Mαζικές απολύσεις στο ΔΟΛ / Μισθολόγιο και μπλοκάκια στην ΕΡΤ

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Mαζικές απολύσεις στο ΔΟΛ

Ξεπερνάνε τις δέκα οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα (30/11/2012) σε όλους τους τομείς στο ΔΟΛ. Οι περισσότερες, όπως μαθαίνουμε προέρχονται από τον κλάδο των περιοδικών σε όλες τις ειδικότητες, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί. Αυτή την ώρα στον ΔΟΛ έχει συγκληθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και από το Βήμα και από τα Νέα. Μόλις προχθές ο διευθυντής των “Νέων” είχε ανακοινώσει τις εθελούσιες απολύσεις για να μη γίνουν υποχρεωτικές απολύσεις.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μισθολόγιο και μπλοκάκια στην ΕΡΤ

email αναγνώστη

Προς ενημέρωση αναγνωστών, δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, βουλευτών και κομμάτων.

Α) Στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει και συζητούν για το τελικό μισθολόγιο των δημοσιογράφων, (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γενική Γραμματεία, Γραφεία Τύπου κλπ). Οι συζητήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, έτσι ώστε να μην πάρουν χαμπάρι τίποτα οι ενδιαφερόμενοι.

Β) Με τροπολογία – που ελπίζουμε να μην τη φέρουν νύχτα – ετοιμάζονται να επαναφέρουν τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (τα γνωστά μπλοκάκια), στην ΕΡΤ. Άραγε υπάρχουν μελέτες για να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση; Το γνωρίζουν τα σωματεία και τα κόμματα; Το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί συνεταίροι;

Μήπως ΚΑΙ για τα παραπάνω πρέπει να ερωτηθεί ο αρμόδιος υφυπουργός –δημοσιογράφος στο επάγγελμα – Σίμος Κεδίκογλου, έτσι ώστε οι συνάδελφοί του να έχουν εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι;

Υ.Γ.1 Αληθεύει ότι – παρά τις αποκαλύψεις του Έθνους – για τον Γ. Συριόπουλο κάποιοι κομματικοί του φίλοι στην ΕΡΤ επιμένουν να ψάχνουν τρόπους έτσι ώστε να πάρει επιπλέον χρήματα;

Υ.Γ.2 Αληθεύει ότι δύο Γενικοί Διευθυντές στην ΕΡΤ, έχουν μπει σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα περάσει πρώτος την πόρτα εξόδου του ραδιομεγάρου;

Αρετή Διονύσου

Πηγή: www.enimerosi24.gr

Κατά 7,5 εκατ. ευρώ αυξάνει τα κεφάλαιά του ο ΔΟΛ

Την έγκριση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων έλαβε σήμερα η αύξηση ιδίων κεφαλαίων με καταβολή μετρητών έως το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων σε αναλογία 9 νέων μετοχών για κάθε 4 παλαιές.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης θα εκδοθούν 23.343.750 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου εξουσιοδοτήθηκε από το σώμα των μετόχων να οριστικοποιήσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Η συνέλευση συγκεκριμένα ανανέωσε παλαιότερη απόφαση για αύξηση κεφαλαίου με τους ίδιους όρους, αλλά επειδή παρήλθε το τεράμηνο που όριζε ο νόμος για την υλοποίησή της έπρεπε να ανανεωθεί η απόφαση. Σύμφωνα με τη διοίκηση, σύντομα θα κατατεθεί το ενημερωτικό προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η προπαρασκευή έχει ήδη γίνει.

Με επιστολή του ο βασικός μέτοχος του ΔΟΛ, με ποσοστό 83,7%, Σταύρος Ψυχάρης, ενημέρωσε το σώμα των μετόχων πως θα καλύψει πλήρως τα δικαιώματα που του αναλογούν στην αύξηση και θα εγγραφεί για να αποκτήσει και τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Πηγή: http://newpost.gr/post/172364/ayksanei-ta-kefalaia-toy-kata-75-ekat-eyro-o-dol/

ΑΠΟΨΗ

Σαν πρόβατα βαδίζουν τα ΜΜΕ στην ασφαλιστική σφαγή

“Για άλλη μια φορά, γράφει το “Παρατύπως” το ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν “κατάφερε” να έχει απαρτία στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Και ναι, έλειπαν πάλι ο πρόεδρος και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από δημοσιογραφικές ενώσεις.

