Αμισθί ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ / Μέλη και βουλευτής της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν δημοσιογράφους

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Αμισθί ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ

Αμισθί, ως ειδικός σύμβουλος, θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην ΕΡΤ, ο Χαράλαμπος Σταθάκης, ύστερα από απόφαση του ΔΣ της εταρείας. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Νίκου Σίμου, ο οποίος και θα ελέγχει τα οικονομικά της ΕΡΤ

Πηγή: typologies

Μέλη και βουλευτής της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν δημοσιογράφους

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, με πρωτεργάτη το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, εναντίον γυναίκας δημοσιογράφου. Σύμφωνα με το www.left.gr ” με πρωτεργάτη τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν τη νεαρή δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ο Χρόνος», Όλγα Τσιούφα ζητώντας να τους δώσει την ταυτότητά της αλλά και να σβήσει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει. Η φωτογραφική μηχανή δόθηκε πίσω στη δημοσιογράφο μετά από επέμβαση της αστυνομίας.

Πηγή: left.gr
Πηγή: typologies

Συγχωνεύονται “Goal News” και Sentra FM

**Συγχώνευση στα αθλητικά media του Πηγάσου. Η εταιρεία έλαβε στις 24 Σεπτεμβρίου την απόφαση να συγχωνεύσει τη «ΝS.P Radio Ραδιοφωνική» με τη «Sport Plus”. Συγκεκριμένα η εταιρεία του ραδιοφώνου Sentra FM θα απορροφήσει την εταιρεία της εφημερίδας «Goal News». Η συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών

Πηγή: typologies

 

Με την πτώχευση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως φόντο…

– Τα ταμεία ΜΜΕ-μετά την αποχώρηση των τριών προς ΕΟΠΥΥ- αντέχουν ως το 2016

– 20 εκατ. έλλειμμα κάθε χρόνο

-2.000 άνεργοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ

-Αποθεματικά από 2 δισεκ. 500 εκατ. ευρώ

-Όλα αυτά χωρίς την κατάργηση του αγγελιόσημου

Το ρεπορτάζ από τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα μεταξύ των ενώσεων που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ μετά από πρόσκληση της προέδρου του ταμείου Ελένης Σπανοπούλου και ενώ γινόταν χαμός με την καταγγελία των “αδελφών;” ενώσεων ότι το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν αποφάσισε να μπλοκάρει με κάθε μέσο την ένταξη τριών κλάδων στον ΕΟΠΥΥ.

Από τον “Ασύνταχτο Τύπο

ΕΔΟΕΑΠ: Η βιωσιμότητα των Ταμείων και η σνομπ παρουσία (;) της ΕΣΗΕΑ. – 2.000 οι άνεργοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την πιθανή ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ (τομέας υγείας) στον ΕΟΠΥΥ και τη συρρίκνωση των αποθεματικών της, συζήτησε χθες η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με τις τέσσερις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ-ΕΠΗΕΘ) και το προεδρείο του ΤΣΠΕΑΘ.

Μία συζήτηση που αναλώθηκε στην ανταλλαγή προτάσεων ως προς τη βιωσιμότητα των Ταμείων Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης, τη διατήρηση του αγγελιοσήμου, την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από την τροίκανή κυβέρνηση και φυσικά το πως ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, μία κατάκτηση που έχει θεμελιωθεί προ πολλών δεκαετιών.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες και στο μόνο που κατέληξαν οι δύο πλευρές ήταν στην ανάγκη για διαρκή αγώνα και θωράκιση του κλάδου, χωρίς ωστόσο να υποδειχθεί ο ασφαλής και αποτελεσματικότερος τρόπος.

Η πρόταση της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ελένης Σπανοπούλου για τη δημιουργία Επιτροπής Εργασίας που θα κινήσει τις διαδικασίες για να ξεφύγει ο κλάδος από τη δαμόκλειο σπάθη της τρικομματικής κυβέρνησης θυμίζει ανέκδοτο. Εδώ δεν κατάφεραν διοικήσεις και Ενώσεις να περισώσουν το στοιχειώδες δικαίωμα της αξιοπρεπούς πρόσβασης στον κλάδο υγείας, επικούρησης και ύπαρξης του ΕΔΟΕΑΠ, θα το κάνει μία Επιτροπή Εργασίας;

Και το προτείνει η πρόεδρος, ίσως γιατί θέλει να απεγκλωβιστεί από τις όποιες ευθύνες βαρύνουν την ίδια και τους συνεργάτες της για την κατάντια του Ταμείου.

