Άννα Μπουρμά το ρόδο που ανοίγει τα πέταλα του στην Ελληνική μουσική…

anna_mpourma_1
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού 

Τον καλλιτεχνικό ρόλο, τον ξέρει καλά. Τον γνώρισε από μικρή – όντας μουσικός ο πατέρας της – είδε να περνάνε από το σπίτι της σωρεία ελλήνων μουσικών καλλιτεχνών.   Δύσκολος – αγχωτικός με αρκετές ώρες δουλειάς.

Ο λόγος για την Άννα Μπουρμά, η οποία τολμά, να μπει στη δισκογραφία με μια δουλειά άκρως διαφορετική από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην εποχή μας. Αυτή είναι η επιτυχία της. Δεν ξέρει να μιμείται, ούτε να επαναλαμβάνεται. Το έδαφος της δεν είναι τόσο πρόσφορο, αλλά ποτέ δεν τα βάζει κάτι. Το όνειρο της έχει συνέχεια και θα το πάει εκεί που πραγματικά πιστεύει.  Όπως λέει και η ίδια «Δε σας κρύβω πως ο πατέρας μου (Τάκης Μπουρμάς) με έχει διώξει αρκετές φορές από το Studio. Ο στόχος του είναι να συνεχίσω να προσπαθώ και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη. Και λέω να του κάνω το χατίρι…»

Untitled11 Η Άννα Μπουρμά εμφανίστηκε για 2 παρασκευές, στην μουσική σκηνή Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη και νιώθει πολύ έντονα συναισθήματα. Νιώθει μεγάλη συγκίνηση και ευχαρίστηση από αυτό που καταφέρνει αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμο Και αυτό που θα μας συνεπάρει βλέποντας το πρόγραμμα της,  όπως είπε είναι «Ο τρόπος που αγγίζουμε την μουσική και την ερμηνεία των τραγουδιών. Έχω στηριχτεί πολύ στο όρο τέχνη πράγμα που πάλευα από την πρώτη στιγμή» 


Είσαι από τους νέους καλλιτέχνες που είσαι ΕΝΑ με τους θαυμαστές Του… Σε βλέπω και μέσω facebook είσαι ανοιχτή με όλους και μοιράζεσαι πολλά και ενδιαφέρον συναισθήματα. Πιστεύεις ότι είναι ένα κομμάτι από το κλειδί της επιτυχίας σου;          

Αυτό είναι ο χαρακτήρας μου ! είμαι πολύ ανοιχτεί στα συναισθήματα αλλά έχω και την σκοτεινή μου πλευρά την πάρα πολύ κλειστή.

Οι θαυμαστές πρέπει να αισθάνονται οικία με την καλλιτέχνη που αγαπούν γιατί του εμπιστεύονται το πιο ιερό πράγμα τα συναισθήματα τους.

mpourma_anna_25

    Τι είναι επιτυχία για σένα;  

Να μπορέσω να φέρω στο ίδιο επίπεδο την τέχνη μουσική και ερμηνεία με τις άλλες τέχνες .


Μίλησε μου για τη συνεργασία σου με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – τη Μελίνα Κανά και ΤΗΝ Ελένη Τσαλιγοπούλου;      

Το συναίσθημα μεγάλο και η ευθύνη! Μεγάλοι καλλιτέχνες με εμπιστεύονται και με αγκαλιά ίσως στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου. Παίρνω ένα μεγάλο μάθημα … να είμαι ταπεινή και ουσιαστική ακόμα και όταν γίνω τόσο γνωστή όσο αυτοί !


anna_mpoyrma_45

Τι είναι αυτό που μπορείς να πάρεις σαν νέα καλλιτέχνης από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους του χώρου;     

Μεγάλη βοήθεια … φέρνουν τον κόσμο πιο γρήγορα κοντά σου και του δίνουν να καταλάβει τι είσαι.


 Με τον μπαμπά στη σκηνή λοιπόν!!! Πως είναι αυτό το αίσθημα; Μπορείς να μας το περιγράψεις;          

Είναι μοναδικό και σπάνιο … είμαι πολύ τυχερή, είναι άλλη μια σχέση ζωής. Έχουμε ίδια ακούσματα, ‘ίδιες ανησυχίες και ίδιους στόχους.



ANNA_BOURMA_SAVE_THE_CLIMATE_2

Ο πατέρας σου Τάκη Μπουρμά είναι η πνευματική δύναμη που μπορεί να σε καθοδηγεί;     

Είναι και αυτό!!! Έχουμε όλη το προσωπική μας δύναμη εγώ έχω και μία επιπλέον του πατέρα μου.


“ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ” οι παραστάσεις σου έχουν και περιβαλλοντικό μήνυμα; Πώς και σου ήρθε αυτή η ιδέα;             

Είμαι χρόνια ευαισθητοποιημένη με το θέμα κοινωνία και οικολογία … πριν πάρα πολλά χρόνια το είχα όνειρο μέσα από την τέχνη μουσική να περάσω ένα τέτοιο μήνυμα… και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.


 Έχεις βάλει στο χαρτί κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια;   

Και βέβαια !!! θα εκπλαγείτε με τις επόμενες κινήσεις . Πρώτα είναι η ιδέα και αυτή μου έχει έρθει . Οι επόμενες παραστάσεις αλλά και ο επόμενος δίσκος θα είναι για μένα ο μεγαλύτερος σταθμός.


Ο πολιτισμός μας και η Παιδεία μας μέσα από αυτή την «κακοκαιρία» που ζούμε τα τελευταία χρόνια, έχουν εξασθενήσει; Εσύ το πιστεύεις αυτό;             

Ναι πολύ … δεν νοιάζεται η κοινωνία πια , δεν θέλει να έχει κοντά της ανθρώπους μορφωμένους με ταλέντα και ιδέες . Το μόνο την νοιάζει είναι πόσα θα βγάλει, πόσα θα κλέψει αυτό για μένα είναι χρεωκοπία.


{youtube}IgxkC1-f8xg{/youtube}

 Δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες;      

Δυστυχώς όχι … με όλη την ειλικρίνεια σας λέω ότι πολύ δύσκολα θα κάνει ένας νέος καλλιτέχνης καριέρα. Ο κόσμος δεν πιστεύει στους νέους πάει μόνο εκεί που του λένε και αυτό δυστυχώς είναι καταστροφικό και για την τέχνη αλλά και για τον πολιτισμό. 

Επειδή όμως δεν θέλω να κλείσω έτσι απαισιόδοξα γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου, το διαδίκτυο βοηθά πολύ … έμενα προσωπικά ο περισσότερος κόσμος με γνωρίζει από εκεί και μέχρι σήμερα όλες οι παραστάσεις έχουν πολύ κόσμο, Εδώ όμως θα συμπληρώσω ότι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε πάνω από 12 ώρες την μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.