Η ΕΣΠΗΤ προκήρυξε για τη Δευτέρα νέα στάση εργασίας και οι 7 ενώσεις, καλούν και πάλι σε διαδήλωση έξω από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Τι στο διάτανο συμβαίνει; ρωτάνε δημοσιογράφοι. Δεν ενδιαφέρει το δημοσιογραφικό κλάδο η διάλυση του ασφαλιστικού; Από αύριο 1η Δεκεμβρίου η κυβέρνηση έχει επιβάλλει την ένταξη τριών ταμείων πρόνοιας στον ΕΟΠΥΥ και αναμένει στοιχεία, χαρτιά, προσωπικό, ακίνητη περιουσία.

Σε διασωματειακό επίπεδο οι συνδικαλιστικές ενώσεις ευχήθηκαν με πολύ αγωνιστικό τρόπο να μπλοκαριστεί η διαδικασία μεταφοράς στον ΕΟΠΥΥ των τριών διευθύνσεων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί περιοδικού Τύπου, τεχνικοί Τύπου, φωτορεπόρτερ, εφημεριδοπώλες). Στο δια ταύτα εμφανίζονται οι δυσκολίες.

Κατά πληροφορίες επί 3, 4 ή 5 συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επρόκειτο να συζητηθεί θέμα ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, κ.λ.π.. Μέχρι σήμερα δεν συζητήθηκε. Τη μια ήταν τα εργασιακά, την άλλη οι γενικές συνελεύσεις, την παρ΄άλλη, ο 9,84, μετά κάτι άλλο.

Εννοείται ότι σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ γίνεται τρικούβερτος καυγάς ανάμεσα σε εκπροσώπους παρατάξεων, λες και οι συγκεκριμένοι το έχουν βάλει σκοπό και στόχο να διαλύουν κάθε συνεδρίαση.

(Μετά τόσο χρόνια συνδικαλιστικής τριβής και παρέας στο κτίριο της Ακαδημίας, δεν γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου; Πρέπει κάθε φορά να εκφωνούνται φιλιππικοί για κάθε θέμα; Μεγάλο ή μικρό; ).

Το αποτέλεσμα είναι που κάνει τη διαφορά. Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει θέση για τη στάση της. Δεν έχει απόφαση ΔΣ με μειοψηφία ή πλειοψηφία. Δεν καταφέρνει να συζητήσει το ζήτημα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Κι έτσι δια της διολισθίσεως που πολύ-πολύ συμφέρει την εργοδοτική πλευρά που ανάθεμα κι αν ήξερε κι αυτή τι ακριβώς θέλει και που στοχεύει, αφού κάθε κίνηση, ενέργεια και παράκληση στο μέτωπο του κυβερνητικού λόμπινγκ έχει καταρρεύσει πλήρως, το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ διαλύεται στα πόδια της τροικανής πολιτικής. Στην πολιτική διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, όπως κι όλων των άλλων κλάδων, στα ΜΜΕ.

Είναι όμως απορίας άξιον. Πιστεύουν πραγματικά οι δημοσιογράφοι του λόμπινγκ και της τακτικής ότι πει η εργοδοσία, ότι ο κλάδος θα σωθεί; Μόνος του στον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς αγγελιόσημο; Ή μήπως κάποιοι εργοδότες υποσχέθηκαν ιδιωτικά ασφαλιστήρια στους λίγους και εκλεκτούς που θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας των 800-1000 ευρώ στα ΜΜΕ;

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_30.html#more

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ) με παρέμβασή τους την Τετάρτη 28/11/2012 και την Πέμπτη 29/11/2012 στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη βίαιη υπαγωγή των κλάδων υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, με νέα υπεξαίρεση των ασφαλιστικών μας πόρων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η έναρξη ενός διαρκούς αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις διάλυσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και υφαρπαγής των πόρων του.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας ζήτησαν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:

•Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.

•Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν ολοκληρώθηκε και δεν ελήφθη απόφαση λόγω απουσιών αλλά και της διστακτικότητας κάποιων συνδικαλιστών που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας αποφάσισαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 3/12/2012, (ημέρα που έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.) κηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ. και καλώντας σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20).

•Καλούμε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ να δώσουν αγωνιστικό «παρών».

•Ζητάμε από όλες τις Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, καλώντας σε συμμετοχή σ’ αυτή την κινητοποίηση και δεσμεύοντας με απόφαση τους εκπροσώπους τους να στηρίξουν έμπρακτα την παραπάνω πρόταση.

•Ζητάμε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου να μην προχωρήσουν σε καμία εφαρμοστική πράξη αναμένοντας την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

•Προειδοποιούμε ότι οι εκπρόσωποι που θα σταθούν ενάντιοι στις ομόφωνες θέσεις των σωματείων μας θα μας βρουν απέναντί τους.

•Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο και καταγγέλλουμε εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αντι-ασφαλιστικών αποφάσεων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα μας βρει αντιμέτωπους στη νέα προσπάθεια «κουρέματος» των αποθεματικών των Ταμείων που για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημαίνει βέβαιο θάνατο.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.