.316 (264).

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο διαχωρισμός του ΔΟΛ σε «καλό» και «κακό» και τα 90 χρόνια του Βήματος

Τα ενενήντα χρόνια του «Βήματος» γιορτάζει από την περασμένη Κυριακή ο ΔΟΛ, μοιράζοντας τόμους με την ιστορία της χώρας όπως αποτυπώθηκε στις σελίδες της εφημερίδας. Το ερώτημα όμως που κυριαρχεί στην αγορά είναι τι θα πράξει από την αρχή του έτους, καθώς φαίνεται πως τα όρια στενεύουν δραματικά.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ολοκληρώνει την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του ΔΟΛ και προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Υπάρχει ένα σενάριο που αναφέρει πως, κατά το πρότυπο της Αγροτικής Τράπεζας, θα υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στον «καλό ΔΟΛ» και στον «κακό». Οι εταιρείες που θα ανήκουν στο πρώτο κομμάτι θα διασωθούν, ενώ οι δεύτερες θα κάνουν αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η κίνηση αυτή είναι η σύμφωνη γνώμη των τραπεζών…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/90.html

Νέα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

**Σε νέα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ προχωράει η ΠΟΕΣΥ και σήμερα ως τις 6.0 0 το πρωί της Παρασκευής. Προηγήθηκε η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης , Α. Λιάτσου να μην προσέλθουν στη συνάντηση με αντικείμενο το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» . Ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη παραμένουν στο “ψυγείο”.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/short-stories08112012.html#more

Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων την Τετάρτη

Η ΠΟΕΣΥ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

Τη συμμετοχή και των δημοσιογράφων στην ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κηρύσσοντας πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) την ίδια μέρα, και καλώντας τα μέλη του κλάδου σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το συλλαλητήριο.

«Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με τις Ομοσπονδίες των ΜΜΕ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές συρρίκνωσης κι απαξίωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με στάσεις εργασίας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-11-2012 : ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από 06:00 έως 12:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-11-2012 : ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από 10:00 έως 14.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-11-2012 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από 12.00 έως 16.00

Σκοπός των αυταρχικών κυβερνήσεων είναι η ποδηγέτηση των μέσων και η χειραγώγηση του προσωπικού.

Για το λόγο αυτό η Δημόσια Τηλεόραση είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος.

Κάθε αντεργατικό, άδικο και σκληρό μέτρο, πέρα από κάθε λογική εφαρμόζεται αναίτια στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα.

Όλοι μαζί θα δώσουμε αγώνα για την αξιοπρέπεια μας, τη δουλειά μας και για τις οικογένειες μας.

Το μέλλον μας ανήκει και δεν το εκχωρούμε σε κανέναν.

Κυβερνήσεις που τα βάζουν με το λαό δεν έχουν ποτέ καλό τέλος.

Ο αγώνας που δίνουμε για το συνταγματικό ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς και για τη δουλειά μας είναι ένας αγώνας συνεχής, είναι ένας μαραθώνιος κι εμείς θα αντέξουμε.

Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.