Και ποιό αλήθεια, μπορεί να είναι το νόημα της χθεσινής μάζωξης όταν η μεγαλύτερη Ένωση του κλάδου (ΕΣΗΕΑ) εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της Δημήτρη Τρίμη που πήρε και το λόγο στο ξεκίνημα για να φύγει από την υποχρέωση, αποχώρησε λίγο μετά την τοποθέτηση του; Όταν λοιπόν η μεγαλύτερη Ένωση ακολουθεί μία τέτοια παρελκυστική στάση, μάλλον σνομπάρει παρά συμμετέχει στο διάλογο.

Είναι αλήθεια πως ο κλάδος δέχεται επιθέσεις από παντού. Τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ Γιώργος Μέρμηγκας, όσο και ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώργος Τσουπαρόπουλος, ακόμη κι αν δεν πληγούν τα δύο Ταμεία με την πιθανή κατάργηση του αγγελιοσήμου και την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, η ύπαρξη τους υπό της υπάρχουσες συνθήκες δεν θα ξεπεράσει το 2016.

Το έλλειμμα για κάθε χρόνο ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από τα 2 δισεκατομμύρια κατρακύλησε στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του, οι άνεργοι έφθασαν τους 2.000. Ο οργανισμός ανεργίας, όπως είπε, χρειάστηκε να δανειστεί από άλλο λογαριασμό για να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το κύμα φυγής προς τη συνταξιοδότηση που διαρκώς μεγαλώνει (πεντακόσιες εντός του 2012).

Η κατάργηση του αγγελιοσήμου, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, που ως λαγός τρέχει με ταχύτητα εξπρές τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης “Φρανκενστάιν”, θα σημάνει τη διάλυση των δύο Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, Εκτός κι αν, όπως είπε η πρόεδρος Σπανοπούλου, την 1η Φεβρουαρίου 2013, όταν και θα εκδικαστεί η προσφυγή του ΕΔΟΕΑΠ στο συμβούλιο της Επικρατείας κατά του εφαρμοστικού νόμου και της κυβέρνησης, βγάλει το λαγό από το καπέλο.

Μανιτάκης για Αγγελιόσημο

Πάντως το θέμα της κατάργησης του αγγελιοσήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους κυβερνώντες και τον ανεπιθύμητο Στουρνάρα, που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά. Το 2007 γνωμοδότηση του καθηγητή νομικής και σημερινού υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, έκρινε ως συμβατή με το σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο την ύπαρξη του αγγελιοσήμου. »Η νομοθετική πρόβλεψη του αγγελιοσήμου δεν αντιβαίνει σε καμία διάταξη του Συντάγματος και δεν προσκρούει σε κανόνα του κοινοτικού δικαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σημερινός υπουργός. Που να προσέκρουε, δηλαδή…

Πηγή: greektv-com

Οι κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων αυτή την Κυριακή (09/12) βοηθούντος και του κακού μας του καιρού. Σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία των πρακτορείων τα κυριακάτικα φύλλα πανελλαδικά πούλησαν:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 158.000

ΕΘΝΟΣ: 125.000

ΤΟ ΒΗΜΑ: 102.000

REAL NEWS: 95.000

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 24.000

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 20.000

Πηγή: zoornalistas

ΑΠΟΨΗ

ΕΡΤ: σε ποιούς συμβασιούχους έχουν υποσχεθεί κάτι που να τους καθησυχάζει;

Η Κατεχάκη βάζει λουκέτο , οι μικτές παραγωγές κάνουν πάρτι, οι συμβασιούχοι εκδιώκονται , τα «μπλοκάκια» με ΤΕΒΕ επανέρχονται. Ακούει κανείς;

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Και οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ , είναι σαν τα ανθρωπάκια του Γαϊτη, πανομοιότυπα. Οσοι κινείστε με το μετρό, τα έχετε δει… Ετσι είμαστε και αισθανόμαστε στην πλειοψηφία μας. Πανομοιότυποι. Με ίδιες αγωνίες, ίδιους εφιάλτες, ίδια καθημερινότητα, με τα ίδια αδιέξοδα. Μια ζωή προβλέψιμη . Στο τέλειωμα κάθε χρόνου την τελευταία πενταετία επαναλαμβάνεται η ίδια σκηνή… Θα ανανεωθεί η σύμβαση; Ολων ή μερικών; Θα έχουμε μεροκάματο τον φετεινό χειμώνα; Θα συνεχίσουμε στην ΕΡΤ ή κλείνει ένας πολυετής κύκλος ζωής στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής;

Όμως, όπως σε όλους τους κανόνες έτσι και στους συμβασιούχους υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μεταξύ μας υπάρχουν και αυτοί..

