Αποζημίωση ρεκόρ για τη ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού

bp_eksedra_petrelaiou_kolpos_tou_meksikou1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η BP θα κληθεί να καταβάλλει 4,5 δισ. δολάρια

Τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει ορίσει ποτέ ποινικό δικαστήριο στην αμερικανική Ιστορία χωρίς δίκη, καλείται να καταβάλλει ο πετρελαϊκός όμιλος BP, στο πλαίσιο μιας εξωδικαστικής συμφωνίας, προς τις αρχές των ΗΠΑ.

Ήδη είχε υπάρξει η συμφωνία για την αποζημίωση των πολιτών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ρυθμίζεται και το εναπομείναν τμήμα της δικαστικής υπόθεσης που αφορά την πετρελαϊκή ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού την άνοιξη του 2010, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στην Ουάσινγκτον μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή ενημέρωσε ότι το ποσό της αποζημίωσης του αμερικανικού δημοσίου ορίστηκε να ανέλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταδίδει το Reuters.

Όσον αφορά την BP η αποζημίωση σχετίζεται με την έκρηξη που έγινε την 20η Απριλίου του 2010 στην πλωτή εξέδρα της «Deepwater Horizon» σε απόσταση περίπου 80 χλμ. ανοικτά της Νέας Ορλεάνης (Φλόριντα), με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου να ρυπάνουν εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή στον Κόλπο Μεξικού.

Η οριστική διακοπή της διαρροής πετρελαίου έγινε περίπου μετά ένα τετράμηνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters.

Ο όμιλος BP είχε αποζημιώσει τους ιδιώτες καταβάλλοντας συνολικά 7,8 δισ. δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.