που δεν ανησυχούν, που δεν αγωνιούν, που δεν αντιδρούν, που δεν εξοργίζονται. Αραγε γιατί; Ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Τους έχουν υποσχεθεί κάτι που τους καθησυχάζει ;

Από το καλοκαίρι αναζητούσαμε απαντήσεις από τα χείλη των αρμοδίων για το μέλλον μας ; Γνωρίζουμε ότι η νομιμότητα- έτσι όπως την ορίζει ο απαράδεκτος νόμος Παυλόπουλου- υποδεικνύει την οριστική έξοδο των συμβασιούχων από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Νέα γενιά συμβασιούχων , νέα γενιά ομηρίας. Οσοι επί δεκαετίες ,σε καθημερινή βάση, προσέφεραν στην ενημέρωση , παραδίδονται στην ανεργία και στα αζήτητα.

Κανείς μέχρι σήμερα επισήμως δεν έχει τολμήσει να μας πεί τί μας περιμένει..

Ετσι κάποιοι από εμάς _ανθρώπινο- την ανάγκη για παραμονή την βαφτίζουν πραγματικότητα. Αναμένουν το θαύμα…

Άλλοι βιώνοντας την καθημερινότητα της ΕΡΤ ,όπου το τηλεοπτικό προιόν του δελτίου ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, παράγεται κυρίως από συμβασιούχους , ευελπιστούν ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα απολυθούν… Λένε : Η δική μας απόλυση θα παραλύσει τη ενημέρωση.

Κάποιοι διαισθάνονται το τέλος και ζητούν αντίδραση. Όμως ελάχιστοι τους ακούνε..

Στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου κυκλοφορεί εσχάτως, ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ προετοιμάζει τροπολογία για να προσλάβει δημοσιογράφους όχι ως συμβασιούχους αλλά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Και αυτό θα το εμφανίσουν ως σημαντική κατάκτηση, γιατί το μέτρο σύγκρισης να είναι η ανεργία.

Με τι μισθούς : Με την ΣΣΕ ή με μισθό που θα προκύπτει από την προσωπική διαπραγμάτευση με την Διοίκηση της Εταιρείας;

Με ΤΣΠΕΑΘ ή με ΤΕΒΕ, υπονομεύοντας ουσιαστικά δεκαετίες ασφάλισης στο ταμείο των δημοσιογράφων;

Εμείς οι συμβασιούχοι ζητούμε ΤΡΟΠΟΛΟΓΪΑ που να επιτρέπει την συνέχιση της εργασία μας στην ΕΡΤ , ως συμβασιούχοι . Με ασφάλιση στο ταμείο μας και με μισθούς που ορίζουν οι ΣΣΕ…

Γιατί κανείς από τους συναρμόδιους Υπουργούς δεν έχει συζητήσει μαζί μας ή με τα σωματεία μας για το δικό μας μέλλον;

Γιατί η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν προχωρά μαζί με τα σωματεία στην δημοσιοποίηση της «δικής» μας Τροπολογίας;
Γιατί τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται για μας;

Γιατί τα σωματεία μας δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις , εφόσον κανείς δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες μας;

Η αντίδραση την τελευταία βδομάδα πριν την λήξη των συμβάσεων μας , είναι συμβατική υποχρέωση και διεκπεραίωση. Δεν μας αρκεί , δεν μας ταιριάζει…

Η ΕΡΤ απαξιώνεται, συρρικνώνεται … Οι μικτές και εξωτερικές παραγωγές πλημμυρίζουν το Ραδιομέγαρο. Οι ενοικιαζόμενοι δημοσιογράφοι πληθαίνουν. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις «εισβάλουν» και στην Δημόσια Τηλεόραση .. Ο ενημερωτικός Τομέας αλώνεται από ιδιωτικές εξωτερικές παραγωγές και μεις είμαστε παρατηρητές.

Τα μέλη των Διοικήσεων των σωματείων δεν είναι κοινωνιολόγοι για να αναλύουν την πραγματικότητα . Είναι για να την αλλάζουν…

Η Κατεχάκη βάζει λουκέτο , οι μικτές παραγωγές κάνουν πάρτι, οι συμβασιούχοι εκδιώκονται , τα «μπλοκάκια» με ΤΕΒΕ επανέρχονται και μείς αμήχανοι και παγωμένοι. Ακούει κανείς;

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Και οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ , είναι σαν τα ανθρωπάκια του Γαϊτη ,πανομοιότυπα. Οσοι κινείστε με το μετρό , τα έχετε δει.. Ετσι είμαστε και αισθανόμαστε στην πλειοψηφία μας .Πανομοιότυποι. Με ίδιες αγωνίες, ίδιους εφιάλτες ,ίδια καθημερινότητα, με τα ίδια αδιέξοδα . Μια ζωή προβλέψιμη . Στο τέλειωμα κάθε χρόνου την τελευταία πενταετία επαναλαμβάνεται η ίδια σκηνή… Θα ανανεωθεί η σύμβαση; Ολων ή μερικών; Θα έχουμε μεροκάματο τον φετεινό χειμώνα; Θα συνεχίσουμε στην ΕΡΤ ή κλείνει ένας πολυετής κύκλος ζωής στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής;

Όμως, όπως σε όλους τους κανόνες έτσι και στους συμβασιούχους υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μεταξύ μας υπάρχουν και αυτοί που δεν ανησυχούν, που δεν αγωνιούν, που δεν αντιδρούν, που δεν εξοργίζονται. Αραγε γιατί; Ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

Τους έχουν υποσχεθεί κάτι που τους καθησυχάζει;

Από το καλοκαίρι αναζητούσαμε απαντήσεις από τα χείλη των αρμοδίων για το μέλλον μας. Γνωρίζουμε ότι η νομιμότητα- έτσι όπως την ορίζει ο απαράδεκτος νόμος Παυλόπουλου- υποδεικνύει την οριστική έξοδο των συμβασιούχων από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Νέα γενιά συμβασιούχων , νέα γενιά ομηρίας. Οσοι επί δεκαετίες ,σε καθημερινή βάση, προσέφεραν στην ενημέρωση , παραδίδονται στην ανεργία και στα αζήτητα.

Κανείς μέχρι σήμερα επισήμως δεν έχει τολμήσει να μας πεί τί μας περιμένει..

Ετσι κάποιοι από εμάς _ανθρώπινο- την ανάγκη για παραμονή την βαφτίζουν πραγματικότητα. Αναμένουν το θαύμα…

Αλλοι βιώνοντας την καθημερινότητα της ΕΡΤ ,όπου το τηλεοπτικό προιόν του δελτίου ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών , παράγεται κυρίως από συμβασιούχους, ευελπιστούν ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα απολυθούν… Λένε : Η δική μας απόλυση θα παραλύσει τη ενημέρωση.

Κάποιοι διαισθάνονται το τέλος και ζητούν αντίδραση. Όμως ελάχιστοι τους ακούνε..

Στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου κυκλοφορεί εσχάτως, ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ προετοιμάζει τροπολογία για να προσλάβει δημοσιογράφους όχι ως συμβασιούχους αλλά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Και αυτό θα το εμφανίσουν ως σημαντική κατάκτηση, γιατί το μέτρο σύγκρισης να είναι η ανεργία.

Με τι μισθούς : Με την ΣΣΕ ή με μισθό που θα προκύπτει από την προσωπική διαπραγμάτευση με την Διοίκηση της Εταιρείας;

Με ΤΣΠΕΑΘ ή με ΤΕΒΕ, υπονομεύοντας ουσιαστικά δεκαετίες ασφάλισης στο ταμείο των δημοσιογράφων;

Εμείς οι συμβασιούχοι ζητούμε ΤΡΟΠΟΛΟΓΪΑ που να επιτρέπει την συνέχιση της εργασία μας στην ΕΡΤ , ως συμβασιούχοι . Με ασφάλιση στο ταμείο μας και με μισθούς που ορίζουν οι ΣΣΕ…

Γιατί κανείς από τους συναρμόδιους Υπουργούς δεν έχει συζητήσει μαζί μας ή με τα σωματεία μας για το δικό μας μέλλον;

Γιατί η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν προχωρά μαζί με τα σωματεία στην δημοσιοποίηση της «δικής» μας Τροπολογίας;

Γιατί τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται για μας;

Γιατί τα σωματεία μας δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις , εφόσον κανείς δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες μας;

Η αντίδραση την τελευταία βδομάδα πριν την λήξη των συμβάσεων μας , είναι συμβατική υποχρέωση και διεκπεραίωση. Δεν μας αρκεί , δεν μας ταιριάζει…

Η ΕΡΤ απαξιώνεται, συρρικνώνεται … Οι μικτές και εξωτερικές παραγωγές πλημμυρίζουν το Ραδιομέγαρο. Οι ενοικιαζόμενοι δημοσιογράφοι πληθαίνουν. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις «εισβάλουν» και στην Δημόσια Τηλεόραση .. Ο ενημερωτικός Τομέας αλώνεται από ιδιωτικές εξωτερικές παραγωγές και μεις είμαστε παρατηρητές.

Τα μέλη των Διοικήσεων των σωματείων δεν είναι κοινωνιολόγοι για να αναλύουν την πραγματικότητα . Είναι για να την αλλάζουν…

Η Κατεχάκη βάζει λουκέτο , οι μικτές παραγωγές κάνουν πάρτι, οι συμβασιούχοι εκδιώκονται , τα «μπλοκάκια» με ΤΕΒΕ επανέρχονται και μείς αμήχανοι και παγωμένοι. Ακούει κανείς;

Πηγή: zoornalistas

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΤΕΡ: “Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του στο Κανάλι 1″

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Άλλες μέρες θύμισε σήμερα η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Φουσκωτοί στην είσοδο, σύλληψη απεργών που εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας σε νόμιμη απεργία της Ενώσεώς μας, και πάλι το γνωστό σενάριο: απεργοσπάστες που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με το «Κανάλι 1» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβουν δράση στη θέση του συλληφθέντος συναδέλφου μας.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό. Πάλι γνωστός απεργοσπάστης κατ’ επάγγελμα, που είχε εμφανισθεί και σε παλιότερη απεργία του Flash, προσπάθησε να υποκαταστήσει τον συλληφθέντα συνάδελφό μας μαζί με ομάδα αγνώστων σε όλους μας οι οποίοι, αλήθεια, υπό ποιαν ιδιότητα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού κανείς δεν εξήγησε. Απλήρωτοι οι συνάδελφοί μας επί μήνες, αντιμετωπίζουν απειλές για απολύσεις πολύ καιρό τώρα από τους διοικούντες του ραδιοσταθμού.

Τώρα λοιπόν ακούσαμε ότι πριν καμιά δεκαριά χρόνια και παραπάνω οι προσλήψεις που τους έγιναν ήταν παράνομες και θυμήθηκαν να τους απολύσουν εν μέσω των απεργιακών μας κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα τους, ενάντια στις απειλές για απολύσεις και για την επί πολλούς μήνες παρακράτηση και μη απόδοση στην ΕΤΕΡ των συνδρομών τους υπέρ ΕΤΕΡ, κατά παραβίαση της ΣΣΕ .

Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» λοιπόν λέει ότι «απολύει» συναδέλφους μας τεχνικούς χωρίς αποζημίωση και εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης, καθώς τους έχει απλήρωτους από τον Ιούλιο και τους χρωστά άδειες του 2011 και του 2012.

Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» βρήκε τον τρόπο έτσι να πετάξει χριστουγεννιάτικα στον δρόμο τους συναδέλφους μας που απεργούν. Εντελώς τυχαία μόνο τους απεργούς. Βρήκαν την ώρα οι συνεχιστές της προηγούμενης διοίκησης να λύσουν τους λογαριασμούς τους με κάθε έναν που στέκεται όρθιος. Που αντιδρά και απεργεί, όταν δεν πληρώνεται για την εργασία του.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας που μας στήριξαν στην κινητοποίηση κάτω από τον ραδιοσταθμό, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά. Ευχαριστούμε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Θεόδωρο Δρίτσα και τον Νομικό του Σύμβουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Πειραιά: κα Μαρία Σταθάκη, κο Διαβολάκη Θανάση, κο Αντώνη Καλογερόγιαννη, κο Σήφη Βουράκη, τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, την Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Νανά Νταουντάκη, τον κο Παναγιώτη Σκουτέρη που βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και τον κο Μάνο Αμελίδη που ο καθένας με την παρουσία του και τον τρόπο του μας βοήθησαν την δύσκολη τούτη ώρα του αγώνα μας. Και βέβαια τους Νομικούς μας κους Περπατάρη Δημήτρη, Προίσκο Κωνσταντίνο και Γιάννη Σκορδιαλό.

Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σπέρνοντας ανέμους πολύ σύντομα θα θερίσει θύελλες.

Τη Δευτέρα το αυτόφωρο στα δικαστήρια Πειραιά για την ΕΤΕΡ

Tη Δευτέρα στις 13.40μμ στα δικαστήρια, Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος, δικάζεται ο πρόεδρος της ΕΤEΡ, Δημήτρης Καμαρινόπουλος στο αυτόφωρο, για την υπόθεση του Καναλιού 1. Όσοι και όσες μπορούν, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ή μη, καλούνται σε συμπαράσταση.

Πηγή: financialcrimes

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.